3 Ağustos 2021 Salı

Böyle bir karaktere sahip olduğumuz için de gurur duymalıyız


Olay sadece sahada gösterdiği performans değil. Toplumsal duyarlılık gerektiren her konuda, korkmadan, çekinmeden, aman başıma bu mu gelir demeden konuşması ve ön plana çıkması. İlk ateşi yakan daima Taylan Antalyalı oluyor. Böyle bir futbolcuya sahip olduğumuz için zaten mutlu olmalıyız da, böyle bir karaktere sahip olduğumuz için de gurur duymalıyız. İleride kendisini "takım kaptanı" olarak görmek dileğiyle de.

Saha içi konusuna gelirsek de, bitmek bilmeyen bir 6 numara takıntısı olduğunu görüyoruz. Herkeste değil tabii, birkaç kişinin yaptığı algı. O algının peşine takılanlar oluyor. Taylan Antalyalı'nın, geçen sezonun ilk yarısında, sağlıklı olduğu dönemi hatırlayın. Böyle bir sorunu konuşuyor muyduk? Yorgunluğa bağlı bir sakatlık yaşadı ve buna rağmen her fırsatta sahadaydı. Taş olsa çatlar, o sakatlık da doğal.

Ön elemeler, lig maçları, nefes dahi olmadan, 90'ar dakika sahadaydı. Alternatif yok, bence sorun buydu. Etebo olmadı, 2. bir isim de yoktu. Fatih Hoca'nın 3 tane 8 numarayla oynama isteği malum. Bu 8'lerin de kendilerine göre ön plana çıkacağı özellikler olacak tabii. Taylan Antalyalı da biraz daha 6'ya yakın oynadı ama hareketliliğinden ödün vermedi. Geriden de top çıkardı, topla da dikine çıktı. Sahada adım atmadığı yer yok, sürekli kat etti. Bu hareketlilikten vazgeçilebilir mi?

Kendi elimizde, elimizdeki değerleri değersiz kılmaya bayılıyoruz. Tabii bu da algı neticesi. 8+6 da unutulmasın, böyle bir yerliden vazgeçilebilir mi? Alternatif oluşturalım, esas olan o. Taylan Antalyalı tek kalmasın yani, daha ekonomik performanslar alalım. Yazılan 11'lerde genellikle kesik yediğini görsem de, ben sahada görmeye devam edeceğimize inanıyorum. İyi bir rekabet oluşacak ve geçen sezonun en büyük sorunu çözülecek.

6 yorum:

  1. Aidiyet duygusu yüksek olması önemli.Ayrıca bonservis ödenmeden düşük ücret ile oynuyor.Taylan tarzı iki yönlü orta saha bulmak çok zor.Umarım daha iyi yerlere gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de yerli. Bu şartlarda bulabilmek imkansız da.

      Sil
  2. Kesinlikle ücreti ve sözleşme süresi uzatılmalı yerliler rasında en az ücret alanlardan ve kesinlikle çok daha fazlasını hakediyor, yavancı sınırı zamanı selçuk abileri 2.5-3 milyon eurolara oynarken bu çocuk bu rakamların Tlsine oynuyor hakettiği bir an önce verilmeli bu hamle diğer genç ama az kazanan gençlerede örnek olur

    YanıtlaSil
  3. Geçen sezonu Alanyaspor'da geçirse şimdi bütün takımlar peşinde geziyor olurdu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir