1 Ağustos 2021 Pazar

Fizik tartışmaları, genellikle Mostafa Mohamed üzerinden yapılıyor


Galatasaray'daki "fizik" tartışmaları, genellikle Mostafa Mohamed üzerinden yapılıyor. İlk geldiğinde ne durumdaydı, sonra ne duruma düştü gibisinden. Doğru aslında, sezona fırtına gibi girmişti. Sonrasında düşüş yaşadı, araya ceza ve sakatlıklar girdi. Bir ara yine toparladı, sonra yine düştü. Sezonun sonunu da sakat geçti zaten. Birkaç hafta oynayamaz denilen ortamda, 2 gün sonra maçtaydı. Son sakatlığında da aynısı yaşandı.

PSV maçlarını iyi geçemediği doğru. Fizik anlamda hiç hazır görüntü veremedi. Ciddi bir sakatlıktan çıktı tabii, bunun etkisi olabilir. Çalışmayı bıraktığını ya da iyi çalışmadığını düşünmüyorum. İşin fizik tarafında ise tartışılması gereken nokta başka aslında. Geçen sezon bu olayı eleştirdik de, sezonun son bölümü en iyi ayakta kalan takım olmayı nasıl başardık acaba? Bu sezona da aynı eleştirilerle başlasak da, iş biraz kadro tercihleriyle alakalıydı.

İlk maçta, Babel ve Arda Turan'ı 11'e yazdığın an, ister istemez kat ettiğin mesafe 2 futbolcu eksikmiş gibi oluyor. 2. maçta ise öyle büyük bir fizik farkı görmedim. O konu biraz da sahadaki malzeme ile alakalıydı. O kadarını yapabilirdik ve yaptık. Baskı denesek de, kadro kalitesi buna engeldi. Yapılabilecek kadarı yapıldı. Mostafa Mohamed'de ise, geçen sezon yaşadığı düşüşte de, top getirilemediği an sorun başlıyor.

Yine organizasyon oluşturamadık ve katkı sağlayamadık. Sonra da 45. dakikada oyundan çıktı. Diagne farklı bir tarz. Daha gezerek oynuyor, faul alabiliyor, rakip ceza sahası içinde etkili. Mostafa Mohamed'in gol etkisi belki daha fazla da, rakip yarı sahasında gezmek zorunda bırakıldığında etkisi düşüyor. Hazır da değil gibi, etkiliyor onu. Toparlar tabii, buna takılmıyorum. Diagne, zaten fizik olarak hiç düşmedi. Bu takımla çalışırken de.

10 yorum:

  1. Moho nun eksiği sırtı dönük oyun ama ilk geldiğinde onu da iyi yapıyordu, alıp saklayıp sağına soluna dağıtıyordu, kafa vuruşları mükemmeldi sıçrama mükemmeldi şimdi ise hangi birini yapıyor peki? Hani millet bir iki kere top alıp dağıttına dair video paylaşmış ama istisnalar kaideyi bozmaz, moho mısırdan geldiğine çok daha iyi bir oyuncuydu şimdi neden değil peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top da gelmiyor ki, o topu öne taşıyamıyoruz bir türlü.

      Sil
    2. İki kere ağır sakatlık geçirip fedakarlık yapıp erken döndü, tamamen bundan kaynaklı. Yaratıcılık problemi de olunca adama top gelmedi. Kaleden ne kadar uzaklaştırırsak o kadar etkisini kaybediyor.

      Sil
    3. O da etken olabilir tabii. Beklemek lazım bu konuda. Hocanın dediği gibi, kendi karar verecek buna.

      Sil
  2. muhtemelen sosyal medyada insanların yakındığı oranda bir antreman sorunu olmayabilir. ama özellikle sezon açılışı yada sezonun ikinci yarısının başlarında fizik olarak takımda en diri olanlar takıma o sezon katılan oyuncular olunca insanlar ister istemez bir sorun olduğunu düşünüyor.

    sonuç olarak genele bakacak olursak eldeki yardımcı teknik ekip hususunda bir gelişime ihtiyacımız olduğu aşikar. bu noktada yapılacak bir geliştirme kuvvetle muhtemel takımın olduğu düşünülen fiziksel yeterlilik sorunlarına çözüm olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka sorunlar da olabilir, bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz artık.

      Sil
  3. Bence toplu ya da topsuz oyun farketmeksizin Mostafa'nin ciddi dususte oldugu gercegini kabul etmemiz lazim. Bence de calisiyordur ama calistiginin ne kadari ise yariyor futbolcu ozelinde verilen antrenmanlar ne kadar faydali orasi yine muamma.
    Besiktas'in Alex Teixeira'yi aldigini dusunursek Diagne kalmali ya da baska bir bu tip forvet almaliyiz zira Alex en az 20 gol atacaktir istatistikler bunu soyluyor, bu sartlarda sadece Mostafa ile yola cikmak delilik olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüşte tabii, sadece fizik olarak değil, mental anlamda da.

      Sil
  4. Bize gelen fizik olarak düşüyor demiyorum bir ay sonra çöküyor bu gayet aşikar. Bu konu bir şekilde çözülmeli aksi halde iki kulvarı birden götüremeyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir