17 Ağustos 2021 Salı

Galatasaraylılarla da bu konuyu konuşmaya başlayalım


Biraz daha sakinledim ve öyle yazıyorum. Benim adıma bu konunun tek yaptırımı, kadro dışı bırakmak ve devamında futbolcunun satışı. Ben olsam Marcao'yla devam etmezdim. Çok affedilecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Yarın Kerem Aktürkoğlu'ndan özür diler, ikisi barışır, bu ikisi arasındaki mesele. Maç anında, bu hareketinle takımı satmış oluyorsun. Bugün bu olur, yarın apayrı bir şey. Tabii hocanın söylediği doğru bir şey var, bu Galatasaraylının meselesi. Galatasaraylı ile oturur bu konuyu konuşur, tartışırım. 

Galatasaraylılarla da bu konuyu konuşmaya başlayalım. Siz ne düşünüyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız bilmiyorum. Bazı futbolcular için "sorunlu" deriz, "mental" üzerinden yorumlarız. Potansiyel bir futbolcunun geldiği noktada, yeteneği kadar karakterinin de önemi vardır. Sadece yeteneğinle bir yere gelemezsin. Bir seviyede çakılı kaldıysan, sorunu sadece yeteneğinde aramayacaksın. Marcao'nun önündeki kariyerde de bu yaptığı "terbiyesizlik" çok önemli bir yer tutacak. 

Luyindama ve Diagne için "mental" anlamda düşükler derken, kendilerinden özür dilemek lazım. Bu apayrı bir seviye oldu, artık yeni kıstasımız Marcao olacak. Düşünüyorum, düşünüyorum, olayın aslı nedir, ne değildir diye. Aklıma hiçbir mantıklı sebep gelmiyor. Yok Marcao konuşurken, Kerem Aktürkoğlu sus işareti yapmış, yok şuymuş, yok buymuş. Aralarında 2 yaş var bu arada, Kerem Aktürkoğlu genç de, Marcao ile aralarında sıradağlar yok. Sus yapabilir, belki yaptığı yanlıştır da. Sen 50 metre depar atıp, resmen çocuğu dövmeye geliyorsun. Amacın tartışmak falan değil.

Bu salaklık da takımı 10 kişi bırakıyor, bitmiş maçta sana efor sarf ettiriyor. Daha da önemlisi, seni kaosun içine sürüklüyor. Bakın medyaya, Galatasaraylısı hariç herkes konuşuyor. Yine yazıyorum, mesele Galatasaraylının meselesi, çözen de Galatasaraylı olur. Fatih Hoca haklı yani, buradan kimseye ekmek çıkmaz. Keşke yaşanmasaydı da, önümüze baksaydık, galibiyeti keyifle konuşuyor olsaydık. Bunu da görmedik demeyiz artık.

31 yorum:

  1. Marcaonun dün geceden beri hala özür mesajı yayınlamamış olması ki teknik kadro ve yönetim yayınlaması için ısrar ediyordur eminim çünkü fatih hoca mesajı verdi önce bir özür dileyecek sonrasına bakarız diye takımdan gitmek için bilinçli yaptığı hissi uyandırıyor. Yoksa marcao kaç yıldır yapsa yapardı ümit milli olayı var yok muğlak olduğu için bilemiyorum. Bu kadar arıza adam kendini belli eder örnek emre belözoğlu, volkan vs şimdi göndermeye çalışsan ucuza gider, sakın fesih falan olmamalı zararlı ga kulübü çıkar, biz tek futbolcuya bağlı olmayan chealse vs değiliz, kadro dışı veya fesihle belkide şampiyonluğu veririz peki bu kime ceza 25 milyon taraftara bu kadar futbolcu alan yönetime diğer futbolculara herkese, yüklü para cezası kesip 200-300 bin euro bir miktar kadro dışı kalmalı. Ha özür dilemez kuyruğu dik tutarsa dahi faydalanmaya devam etmeliyiz sonra çünkü yaptığı yanına kar kalmamalı, bence kesinlikle takımdan gitmek için yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür diledi ama yine kuyruk dik gibi. İş soğuyacak gibi biraz. Ben bu aralar teklif alırsa satardım.

      Sil
  2. Isterse Dünya'nın en iyi oyuncusu olsun, bu hareketin cezası kadro dışı, para cezası ve satılık listesine konulması olmalı. Ben takım arkadaşı olsam onunla bir daha oynamak istemem. Affedilse dahi, ligde en az 5 maç olmaz. Yolları ayırıp yerli oyuncu ile yerini doldurmak daha mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engin Baytar'i düşün. Büyük cezadan geri döndüğünde artık hiçbir şey eskisi gibi olmamıştı.

      Sil
    2. Engin'in hareketini tasvip etmiyorum yine de bir nebze anlamak mümkün. O sezon hakemlerden çok çektik ve Cüneyt'in kibirli tavırları adamı çıldırttı. Marcao'da ise tahrik yok. En önemli iki oyuncumuzu mental olarak kaybetmenin kıyısındayız yani. Fatih hoca bu işlerin psikolojisini iyi bilir, umarım çözülür.

      Sil
    3. Olayları kıyaslamıyorum. Büyük cezaların ardından geri dönüşler problem, kastım oydu.

      Sil
  3. Çocuğu dövmek için kaç metre depar attı bu nasıl bir kindir, nefrettir. Diğer arkadaşlarını, taraftarı sattı. Maçı ne hale soktu. Ne gerek vardı? Bu nasıl bir mentalitedir. Yönetimin ve teknik ekibin de tüm sezon planlaması allak bullak oldu şimdi. Neresinden tutsan elinde kalıyor. Açıkçası ceza alıp, affedilmesi içime sinmez. Seninle aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de boyle düşünüyorum. Çok affı olacak bir olay değil.

      Sil
  4. Dün Marcao oyundan çıkarken yuzunde hiç pişmanlık ifadesi yoktu.Ben de transfer olmak ve düşük bir bonservis ile gitmek istediği düşünüyorum artık.Hatta bazı Rus kulüplerinin 3-4 milyon euro bonservis teklif ettiği yazılıyordu birkaç gündür.Bugun özür mesajı yayinlamadigina göre ayrılmaya niyetli ve bu olaydan sonra Avrupa kapısı Marcao'ya kapalı artık.Durum böyle ise futbol hayatını bitirmek için şaşmamak gerek.Sözleşme bitene kadar paf ile idmana çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olsa, bizimle sözleşme uzatmazdi. Transfer konusu olduğunu düşünmemekle birlikte, böyle düşünen için de bir şey diyemem. Bu yolu Marcao açtı :)

      Sil
  5. Gönül ver eline sözleşmesini yolla diyor, buna da hakkın var oyuncu tamamen haksız durumda. Galatasaray ilkeleri de bunu gerektiriyor. Sıkıntı şurada başlıyor, bunu yapan adam takımın en önemli oyuncularından ve senin ciddi paralar beklediğin adam. Şu dönemde de " feshet gitsin " diyemiyoruz işte o maddi imkanda değiliz maalesef. İş bir şekilde tatlıya bağlanır mı bilmiyorum ama çok zor karar. Allah Fatih hocaya sabır versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmaz bu dönemde. En çok gelir beklediğin isimlerden biriyken.

      Sil
  6. Yüksek maaş, düşük bonservis ile transfer olmak için yapmış olabilir. Detayı yönetim ve teknik ekip değerlendirecektir. Bence yüklü bir para cezası ve aklı başına gelene kadar kadro dışı bırakmak lazım. Bonservisi için 10-15 milyon euro'lar konuşulurken bu olay nedeniyle 3-4 milyon euro'ya bırakmak ona ödül olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dusunduklerimi yazmissin kardesim, bunu kasten yaptiysa mutlaka para icin yapmistir, ofke kontrolu bu kadar zayif olamaz olmamali, kadro disi birakip ceza verilmeli su asamada gondermek onun istedigini yapmak olur.

      Sil
    2. Öyle ama neden sözleşme uzattı bizimle? Hem de uygun şartlarda.

      Sil
  7. Bende yorum yapan arkadaşlarımla benzer düşünüyorum. Muhtemelen takımdan ayrılmak için yaptı bu hareketi. Başka mantıklı bir neden bulamıyorum.

    Kendisinin yapmış olduğu hareket her anlamda takıma zarar verdi. Geçen sene şampiyonluğun gol avarajı ile kaybedildiği düşünülünce her gol çok önemli. Dolayısıyla ne kadar zarar verdi hala bilmiyoruz aslında. Profesyonel bir futbolcunun bunu düşünmemiş veya düşünmüş ama umursamamış olması kabul edilemez. Bu yapılanın ciddi bir cezası olmalı. Bir özür videosu yayınladı ama yetmez. Takımdan gönderilmesi beni üzmez ama mantıklı bir ceza olmayabilir. Verilen cezanın takıma minimum zararı vermesi lazım. Makul bir süre kadro dışı şu an için bana soğru gibi geliyor ama bu işin profesyonelleri daha sağlam ve akılcı bir ceza biliyorlardır ve ona göre hareket edeceklerdir diye ümit ediyorum.

    Fatih Terim’i ben pek sevmem açıkçası ama bu ipin ucunu kaçırmaz kendisi. Bu durumdan takımı en temiz çıkaracak birisi varsa o da kendisidir.

    Saygı ve sevgilerimle…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, resmi karar açıklanınca bu konuyu tekrar yorumlarız. Hala aynı yerdeyim ben.

      Sil
  8. İyi yayınlar. Benim bu konudaki görüşüm; Oyuncuya para cezası vermek ve bir hafta takımdan ayrı antereman yapması. Oyuncunun "resmi olarak" daha önce böyle bir vukuatı olmaması kendisine bir şans daha alması için bir neden.
    Ben biraz Marcao ve Muslera da mental bir yorgunluk oluştuğunu düşünüyorum. İki oyuncuda geldiklerinden bu yana maç kaçırmayan oyuncular.(Musleranın sakatlık arası vardı ama bu sürede de çalışarak geçirdiğini okuduk.) Bir yorgunluk olduğunu ve bu iki oyuncunun psikolojisinin bu yorgunluğunu kaldıramadığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao'nun aciklamasini dinledim az once belki de senin yazdigin gibi yaklasilmali gercekten pisman gorunuyordu, harcamak en kolayi umarim Kerem onu affeder.

      Sil
    2. Ben pek pişmanlık görmedim desem. Kafalarda oluşan görüntüyü gidermesi zor.

      Sil
  9. O doğru. Olmaz olmaz her iş bizim başımıza geliyor.

    YanıtlaSil
  10. nerde bir tuhaflık, saçmalık var bizi buluyor. ciğer sönmesi, sıtmadan sakatlanan oyuncular mı dersin, kendi takım arkadaşını saha ortasında döven mi dersin..
    iyi ki şimdi oldu. En azından transferle telafi edebileceğimiz bir dönemdeyiz.
    ben derhal satılması taraftarıyım. Hemen. Fesh etmek bize zarar verir. boş yere 3 yıllık ücretini öderiz ama hiç olmazsa satarsak ordan gelen para ile ikamesini yapabiliriz.
    umarım Kaan Ayhan veya Ozan Kabak'ı getiririz. Bari Türk kontenjanı işi de biter.
    ama bunların ötesinde bunun izah edilir bir yanı yok. Bir şekilde yollar ayrılmalı.

    YanıtlaSil
  11. Sizi buraya getiren yeteneğiniz, burada tutacak olan ise karakterinizdir. Mottomuz bu işe yapilacak satmaktır. Marcao dün hocanın açıklamasındaki sıralama ile özür diledi. Kerem aile taraftar vs vs. Haklı olduğu konuda aşırı tepki verdiğini düşünüyor. Büyük ihtimalle defansif anlamda bir uyarısı vardı kereme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fesih olmaz, satış kaçınılmaz diyorum. Günün de gerçekleri var, fesih o anlamda olmaz.

      Sil
  12. Galatasaray'in bonservis girdisi beklediği bir oyuncu olduğu için meselenin üstü kapatılır gibi geliyor. Sonra da takımdan gidişi biraz daha kolaylaşır teklifler gelirse eğer. Çünkü ümit milli maçta da böyle hareketi olduğu söyleniyordu görüntü olmadığı için üstünde durulmamisti o durumun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum kapatılacağını, bu o kadar görmezden gelinecek bir hadise değil.

      Sil
  13. ne kadar rasyonel olmaya çalışsam da üzgünüm ama değerler maddiyatın üstünde olmalı. ederinin çok altında da olsa 5-6 eur bandında elden çıkarılmalı.

    YanıtlaSil

  14. adam özür cümlesine bile haklı olduğum konuda diye başlıyor. Bana göre de kadro dışı ve satış olsun ama süreci soğutup formayı tekrar vereceklerse de "Sizi buraya getiren yeteneğiniz, burada tutacak olan ise karakterinizdir" yazısını söküp kaldırsınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ona takıldım. Hala bir pişkinlik söz konusu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir