17 Ağustos 2021 Salı

Giresunspor 0-2 Galatasaray, gönül galibiyeti konuşmak isterdi


İlk yarıyı 2-0 önde bitirmişsin, rakip 10 kişi. Hafta içi Avrupa maçın olacak ve istediğin ortam oluşmuş. Farka da koşarsın, rölantiye de alırsın. 5 tane oyuncu değiştirme hakkın var zaten, dilediğini yap sahada. Şu ortamda dahi rahat yok işte. Artık gol yemeyi değil, saha içinde umarım kimse birini yumruklamaz diye mi bekleyeceğiz? Marcao potansiyeldi ya, yükselecekti, bir yerlere gelecekti. Şu hareketiyle tüm Dünya kendisini tanımış olacak.

İlk yarıya iyi başlamadık. Giresunspor ön alanda o kadar iyi baskı yaptı ki, Galatasaray geriden çıkmakta çok zorlandı. Özellikle de Taylan Antalyalı'nın ayakta dahi kalamadığını gördük. 20. dakikadan sonra ise o baskı, biraz da Galatasaray'ın uzun oynamayı akıl etmesiyle bozuldu. Taylan Antalyalı'yı biraz daha orta saha çizgisine kaydırmak, takımı da öne taşımış oldu. Rakip yarı sahasında kaldığın an, kaliteli ayaklarla fişi zaten çekersin.

Diagne'nin, "sahte 9" tadındaki oyunu etkili. Mostafa Mohamed oynarken diyorduk ya, bu oyun Halil Dervişoğlu'na daha uygun diye. Diagne de o oyunu oynuyor işte. Rakip ceza sahasında çok geziyor, top saklıyor, faul ve penaltı alıyor, hatta rakibe kırmızı kart göstertiyor. Kendisini, rakibinin önüne iyi atıyor çünkü. Forvetin böyle gezince de, alan ister istemez açılıyor ve bunu dolduruyorsun. Beklerin tempolu mesela, sürekli hücumdalar. Feghouli de Diagne'ye biraz yaklaşınca, sonuç geliyor.

20. dakika sonrasında oynadığımız oyun doğruydu. Baskıyı kırdık ve rakip yarı sahasına yerleştik. Belki yine çok üretemedik ama Feghouli'nin varlığı, biraz olsun aklı yükseltti. Kerem Aktürkoğlu, geçen maçlar kadar etkili değildi. Cicaldau da doğaldır, henüz alışamadı. Hücumdaki en büyük beklentiyi duyduğumuz futbolcular. O uyumu da sağlayınca, takımın mevcut temposuyla birlikte çok daha iyisini yapacağız.

Tempomuz yüksek, enerjiyi kaybetmiyoruz. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisini değerli görüyorum. Boey ve Aanholt'un da temposu çok yüksek olunca, geniş alanda etkili olduk. 2. yarıda gönül isterdi ki her şey daha rahat olsun, farka koşalım, Avrupa maçını bugünden düşünelim. 3. gole yaklaşmışken, Marcao çıkıyor ve futbol sahnesinde ender dahi göremeyeceğiniz bir hadiseye imza atıyor. Sonrasında skoru korumak adına daha çok efor sarf ediyorsun. Belki yine goller kaçırıyorsun ama kafalar, algılar değişiyor. Kazanarak başlamak her şeye rağmen güzel.

24 yorum:

  1. Hic uzun uzadiya yorum yapacak tadi birakmadi Marcao bizde ama Diagneyi cok begendim, Van Aanholt da gercekten cok degerli adam bu temposunu kaybetmezse varligi yeter dedirtecek cinsten her yere yetisiyor sol tarafi uzun zamandir boyle kullanamiyorduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler çok değerli, Boey'i de özel olarak konuşmak lazım.

      Sil
    2. Elbette onu zaten eski basliklardan birinde konusmustuk ancak ben Van Aanholt'un kisa surede bu derece etki edecegini beklemiyordum, buyuk takim beki gercekten. Cika'nin mucadelesi de cok degerli keske su takim Psv ile birkac hafta sonra oynayabilseydi.

      Sil
    3. Ben de kısa sürede bu denli öne çıkacağını beklemedim :)

      Sil
  2. Eğer marcao bir daha bu takımda forma giyerse bundan sonra kimse Galatasaray değerlerinden falan bahsetmesin. Olayın başlangıcı nasıl olmuş olursa olsun bunun affedilebilir bir yanı yok. Bu gün eger marcao nun yaptığını özürle barıştırma çabasıyla üstü örtülmeye çalışılırsa yarın bir başkasıda saha içinde aynı şeyi yapmaya kalkacaktır. Hemen bu gece marcao nun kadro dışı bırakıldığı bilgisi verilmeli ve en kısa sürede de satılmalı. Artık bu adamı bu takımda görmek istemiyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de giymemeli, yarın gönderilmeli. Aksiyonu bekliyorum, bakalım ne olacak.

      Sil
    2. Hareket cok cirkin ve acimasiz ama arka planda ne oldugunu bilmiyoruz bence o kadar abartilmamali Galatasaray'in menfaatleri icin bu olayi sogutup ceza verilebilor ve devre arasi ya da sezon sonu da aksiyon alinabilir, Kerem efendi saygili bir genc belki de buyuk bir yanlis anlasilma vardir mantikli bir aciklama duymadan Marcao gonderilsin diyemiyorum.

      Sil
    3. Arka planı falan yok bu işin. Tablo ortada, konuşacak bir şey de yok bence.

      Sil
  3. Melo Riera olayı aklıma geliyor ve oyna devam tadında bir gelişme bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. Van Aanholt'un takım içindeki liderliği de çok değerli.

    YanıtlaSil
  5. bıktım yoruldum sıkıldım bu kulübün kaosundan. olanlara bak ya.
    marcao + 5 milyon diye benfica'nın kapısını çalalım bence.

    YanıtlaSil
  6. Marcao acil kadro dışı bırakılmalı.Bu hareketten sonra degil 15 milyon ,1 milyon dahi vermez kimse bu adama.Öfke kontrolü olmayan birisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veren çıkar çıkmasına da, 5-6 ne alırsan artık kazanç diyeceksin.

      Sil
  7. Saha içindeki tatsız meseleyi Fatih Hoca çözer daha fazla büyümeden umarım. Sezona galibiyetle başlamak önemliydi bütün rakipler kazanmışken. Oyunumuz da gelişecektir gittikçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözer de, işin pek Marcao ile devam edilebilir tarafı kalmadı gibi.

      Sil
  8. Marcao'nun 5 ila 10 maç arası ceza alacağını düşünüyorum. Satışı Gedson ve Halil transferlerinin önünü açacaktır. Yerini dolduracak oyuncu scoutlar tarafından hazırlanmıştır tahminimce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de en az 8 - 10 maç arası diyorum. Bir de kulübün vereceği cezalar olacak.

      Sil
  9. Taylan berkan ile ilgili daha önce yazmıştım bu maç emin oldum berkan ile ilgili taktiksel bi sıkıntı var diye ki berkan kaynaklı be yapacağını bilemez haldeydi pas hatası yaptı yanlış yerlerde konumlandı çift 6 oynadıkları dönemde taylanla çok yakın kaldılar, ki taylanda kötü başladı, sonra ikiside toparladı şimdilik çift 6 oyununu göbekte temel seviyede dahi sıkıntı yaşadığımız gerçek. Ben asıl berkanı tek 6 oynadığı periyotta beğendim, rolü net olduğu zaman çok iyiydi. Feg şov yaptı, giresun bile sağ kanadımızı otoban yaptı, birazcık güçlü takım cezayı keser. Feg kanatta olmaz yaratıcılık uğruna takımın dengesini inanılmaz bozuyor tekrar söylüyorum tek telafi edeceğimiz pozisyon serbest 10 göbekte, ve feg hala çok güçsüz çok top kaybı yapıyor, ilk gol katkısı bu hatayı göz ardı etmez. Üçüncüsü giresun 2 kişil presle bile sıkıntıya soktu bizi 25 dk, bu konuya yıllardır hazırlanmış setler ile çözüm bulunamıyor ilginç. İlk yarı bişeylerin yolunda gitmediği belli oyun üstünlüğünü tam anlamıyla alamamışsın, ayrıca hafta içi avrupa akabinde daha güçlü bir takımla lig maçın var ve fege avrupada muhtaçsın çıkarsana maçtan taylan sarı kartlı çıkarsana ama nedense değişiklik yok ve 10 kişi rakibe baskı kuramıyosun akabinde marcaonun saçmalaması ve oyuncu değişikleri ile 11 kişi halimizden daha derli topluyuz. Bu arada mustafa yerine falcaonun girmesi tam bir saçmalıktır. Savunulacak hiçbir tarafıda yoktur. Cicaldau kullandığı 2 kornerle bu takımın kornercşsi olması gerektiğinide gösterdi anholttan daha iyi bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman lazım o iş için, uyum lazım. Şu an aralarında rol çatışması var, orayı aşacağız.

      Sil
  10. Marcao yu savunma adına yazılanları hayretle okuyorum gerçekten. Tesislere gidenler bilir orada bir yazı vardır. 'Sizi buraya getiren yeteneğiniz burada tutacak olan karakterinizdir' ve ben böyle karakter yoksunu oyuncuları gururla taraftarı olduğum kulübümde görmek istemiyorum. Takımda kalmasını isteyen arkadaşlar da kendilerini gözden geçirsinler bir zahmet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma değil, sakin kafayla bakıyorum diyor herkes de, bu işin pek affedilir tarafı bence de yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir