15 Ağustos 2021 Pazar

Cicaldau ve Nelsson, Giresunspor karşısında sahne alacaklar


PSV maçlarını yok hükmünde görmek durumunda kaldım. Eksiktik, iyi hazırlanamadık ve sonucu kötü oldu. Elenmeyi beklesem de, bu denli kötü futbol ve sonucu da beklemiyordum. St Johnstone karşısında ise transfer edilen çoğu isim takıma girdi, daha iyi bir yapıydı. Futbol olarak yine istediğimizi alamadık gibi dursa da, sonuca gitmeyi başardık. İlk maçta da bitebilirdi tur, olmadı. Sıkıntı şu, bireysel hatalar kaynaklı çok fazla hata var. Bu da en rahat ortamda dahi, o maçın favorisi olma durumunu zorluyor.

Giresunspor karşısında ligin ilk maçını oynayacağız. Deplasmandı, yoğun fikstürdü gibi noktalara takılmak dahi istemiyorum. Daha geniş ve iyi bir kadron var, kazanarak başlamalısın. Nelsson ve Cicaldau gibi 2 iddialı transferin de ilk kez sahada olacak. Hazır futbolcular ve ilk 11 başlamamaları adına sebep yok. Hem rotasyon yaşamış olacaksın, hem de 11'deki kaliteyi yükselteceksin. Nelsson / Marcao ikilisini bir an önce görelim. Uyumu ne kadar erken sağlarsak, o kadar iyi.

Cicaldau da uzun zamandır takımla çalışıyor. Onun çok fazla uyum sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum. İzledik, konuştuk, yorumladık ama henüz sahada görmedik. Ne kadar üzerine çalışmış olsak da, sahada görmek farklı. Orta sahanın merkezinde "üretim" olarak sorunumuz vardı, Feghouli de St Johnstone rövanş maçında bunu biraz olsun dindirdi. Her şeyin ötesinde ise, takımın büyük bir yaratıcılık sorunu var. Bakalım Cicaldau'nun varlığı bu durumu ne denli çözebilecek?

Nelsson'dan da beklentimiz var. Luyindama kaynaklı çok fazla bireysel hata var, özellikle de top bizdeyken. Luyindama topu aldığında, korku filmi izliyor gibiyiz. Fiziğini toparlıyor, sert, hava hakimiyeti var, o anlamda toparlıyor da, hala kontrolsüz ve her dakika hataya müsait. Nelsson ise çok daha kontrollü bir stoper. Top ayağında olduğunda da, Luyindama'ya kıyasla oyunu daha iyi kuruyor ve daha önemlisi basit oynuyor. Riske gerek yok, zaten bireysel hatalardan çok çektik. 30 - 40 metreye attığını gördüğümüz ters topları ise, biraz daha takıma uyum kazandıkça iş görecektir.

4 yorum:

  1. Nelsson'un lisansı henüz yok maalesef. Maça kadar yetişir umarım. Cicaldau'yu da bekliyoruz sabırsızlıkla. İlk maçı, sahne kendisinin.

    YanıtlaSil
  2. İzlemek lazım ama kanat ve gedson ile kağıt üzerinde iyi bir kadro. İnşallah 2 transfer yapılır ve temel bu sezon olusur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir