17 Ağustos 2021 Salı

Bu durumda, Luyindama'yı bozan isim Marcao muydu diyeceğiz?


Çok ilginç değil mi? Tarihin en anlamsız hadisesi sonrası, iyi bir çıkarım yapmayı deneyeyim. Marcao kırmızı kart gördükten sonra, Luyindama sol stopere geçti. Ayağında top tutan Luyindama'dan daha tehlikeli olan, sol stopere geçmiş bir Luyindama diyecektim ki, müthiş bir sol stoper performansı gelmedi mi? Daha önce de sol stoperde oynadığını hatırlıyorum, çok kontrolsüzdü. Giresunspor deplasmanında ise, topu ayağında tutan Luyindama'dan aldığım keyfi, x stoperden kolay alamam.

Luyindama topu her ayağında tuttuğunda, benim adrenalim yükseliyor. Çıkışları ve pasları tehlikeli çünkü. Zaten atletizmi ve hızı düşüyor, top kaybına da yakın olunca, korku dolu dakikalar yaşıyoruz. Marcao çıktıktan sonra ise, sol stopere geçti ve topu oyuna iyi sokan, topla müthiş çıkan, eski atletizminden eserler sunan bir Luyindama izledik. Bu durumda, Luyindama'yı bozan isim Marcao muydu diyeceğiz?

Alpaslan Öztürk'ü de övmek lazım. Maçın son dakikasında, Giresunspor'un açık alanda dört nala koşan futbolcusunu, geriden gelip nasıl da yakaladı? Yakaladıktan sonraki hırs ya da, bize bu lazım değil mi? Alpaslan Öztürk'ü bu yüzden seviyorum ve transferini istedim işte. Oyunun tarzının sana yatkınlığı bir yana, yürekten oynar, liderdir, seni ateşler. Açık alandaki o hızını gördükten sonra da, gelecek adına ayrı umutlandım.

Luyindama'nın sol stoper performansında, van Aanholt da etken bu arada. Sağdan Boey / Luyindama ikilisinin oyun kurması zor da, Luyindama'nın yanına Aanholt geçince pas açısı oluşuyor. Sağ bek oynayan Mariano gibi düşünebilirsiniz. Luyindama da sağa doğru, kat eden bir kanat misali daha rahat çalım atabildi ve oyunu açtı. Bir de Nelsson'la izleyelim derim. Lider özelliği olan bir stoperin yanında da özüne dönebilir.

10 yorum:

  1. Cok iyi yazi ve guzel tespitler zira ben de Luyindamayi son macta cok iyi buldum bu adam bu tip maclari hep oynuyordu yine yapabilir diye dusunuyorum tabi eski oyununda bek etkisi de vardi ve Van Aanholt ile benzer etkiyi gorduk. Ayrica yeni gelen yerli ve yabanci alternatiflerle birlikte Marcao kadronun disinda kalsa bile sorum yasamayiz diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt ile alakalı olabilir o çıkışlar, top kullanımı. Randers maçında da görelim bakalım.

      Sil
  2. Luyindama iyi olduğu dönemde Mariano ile oynadı.Belki de performansının düşmesinin nedeni sağ bekte topu iyi kullanan birisi olmaması.Umarım Van Aanholt ile iyi bir ikili oluşturur.Marcao ne kadar oyun kurucu yönüyle öne çıksada bence savunmada çok adam kaçırıyor.Zaten savunma yönü iyi olsa bu kadar iyi bir pasör olan sol stoperi Avrupa takımları hemen transfer ederdi.Luyindama'nın defansif yönü Marcao'ya göre daha iyi.Boey-Nellson-Luyindma- Van Aanholt defasını merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da top kullanımında artı sağladı işte, Luyindama o kadar sırıtmadı. Solda bir 90 dakikasını izlemek isterim.

      Sil
  3. Sol stopere geçince yükselen performansıni ben uydurmamisim, herkes hemfikir demek ki :) Umarim bu krizin artısı da Luyindama kazanımı olur ✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü o çünkü, çehre bir anda değişti :)

      Sil
  4. Şimdi Luyindama-Nelsson ikilisini merak etmeye başladık. Ki tarz olarak bakıldığında uyumlu da sayılabilirler. Biraz yavaş kalmaları haricinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson da bu arada sol stoper oynayabiliyor. Marcao, Luyindama'dan daha hızlı değil.

      Sil
  5. Çok iyi tespit, ayrıca çok enteresan takımız aynı maçta sağ stoperde bocalayan luyindama sol stopere geçince abartmadan söylüyorum ramos kesildi şov yaptı :) sağ ayak dışıyla dikine gidip anholta attığı aşırtma pas 1.sınıf bir pastı mesela adam sağda yanındakine veremezken solda çıldırdı :) nelson sağ stoper oynamalı artık dediğin gibi nelson boye tarafında nelson luyi anholt tarafında anholt ayağı iyi olduğu için takımda dengelenir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir