18 Ağustos 2021 Çarşamba

Bek konusunda nihayet istediğimiz noktaya geldik gibi


Boey ve van Aanholt'a ayrı parantez açmak gerekiyor. Konuşmak adına belki erken de, bek konusunda "nihayet" istediğimiz noktaya geldik gibi. Tempo olmazsa olmazımız derken, son dönemde o anlamda beklerden katkı gelmiyordu. Ya da istediğimizi alamadık diyeyim. van Aanholt'un az çok ne yapabileceğini biliyor olsak da, itiraf edelim ki Boey kapalı kutuydu. Scout ekibine güveniyorum, elbette bildikleri vardı ve bunu da görmüş olduk.

Her geçen zaman üstüne koyacak bir Boey var ve bu devam edecek gibi görünüyor. 90 dakika durmayan, müthiş bir tempo. St Johnstone ilk maçında da golle buluşması apayrı bir özgüvendi. Belki o maçın ilk yarısında nerede duracağını bilmiyordu ama, maçlar geçtikçe de ayaklar yere daha sağlam basar oldu. Takım içinde de onun bindirmelerini gören bir isim olunca, hücum katkısı alır oldun. Savunmasıyla ön plana çıkarken, hücumda da verebileceği çok şey olduğunu görüyoruz.

van Aanholt'un da hala hazır olmamış halini izliyoruz. Euro 2020 sonrası hiç idman yapmadan, direkt olarak işin içine girmek zorunda kaldı. O da yavaş yavaş eski ayarına kavuşuyor. Temposunu, hızını zaten biliyorduk. Asistten öte, gole daha yakın bir sol bek olduğunu da yıllarca izledik. Giresunspor maçında gördünüz, kaç tane pozisyona girdi. Beni asıl mutlu eden taraf, geriden oyun kurabilme profili. Tempoya bu özelliği de ekleyince, elinizi çok güçlendiriyor.

Başakşehir'de Clichy oynarken hatırlarsınız. Bence oynadığı dönemin ülkemizdeki en iyi sol bekiydi. Onu değerli kılan da, geriden oyun kurabilmesi ve orta sahanın içine girip orta sahalaşabilmesi. van Aanholt da bunu yaptı işte, Giresunspor karşısında sol bekten öte bir orta saha gibiydi. Geriden oyun kurdu, pozisyonlara girdi, orta sahanın içinde pas bağlantısı oldu. Temposu ve hızı zaten yüksek. Bir de alternatif bulabilsek, her şey o kadar güzel olacak ki.

8 yorum:

  1. van Aanholt'un Guardiola beki gibi oynamasına çok şaşırdım. Ne milli takımda ne de Palace'da böyle oynadığını görmemiştim. Daha çok genişlik katan oyuncu olduğunu hatırlıyorum. Yerleşimi biraz oturtabilirsek güzel şeyler ortaya çıkacak. Boey ise tam bizim bekimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da işte oynadığı takımın oyun tarzıyla alakalı bir şey. Daha savunma kimlikli takımlarla oynayınca, hücum aksiyonunda öne çıkamıyorsun.

      Sil
  2. Van aanholt ama alternatif konusunda sıkıntı olacak gibi ömer Bayram yeterince güven vermiyor ismail çokçalış alınıp yeri geldiğinde sacha boey solbek içinde alternatif olabilir andre yedlinden de çok bir umut yok gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu sorguluyorum, Emre Taşdemir de gidiyor denilirken. Bizim öyle devşirme değil, net yerli sol bek almamız lazım.

      Sil
    2. Emre Tasdemir degil de Ali Yavuz Kol verildi diye duydum saniyorum Emre kalmak istiyormus israrla. Yedlin de bu yeni yapiyla daha uyumlu gibi dusunuyorum transferler tamamlandiktan sonra Yedlin'e bir sans daha verecektir bizim tanidigimiz Fatih Hoca.

      Sil
    3. Emre Taşdemir Giresun oluyor zaten. Kiralamışlar.

      Sil
    4. Umarim Omer Bayram harici bir B planimiz vardir zira Emre hem yerli hem tempolu begendigim bir isim, Uefa'da biraz ileri gidebilirsek Van Aanholt ile butun sezonu cikartmamiz imkansiza yakin hayirlisi olsun hocaya guveniyorum.

      Sil
    5. Sol bek alternatifi olarak sadece Ömer Bayram'ı tutmak, bana göre büyük kumnar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir