20 Ağustos 2021 Cuma

Davaları geri çekmemizi isteyerek, kendi suçluluklarını kabul ediyorlar


Burak Elmas gibi bir başkana sahip olduğumuz için mutluyum. Galatasaray'da başkanlık makamının altının boş kaldığını yıllarca söyledik. Hele ki son dönemde. Düşünün, şu tablo Mustafa Cengiz döneminde olsa, eski başkan neler söylerdi? TFF'ye methiyeler düzüyordu en son, yine aynı şeyleri konuşurdu. İcraat yok, hamle yok, hareket yok. Bugün işin sonu nereye gider bilmiyorum da, makamın ağırlığını hissetmek güzel. En azından gelecek adına mutluluk verici.

Oğulcan Çağlayan transferi konusunda enteresan bir detay. Futbolcunun sözleşme feshi sonrası, sadece futbolcunun "avukatına" danışılarak hareket ediliyor. Galatasaray'ın hukuk kuralı var ama kendilerine danışan yok. Sonra da fesih sonrası ortaya çıkan görüntü bu. Futbolcunun oynaması, bu işin çözülmesi lazım. Suçun belli oranı da futbolcuya ait olsa da, senin futbolcun sonuçta. Sen bir adım attın, Rizespor bir adım attı derken, orta yolda bir şekilde buluştun.

Konuşulması gereken konu sonrası işte. Galatasaray davasından vazgeçmiyor, yanlış anlaşılmasın. Galatasaray'ın o an davası da Rizespor'la değil, TFF kurullarıyla. Galatasaray, Oğulcan Çağlayan konusunda sağlanacak sulh sonrası Rizespor'la alakalı olan davayı geri çekebilir. TFF kurullarıyla ile uğraşmaya devam edecekti, bu çünkü namus meselesi gibi bir şey. Haklı olduğun bir konu, neden geri adım atacaksın?

Peki gün sonunda ne oluyor? TFF kurulları, Rizespor yönetimini bir maşa gibi kullanıyor ve protokolü değiştiriyor. Protokole, TFF kurullarına açılan davaların geri çekilmesini şart koşuyorlar. Rizespor'u o kadar alakadar etmeyen bir konu ki bu. Maşa gibi kullanıyorlar onları ve onlar da bu duruma alet oluyor. Ceza şartları ekliyorlar, neler neler var. Başkan çıktı ve belgeli şekilde hepsini tek tek açıkladı. Sulh bitti yani, herkes bundan kaynaklı hak ettiği cezayı görecek.

Gerekirse Oğulcan Çağlayan bir süre daha oynamayacak. Ama yerel mahkemelerde eli daha güçlü olan Galatasaray, o maddi cezaları ortadan kaldıracak. Futbolcu zaten maç oynamayarak gerekli cezayı çekti. Bir suçun 2 cezası olmaz, o da ayrı konu. Futbolcu da AİHM'de haklarını arar ki haklı çıkar. Zaten bu davaları geri çekmemizi isteyerek, kendi suçluluklarını kabul ediyorlar. Bu utanç duyulacak bir olay. Türkiye'de futbol böyle yönetiliyor işte. Marcao olayını da işin şantajı olarak kullanıyorlar.

14 yorum:

  1. abi üzüldüğüm şey maalesef futbol da dahil her yere çökmüş böyle tipler var kim huzurunu bozacak olursa veya kendi görüşlerine aykırı görüşe sahipse her şekilde engel olmaya çalışıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Abi her seyi cekinmeden yazmissin ekleyecek bir sey yok tek soru Rizespor'da bir delikanli cikip diyememis mi "bu bizim maddi amacli davamiz birakin cozelim TFF Kurul davasi ile ne alakasi var" cok ilginc. Elbette bunlarin ardinda siyasi irade var Fatih Terim ve Ali Sami Yen Felsefesi en buyuk düsmanlari hele de sehir Rize olunca böyle oyunlara alet olmalarina sasirmiyorum, maalesef Türkiye'nin gercegi ama bu yüzden Galatasarayliyiz haksizliga karsi sonuna kadar boyun egmek yok, Burak Baskan'i sonuna kadar destekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyememiş işte, maşa olmayı kabul etmişler.

      Sil
  3. Bu arkadaşlara galatasaray size naptı da bu kadar incindiniz kuyruk acınız var diye sormak lazım ? Cidden söylüyorum bu psikolojik bir vaka tamam en güçlüye karşı genel muhalefet olur ama kardeşim bu ne hırs, düşmanlık, kindir ya gs başarılı olmasında bjk fb ts başakşehir kim olursa olsun modunda olan futbol yönetimi ile cebelleşiyoruz trajikomik bir düzen ve bu dünyada bir tek bizim ülkemizde olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birilerinin maşası olmayı yediriyorlar demek kendilerine.

      Sil
  4. uefa ve fifa yoluna neden girmiyoruz sadece onu anlamıyorum

    YanıtlaSil
  5. Maalesef ülkemizde enteresan şeyler oluyor.Rizespor ve tff nin yaptığı alenen suçlu olduklarını kabul etmektir.Ogulcan için üzüldüm.Ama son yaptıkları ile kaybedeceklerini gördüklerini anlıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Rezil olup istifa edip gidecek TFF işin sonunda. Kendileri ettiler kendileri bulacaklar

    YanıtlaSil
  7. Bizim sahada çok ama çok güçlü olmamız şart. Bu savaşın bedelini bize her yerde ödetmek isteyeceklerdir orası kesin. Şimdilik maçaları yemediği için öne Rize'yi, Karagümük'ü atıyorlar. Zaten hep gölgelerde savaştılar. Asla Burak Başkan gibi Fatih Hoca gibi delikanlı olmadılar, ve de olmayacaklar.
    Bizim çok iyi takım kurmamız artık elzem oldu.
    Gedson, Halil, Morutan ve daha kim olacaksa olsun. Geniş ve alternatifli kadromuz olmalı. Hoca da artık özüne dönmeli. Bırakmalı bu verimsiz pas futbolunu. Daha dikine, önde baskılı, gegen oyununa dönmeli. Bizim genetiğimizde bu oyun var. Derval'le dümeni kırdığımızdan beri 35 senedir genetik böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahada güçlü olmak, saha dışında da kenetlenmek şart.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir