5 Ağustos 2021 Perşembe

Galatasaray 1-1 St. Johnstone, Avrupa'da maç kazanabilmek?


Maça hızlı başladık ve 4. dakikada net pozisyon var. Akabinde de Kerem Aktürkoğlu'nun direkten dönen topu. Bu goller gelmiş olsa, belki görüntü değişirdi de, senin her şartta sonuca gitmen gerekiyor. Mostafa Mohamed'i besleyerek başladık mesela, ayakta kalamadı ayrı. Ağırlıklı olarak sol kanadı kullandık, fena gelmiyorduk. Babel her ne kadar takımı yavaşlatıyor olsa da, 2. yarıda olanlara bakınca, ayakta kalabilmesi de bir şeymiş. van Aanholt ile bir uyum vardı orada, 2. yarıya girerken bütünüyle değiştirdik.

İlk 30 dakikada da, beklediğimiz presi, hareketliliği görüyorduk. Pozisyonların olduğu kadar, kenardan gelip, ceza sahasında ya doğru isme çıkaramadık topu, ya da doğru yere çıkarıp, orada kimseyi göremedik. İlk yarıda sonuca gidebileceğin bir maç iken, 0-0'la çıktın. Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı'nın oyunuyla, orta sahadaki hareketliliği sağlıyorsun. Tempon arttı lakin, biraz da olsa yaratıcılık sorunu yaşadın. Aytaç Kara oynadığı pozisyonda sırıttı, kenarlarda da oyun kurucu özellikli bir ismin yoktu.

2. yarıda ise sol kanadı bütünüyle değiştirmek, iyi kötü işleyen düzeni de aksattı. Rakip kapanmayı düşünüyor olsa da, ilk yarıda açıyorduk orayı. 2. yarıda ise çok zorlandık. Ömer Bayram / Arda Turan sol tarafı seni daha hızlı kılmadı, aksine kaliteni düşürdü. Bu sefer de oyun sağ kanada yığıldı ve Boey'in potansiyelini görmüş olduk. 10 kişi kalıp, 1-0 geriye düştükten sonra, hücumda seni belki de tek başına öne taşımaya çalıştı. Golü attı, kanadını sürükledi. 

Aytaç Kara'nın anlamsız geri pası ilk değildi, sonuncusu ise takımı yaktı. Tabii Muslera'nın da orada anlamsız öz güven içine girmek yerine, taca vurması gerekiyor. 1-0 geriye düştük, 10 kişi kaldık. 1-1'i yine iyi zamanda yakaladık. 10 kişi kalınca, takımın boyu uzadı, futbolcular arasındaki mesafeler arttı ve rakip de üzerine gelmeye başladı. Tabii 1-1'e razılar, hücumu çok da zorlamadılar. Yaratıcılığın zaten sorunken, sadece sağ taraftan gelebilirken de çok fazla varlık gösteremedin. Buna rağmen kazanabilirdin, rakibin seviyesi gerçekten çok zayıftı.

28 yorum:

  1. Galatasaray'ın artık Fatih Terim ile Avrupa'da başarı yakalama ihtimali yok bana göre. Sadece kalitesi düşük yerel ligde bir şeyler olur.

    YanıtlaSil
  2. Fatih Hocanın takımın başına geçmesine destek verdim.Ancak şu gayet açık ve net.Hoca takintilarindan çıkamiyor.Barış varken neden Arda girer.Neden iyi oynadığın ilk yarı sonrası 3 oyuncu değişikliği yapıyor.Maalesef Hocanın yanına iyi yardımcılar gerekli.Yoksa Fatih Hoca'nın takintilarindan vazgeçmeye niyeti yok.Psv maçında çok iyi oynayan Atalay yedek bile değil.Aytaç yerine Atalay ile başlar diye umarken Atalay'ı kadroya almadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette destek vereceksin, o an kim gelecekti :) Bu maç özelindeki eleştirilerine katılıyorum.

      Sil
  3. Ilk yarida Babel, Van Aanholt ve Berkan aslinda cokta fena islemeyen bir sol kanat ucgeni kurdu. Ya su Aytac'i cikarip Emre Kilinc i alir belki Momo yerine Diagne girer derken Hoca yaptigi garip degisiklik ile yine comak soktu sagolsun. Bir Falcao magasi degerinde ki Iskoc koy takimi gelip seninle evinde berabere kalabiliyorsa ayrilik zamani gelmistir. Hadi PSV bizden iyi, hadi makas acildi, hadi takim hazir degildi, e bu aksam ki futbol nedir ? Yol yakin iken birakmasi lazim, aldiridigi oyuncular bir arpa boyu yol kat etmiyor hep geriye hep geriye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt hazır değildi dedi, doğrudur. Babel'i de çıkarmadı (ne kadar hızı düşürse de), sol kanat etkisini tamamen bitirdi. Çünkü yerine giren isim daha hızlı değildi. Aanholt sonrası sol bek boşluk maalesef.

      Sil
  4. Hani genç aç bir takım kuralım her türlü destekliyorum ama sorun şu;mesela bir maç kaybederiz Berkan Kerem Taylan falan bir anda kesik yer başkası oynar hop sonra bir diğeri kesik yer yani hoca oyunculara tahammülsüz, mesele oyuncuların yeteneği değil bir kötü oynarlar kesik yerler böyle takım içi mutluluğu inşa edemezsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesik yiyeceklerini sanmıyorum da, sonradan gelen bazı tercihler hatalı oluyor.

      Sil
    2. aynen mesela 98-99 sezonunda çok iyi oynarken Hakan Ünsal'ı kesip Ergün'ü oynatmıştı hemen istifaya davet ettik ama etmedi tabi, sonradan öğrendik ki yenik durumdayken ileri gidip geri gelmemiş 1 maç, ertesi maç kesik atıp hatasını daha iyi anlamasını sağlamış, 2 hafta sonra tekrar oynattı verim aldı, diyeceğim o ki; hocadan daha bilemezsin hadi eyvallah

      Sil
    3. Niye istifa etsin, o dönem şampiyon hoca. İstifaya davet etmek de acayip :)

      Sil
  5. Boey'nin bilek hareketlerini aynı Kader Keita'ya benzettim. Kumaşı iyi bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıda, oyun sağ kanada yıkılınca kumaşını daha net belli etti.

      Sil
  6. Su takimla birak berabere kalmayi en az 3 farkli kazanamiyorsan cok buyuk teknik eksiklik vardir, cok net hocanin hatalari var ne yorum yapmak ne de elestirmek istemiyorum, vallahi biktik bu rezaleti izlemekten.

    YanıtlaSil
  7. Yeni, genç ve dinamik bir takım kuruldu.Sabretmemiz gerekecek.Ama Fatih Hocanın aynı hataları tekrar etmesi düşündürücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. 2. yarıdaki hamleler fazlasıyla üzdü.

      Sil
  8. Falcao gitsin diyoruz da Falcao bugün Mohammed'in buldugu pozisyonlarin hemen hepsini gole cevirirdi hele 21. Dakika da Mohammed'in takip edemedigi bir pozisyon var oldukca düsündürücü gercekten oyundan kopmus durumda Mohammed. Macin en güzel tarafi Boey'in cok iyi sinyaller vermesiydi, Marcao yine görevini yapti ama muhtemelen 2. macta da eleniriz bu gidisle. Son olarak Aytac'in bu seviyede siritmasi da bir diger ders olmali teknik ekibe, bu macin bana göre bahanesi yok, sen Galatasaray isen olmamali da zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de çevirir, olay o değil. Mostafa'nin düşüşü mental, yeniden ayağa kaldırmak gerekiyor. Büyük potansiyel ve bu kadar erken vazgeçip, taraftar önüne atmak hata.

      Sil
  9. Bu maçın bahanesi olmaz, rakip o kadar yeteneksizki sadece koşuyor, bizde olsa küme düşer o derece. 1 tane duran top organizasyonu yok, kornerlerde altı pasa dizilmiş 5 kişi top nereye gelirse kaos vs çalışılmış set yok, artık takımlar sırayla basketbol maçı gibi setler kuruyor. İkinci yarı fatih hocanın yapacağı iş diagne-muhammed aytaç-emre değişikliğiydi o kadar. Aytaçı çıkarman lazımken tutarsan işte böyle yakar seni bu arada muslera o pozisyonda ayakta kalsa uzaklaştıracak zamanı varmış defalarca izledim, çok formsuz kaç maçtır yakıyor takımı, avrupada kimi yenecek bu takım artık yeter yazık ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran top organizasyonu yok da, vurulan kafalar var mesela. Ben orada değilim.

      Sil
    2. Duran topta kafa vurmamızda bizim adımıza büyük gelişme cidden katılıyorum, geçen sene duran toptan koca sezon 40 maç 4 gol atmışız millet bizim 3-4 katımız attı. Adamakıllı çalışılsa şampiyonduk geçen sene. İroni yaptığını bilerek yazıyorum artık duran topta ön direğe kesilmedi ve vurduk diye sevinir olduk

      Sil
  10. 5 değişiklik hakkı Fatih Hoca'yı olumsuz etkiliyor iki senedir. Takımla çok oynuyor ve takım değişikliklerden sonra hep düşüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında geçen sezonun başında, o hakları çok iyi kullanıyordu :)

      Sil
  11. Ben karalar baglamiyorum, fena değildik. Sonuçtan bağımsız çok net iki eksiklik var. Sağ stoper ve sağ açık. Luyindama hem topla kötü ilişkisinden dolayı tempomuzu bozuyor hem de onu iyi kılan defansif özelliklerini kaybetmiş. Kerem etkili olmasına rağmen hep sola deplase oldu, yerleşimde sıkıntı oldu. Iki as, iki de yedek transferi bizi şampiyon yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kötü değil, özellikle ilk yarıda. Bazı isimler hazır değil, uyum yok. Bunlar elbette gelişecek. Kalite ve yaratıcılık eksiği var maalesef. Bu çözülmeli.

      Sil
  12. Aytaç kara ve Ömer Bayram ancak rotasyon oyuncusu olur İdeal 11 asla

    YanıtlaSil
  13. Genc takım kuracagim diyor f.terim ama sola keremi, saga da yunusu ya da sekidukayi koysa oyle denese nasil omurdu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir