14 Ağustos 2021 Cumartesi

Feghouli'nin kazanılma ihtimaline bir de şu açıdan bakalım


Feghouli'nin kazanılma ihtimaline bir de şu açıdan bakalım. Galatasaray, oyun kurucu özellikli bir sağ kanat arıyordu ve bahsi geçen bazı isimlerin ederi de yüksek. Belli ki buna yakın rakamlar gözden çıktı. Tabii iş sadece bu transferle bitmeyecek, başka transferler de konuşulacak. Zaten iddialı bonservisler ödüyoruz (her ne kadar yıllara yaysak da). Bu yüzden de, kendi içinden yapabileceğin olası her kazanıma açık olmalısın.

Falcao'dan umudu kestik, zaten oynadığı mevki de dolu. Feghouli'nin ise şu an mevcut içinde bir muadili yok. Yıllık ücreti çok, umarım yollar ayrılabilir de, ayrılamıyorsa kullanacaksın işte. St Johnstone karşısında 11 başlaması bana göre doğru karardı ve turun gelmesinde etkenlerden biriydi. Feghouli'yi kazanabilsen, bu sezon için, oyun kurucu özellikli kanat transferini rafa kaldırabilirsin. Ya da daha maliyeti düşük, alternatif olabilecek bir isme bakarsın.

Kerem Aktürkoğlu da orada büyümeye başladı mesela, oyunu değişiyor. Feghouli de hem sağ, hem de merkez adına alternatif olacak. Sağ kanat transferi adına ödeyeceğin yüksek bonservisi de, Gedson Fernandes ve Halil Dervişoğlu gibi transferler için harcayabilirsin. 2 ismin de bonservis maliyeti olacak çünkü. 2 elzem transfer de diyebiliriz. Gedson Fernandes için süreç uzamış olsa da, şu an daha agresif hareket edebilirsin.

Haberlere bakınca da, Galatasaray'ın 10 - 11 milyon avro bandına çıktığı söyleniyor. Eder mi eder, futbolcu yükselmeye devam eder ve çok daha fazlasını kazanırsın. Geçen sezon yaptıklarını gördük, futbolcu senin olduğunda, çok daha fazlasını da yapacaktır. Yıllık ücreti düşük tutup, bonservis yatırımı yapıyorsun. Gedson Fernandes'i de birçok mevkide kullanman mümkün olacak ve geleceği teminat altına alacaksın. Bu söylediklerim Halil Dervişoğlu adına da geçerli. Feghouli'nin şu görüntüsü, gelecek adına bir ışık yaktı.

Keşke ücretini düşürse de kalsa tabii. Yüksek ücretini, daha uygun şartlara indirse, bu kazanımdan eminim ki herkes mutlu olacak. Çok dalgalı bir süreç. Feghouli'nin yükselişi ve düşüşü arasında büyük farklar var. Ya zirvede, ya dipte. Ona güvenerek hareket etmenin de doğru olmadığını düşünüyorum ama alternatif yarattıktan sonra da bu sorun olmayacaktır. Elin güçlü çünkü, mecbur kalmayacaksın. Şu an ise ihtiyacın var.

7 yorum:

  1. Katılıyorum şaka bir yana gerçekten diri bir feg gs nin bu askerlerden kurulu 11 inde seviyeyi 2 3 tık arttırır,taşlar yerine oturmuş olur, tabiki Halil gedson u alacağız ama şu mevcut 11 ile de güzel şeyler hayal ettiriyor bana, Van aanholt feg ve musli dışında hep 25 yaş ve altı oyunculara sahibiz, Türkiye de ilk defa büyük bir takım sıra dışı bir transfer dönemi geçirdi, ts bjk tecrübeli olmuş oyuncular alırken biz tamamen geleceğe yatırım yaptık şükürler olsun ki, umarım artık herkes bunu yapar düzlüğe ancak Avrupadaki takımların yaptığını yaparak çıkabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diri bir Feghouli olur mu, muamma o işte. Göderemiyorsan kazanacaksın ama onun üstüne plan yaparak ilerlemeyeceksin. Ben buna inanıyorum.

      Sil
  2. Fegholi attığı kısa ve tembel pas ile az daha marcaoyu oyundan attırıyordu ayrıca 18 önünde oyun kurulurken yaptığı hatalı kontrolü ile ki top rakibe çarpıp açıldı kaleci aldı gol yediriyordu rakip sahada 10 ikili mücadelenin 9nu kaybetmiş ,18 top kaybı ki bu rakam çok çok fazla yapmış, fiziken bitik feg iyi falan oynamadı bence kötüydü gol atması bişeyi değiştirmez karşıda yaptığı hataları cezalandıracak yetide takım yoktu. Feg kanatta oynasın kanadın halini hep birlikte görürüz perişan olur azcık zorlasın kendisini sakatlanır zaten. Ayrıca fegin kadroda karşılığı var oda cicaldau. Fegin tek oynayacağı yer 2 dinamik ortasaha önündedir oda bu haliyle mümkünse son 30 dk falan rakibi açmak için olmalı. Feg fiziken toparlarmı 1 seneyi aşkım süredir toparlayacak sözde, hiç güven vermiyor transfer sezonu bitene kadar kadro dışı burakıp gitmediyese öyle fatdalanmaya başlasaydık keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru feghouli'den hayır gelmez, boşuna kendimizi kandırmayalım.

      Sil
    2. Katiliyorum bizim tum eksiklerimiz Psv macinda goruldu bize ac ve savasan adam lazim ayni pozisyonda degil Cicaldau da yetenekli adam ama savasiyor da bize bu tip oyuncular gerekiyor, Feghouli'nin 5 macta bir kere yapacagi asisti beklersek asla PSV seviyesine ulasamayiz ki o seviye de aman aman bir seviye degil, yine de cok gerideyiz eksiklerimizi gorelim Super Lig performanslari belirleyici degil ne yazik ki.

      Sil
    3. Feghouli, merkezdeki üretim sıkıntısı üzerine oynadı ve 2 gole etkisi var. İstediğimizi o anlamda almışız :)

      Sil
  3. Feghouli iki ucu keskin bıçak. Eğer gitmeyecekse kalacaksa, biraz da indirim yaparak niyetini belli ederse 1 sene daha kalsın. Bu sezon ki performansına göre seneye yazın değerlendirelim. kontrat senesi olduğu için ben katkı vereceğini düşünüyorum. Ama hocanın da tavrı önemli. Ne istediği ne beklediği, ne görev vereceği de önemli. Merkezde oyun kurulumuna katkı yapmak, veya kanatta oyun kurucu kanat olarak kullanacaksak neden olmasın.
    Sakatlık riski, istikrarsızlıkları eksileri. Dolayısıyla ona bel bağlamadan max fayda alınabilir.
    böylece bütçeyi Halil ve Gedson'a kaydırıp bir de bonservissiz süpriz X faktörle transferi kapatırız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir