23 Ağustos 2021 Pazartesi

Bu adam 8 numara, hem de net bir 8 numara


Cicaldau'nun Giresunspor performansını konuşmak adına biraz geç kaldım. Araya başka konular girince, bir türlü sıra gelmedi diyelim. Hem Giresunspor performansını, hem de gelecek adına asıl beklentileri konuşalım. Bazısı ilk maçtan hükmü verdi çünkü. Hatırlıyorum ben bu süreci. Yine anlamsız beklentiler oluşmuş gibi. Futbolcunun tarzını, takım içindeki rolünü düşünmeden, kafalarında oturttukları rol üstünden yorumluyorlar.

Cicaldau'nun kariyerine bakınca, geçmiş gol sayıları kaynaklı, otomatik olarak bir 10 numara algısı oluşmuştur. Videoları açıyorsun, karşına otomatik olarak goller çıkıyor. Senin de tek beklentin bu oluyor. Elbette "tabela" önemli. Bence de Cicaldau'nun farkı tabela katkısı üzerinden oluşacak da, bu adam 8 numara. Hem de net bir 8 numara. Hocanın açıklamalarına bakınca da, daha çok "bağlantı" üzerinden kullanmayı düşünüyor. Hatta bu konuda da, "Barella" örneğini veriyor. 

Giresunspor maçında girdiği 7 ikili mücadelenin 6'sını kazanmış. Bazısı çıkmış, fizik üzerinden çok küçük bulmuştu. Orta sahada böyle bir etki, oyunun savunma tarafında yapabileceklerine işaret. Hücumdaki sorunu ise uyumla alakalı. Henüz ilk maçı, uyum sorunu yaşaması da doğaldır. Bazen pas açısı oluşturuyor, kimseyi bulamıyor. Bazen kendisi boşa çıkıyor, kimse onu görmüyor. Bunlar aşılacaktır.

Hatayspor karşısında izleyeceğiz. Hücumda biraz daha uyum kazandığını da göreceğiz bence. Rakip ceza sahasının çevresine geldiği an, gol etkisi öne çıkar. Rakip ceza sahası koşuları, gol sezgisi ve bitiriciliği gayet iyi. Ceza sahasını doldurma, daha önemlisi forveti ikileme noktasında da bağlantı ismi olacak. İşin savunma ve mücadele tarafında yapabileceklerini zaten gösterdi. Olumsuz anlamda, peşin hüküm verenler es versin, az nefes aldın. Yine başladı, yok şu kadar bonservis etmez, böyle olmaz. Ne çok biliyorsunuz bu işi.

10 yorum:

  1. (Emre)
    Cok akilli bir oyuncu. sessiz ve gøsterissiz bir oyuncu gibi duruyor ama dikkatle takip edenler gøruyor. Scout ekibimiz, analizcilermiz gørmus ki aldik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman geçtikçe de etkisi daha net ortaya çıkacak. Şu tabela gelsin de :)

      Sil
  2. Hoca emre akbabanın oyunun içinde olan versiyonunu aramış ve bulmuş oyunun her iki tarafında da iyi işler yapan biri beklentiyi yükseltmemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumladın :) Aynen öyle, Emre Akbaba'nin oyun içi, 2 yönlü katkılısı. Ayrıca skordan da ödün vermeden.

      Sil
  3. Net 8 numara derken 10 numarada oynayan çalışkan 10 sınıfında da oynayan oyuncu 4231 in önünde yani taylan berkan çift 6 nın önünde 10 da oynar yani 8-10 oynayabilen çok işlevli modern bir ortasaha oyuncusu. Yazdığın gibi savunmaya katkısı ve mücadelesi asıl değerli olan bence çok çok iyi transfer ve önümüzdeki günlerde bunu daha iyi göreceğiz. Açıkçası maç sonu istatistiklerine baktığımda biraz şaşırmıştım ne ara bu kadar ikili mücadele kazandı sahipsiz top kazandı diye sanki bana cica sahada izleyince çok belli olmayan gözükmeyen ama çok değerli işler yapan tarzınvar :) bana öyle geldi. Rierada öyleydi çok sade oynar gibi gözüküp çok iyi istatistiklere ulaşır sahada çok faydalı işler yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlantıyı da o oluşturuyor, bunun artısı zamanla daha öne çıkar.

      Sil
  4. On numaraya göre oyunun çok daha fazla içinde, orta sahaya daha yakın bir oyuncu. Doğrusu da bu bence.

    YanıtlaSil
  5. Şok presi çok akıllı yapıyor, tempoyu ara sıra hızlandırıyor. Ama topu alıp bağlantıyı kurmada biraz çekingen gibi, o da alıştıkça oturur. Morutan gelirse de tadından yenmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve doğru zamanda boşa kaçıyor, topsuz oyunu da çok iyi. Kendisini görebilirsek, gol katkısı çok yükselecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir