17 Ağustos 2021 Salı

Diagne'nin maç öncesi yapmış olduğu paylaşımı hatırlarsınız


Diagne'nin maç öncesi yapmış olduğu paylaşımı hatırlarsınız. Sevgi istedi resmen, beni sevin, sizin için her şeyimi vermeye hazırım diyordu. Dünyanın en enteresan karakterlerinden biri. Diagne'yi çözmenin imkansız olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de onu çözmek yerine, böyle kabul edelim derim. Diagne bu yani, sev sevme. İşini yapar, kendini daima hazır tutar, gollerini atar. Israrla onu aşağı çekip, değersiz kılmanın kime ne faydası var ki?

Kimler, kimler sevildi bu takımda. Kimlere, ne gibi değerler verdik. Diagne ise o sevgiyi bir türlü bulamadı. Galatasaray'a transfer olduğundaki beklenti, ödenen bonservis her zaman önüne çıktı. Kimse de "ya bu adam işini yapıyor" demedi. Arada hataları var tabii, dengesiz hareketleri de bir türlü güven uyandırmadı. Bu işin yeni farkına varır olduk ve Diagne'nin hakkını veriyoruz. Doğrusu da bu. Değerli kıl, gerekirse satma ve katkı almaya çalış. Sonrasında her şey çözülecektir.

Mostafa Mohamed oynarken söylediğimi hatırlarsınız. Oyun düzenimiz, onun forvet tarzına uygun değil ve kendisini de, oyun tarzımıza uyarlamaya çalışıyoruz. Buna şu ana kadar istediğimiz cevabı veremedi. Bu oyunun forveti Halil Dervişoğlu diyordum. Diagne'nin de bu oyunun forveti olduğunu söylememiz lazım. Rakip yarı sahada sürekli dolaşması, alan açması, fırsatçılığı, kendisini rakibin önüne atmayı iyi bilip, faul, penaltı alması ve rakibe gösterttiği kırmızı kartlarla.

Kendisini rakibin önüne iyi atıyor ve o faulü bir şekilde alıyor. Çok hızlı bir isim değil mesela, çalışmıyor gibi görünüyor da, topsuz oyundaki etkisi çok yüksek. Fırsatçı zaten, gole çok yakın. Açtığı alanı da iyi doldurduğunda, hücumda çarklar dönmüş oluyor. Beklerin artık tempolu, hücumda kaliteli ayakların var ve Feghouli de eskiden olduğu gibi Diagne'ya yaklaşmaya başladı. Sahte 9 oyununun farklı bir versiyonu diyelim. Biraz daha "pivot" oyunu soslusu. Haliyle de mevcut içinde 1. alternatiftir. Oynadığın oyunun ona daha uygun olması itibarıyla.

21 yorum:

  1. Adama maçta top gelmez serzeniş etmez, bi penaltı kaçırır oyundan düşmez ikinciye cesaret eder, O kadar eleştirilir işini "iyi" yapar, Balotelliye sempati duyan taraftar Diagneyi neden linçler ? Ben henüz diagnenin görevden kaçtığını görmedim. Diagne bu takımın en değerli forvetidir.

    YanıtlaSil
  2. Elimizdeki herkesi değersizleştiriyoruz sebepsizce. Diagne ve Luyindama büyük yatırımlar, 3e 5e satmak çok saçma olur. Diagne çok zor bir karakter ama gol rekorunun elinde olması asla tesadüf değil. Etrafı biraz daha hareketli olunca adam parlıyor, Kasımpaşa ve West Brom'da da böyleydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep bunu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz gibi. Coğrafya kaderdir :)

      Sil
  3. Dünkü maçta 5 gol atmış olabilirdi.. çok enteresan bir oyuncu..Jardel'de böyleydi.İlk geldiği maçta 5 gol atınca taraftarın sevgilisi olmuştu..Birazda rüzgar arkandan itecek bu işlerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jardel net gol odağıydı, Diagne oyun içi katkı ama insanlar görmezden geliyor.

      Sil
  4. Günümüz futbolunda en önemli şey fizik, ve diagne fiziksel olarak çok güçlü şu anda ve mental olarakta istiyor en önemliside o, gol sezileri yüksek pozisyonlara giren ve içinde olmayı başaran birisi, takımımız aslında çok dinamik çok koşan rakibi boğabilecek bir takım ama 1 gedik bile kayığı batırmaya yetiyor. Dün fegin kanadından gelen 3 tehlikeli atağın 1-2 si gol olsa maç belki dönmeyecek. Fatih hoca nzonzi sezonunda da herkesi oyanatarak kazanmaya çalıştı ama ilk yarıyı çöpe attığımız gibi şampiyonlukta gitti. Şu anda dinamizmden ödün vermeden sadece fegi kazanmaya çalışarak ama oda 10 numarada ve süresini artırarak rakibi dövmeliyiz. Bu takım böyle ligi alıp avrupada biryere gider. Muhammed olsam dün yerime falcao girince çok üzülürüm. Ayrıca emre kılınç sivasta adam yerdi kaç maçtır yoksun sıra sana gelmiş o şut nedir bu güçsüzlük ne demek 40 metrden gol atan adam kedi gibi kaleci çalıştırıyor. Keremde sağ kanatta daha verimli sanki tam emin olmamakla birlikte dün öyle bir hiz uyandırdı bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O riski alıyorsun ama, bu maça özel bir durum.

      Sil
  5. Diagne bu ligin 1.numaralı santraforudur.Rakip defansı dağıtıyor.Biraz deli dolu ama yapacak birsey yok.Kendisini bulursa 30 golü rahat geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 numaralı mı bilmem de, çok değerli forvet olduğu kesin.

      Sil
  6. anlaması zor değil kolay. sevgi ve saygı istiyor. yıkıcı değil yapıcı davranalım istiyor. her sene 20 golü garanti olan adamı satmak için gazetelere ilan vermediğimiz kaldı. sırtı dönük ekstra idmanlar yapsa yeter. ki yap dersen yapar kaçmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçek verdiler ya, yüzündeki mutluluk ortadaydı :)

      Sil
    2. çok haklısın o fotoya herkes bir daha baksın o gülüş çok içten.

      Sil
  7. Forvet rotasyonumuz süper lig üstü. Ama takım forveti vat gibi oynamiyor uzun zamandır. Hepsi ceza sahasında top aldığı zaman mutlaka elit yapacak adamlar. Biraz eldeki forvete göre oyun planı yapmamamiz lazım şu an için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takımın oyunu bu ve öyle iyi kılıyor kendini. Forvete göre oyun yapılmaz, forvetin oyuna uyar, o yönde isimler alırsın.

      Sil
  8. Yazidaki kilit cumle "topsuz oyundaki etkisi cok yuksek" ve kesinlikle katiliyorum hatta West Brom'da da bu oyunun da uzerine koydu bence eskisinden daha da iyi bence de eldeki kadroda Diagne 11 icin su an en iyi isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka gelişim gösterdi, iyi bir dönemdi onun adına.

      Sil
  9. Umarım ilk kez bu sezonun tamamında kadroda olur da faydalanırız. Ligdeki 65 maçında 52 gol atmış bir forvet yahu. Israr etmemiz şart. Pişman olmayız bence.

    YanıtlaSil
  10. Diagne Marcao'yu durdurup sakinleştiren adamdı dün en çok ona şaşırdım ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün artık, Marcao'nun hareketinin ne kadar ahmakça olduğunu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir