30 Ağustos 2021 Pazartesi

Gönül isterdi ki, Morutan / Cicaldau 2'lisini konuşacağımız bir maç sonu olsaydı


Gönül isterdi ki, Morutan / Cicaldau 2'lisini konuşacağımız bir maç sonu olsaydı. Olamadı maalesef, biraz da üzüntüm bundan. Morutan'ı beklemediğimiz bir rolde izledik. Sağ kanatta beklerken, orta sahanın merkezindeydi. Biraz daha 10 numaraya yakın, işin hücum kısmında özgür. Cicaldau ise, Gedson Fernandes transfer edilirse üzerinden düşündüğümüz rolde. Bağlantı yani, hücum / savunma dengesini kuracak profil. Fatih Hoca bundan bahsetmişti gerçi, Cicaldau'yu o rolde kullanmak istiyor.

Cicaldau'nun artısı şu olur, bu adamın varlığı tabela. Rakip ceza sahası içine koşularını küçümseyen var da, çok değerli. Hangi orta sahan bunu yapıyordu? 1 golü var, 1 tane daha olabilirdi ve bunu oynadığı 45 dakikada yaptı. İyi korner kullanıyor, koşan futbolcuyu iyi görüyor ve pası bırakıyor. Bunun yanında da hücum / savunma bağlantısını sağlıyor. 2. yarıda onun oyundan çıkması, tüm dengemizi bozdu mesela. Oyundan çıkmamış olsa, bu maçı yine kazanırdık.

Morutan'ın, orta sahada oynayabilme özelliğinin olduğunu yazımştık. Galatasaray'da, sağ kanatta oynar diye düşünsem de, sık sık bu rolde de göreceğiz gibi. Barış Alper Yılmaz da iyi bir Randers maçı çıkarmışken, Kerem Aktürkoğlu ile birlikte kullanıldı. Morutan'ı da merkeze çekip, özgürlük verdik. O da bu özgürlük içinde, hücumu sürükleyen isimdi diyeyim. Çok hızlı, seri, rahat adam geçiyor ve hareketliliği ile, sıkıntı yaşadığımız "kapalı savunmaları açma" noktasında büyük iş görecek.

Şutu var, sık sık rakip ceza sahası içinde. Bu da henüz uyum sağlamamış hali. Sağda bence daha iyi olacaktır ama merkezde de yapabilmesi elimizi güçlendirmiş oldu. Morutan'ı, ilk maçı olmasına rağmen çok beğendim. Cicaldau'yu ise zaten beğeniyorum, üstüne koyarak devam ediyor ve insanlar da onun önemini yavaş yavaş görmeye başladı. Her 2 isim de büyük kazanım, çok iyi futbolcular. Kasımpaşa maçının 2. yarısına da bu uyumu taşıyabilsek kazanacaktık.

21 yorum:

  1. En başından beri box to box 1 ortasaha transferi aşikar ama dün sanki 6 numara arıyoruz dedi hoca ki yanamcudır muhtemelen. Bence hata yapılır taylan berkan 6 noyu götürür ve hadi 6 yada yabancı aldın bu sefer 3 yerli kim olacak sıkıntı yaşarız. Taylan bu maç yoğun temposunun verdiği fiziksel olarak bitikti yoksa bence orayı gayet iyi götürüyor ve takımı ileri taşıyor. İnsanlar ne bekliyor pogba falanmı. Adı geçen dieng taylanın yarısı kadar ayağı iyi değil bu sefer onada oyun kuramıyor diyecekler. Hoca saha içine yönelmeli ezbere garip değişiklikler yapıyor. Dün morutan sahada kalmalıydı, çocuk alev almış fiziğide iyiydi niye çıkarırsın, madem taylan bu kadar kötü neden oyuna alırsın aytaç emre kılınç niye var o zaman, aynı iekilde mustafada öyle. Takımın durumunu antremanda gören hoca bitik adamları bu maç özelinde sahaya sürende hoca. Takım atağa çıkarken bile plansızlık var ezbere kurulmuş setler yok çok vakit kaybediyoruz benim hocadan beklentim bunlar. Kasımdan sonra aynı plansızlık devam ederse sert eleştirir ve sorunun teknik kadroda olduğunu belirtirim. Oyun planı ve organizasyon olarak bence yetersiziz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Box to box işini Cicaldau yapabilir, ben 6 numaraya kaydım artık. Orada sertlik, ortayı süpürebilmek, geriden oyunu kurabilmek daha değer kazandı.

      Sil
    2. Cicaldau box to box oyanayamaz en fazla sağ yada sol içte yada 10 numara pozisyonunda defansif aksiyonları idare eden ama ofansif açıdan güçlü 3.böllge bağlantı oyuncu rolünü oynar. Box to box adamın top çalma koşu ve defansif aksiyonları kalbur üstü olmalı. Gedsonun ikamesi cicaldau olmaz onun için. Hem sert olsun hem kesici hemde oyun kurucı olsun iatenirse 6 numara çok pahalıya bulursın gençte bulamazsın o yeterlilikte çünkü 6 numara çok kalite ister. Hatayı hep başka yerde arıyoruz taylan yoğun maç temposunun bitikliğinden hata yaptı diye 1 sezondur 6 noda resital sunan ve takım merkezini ileri taşıyan taylan yerine hemen 6 numara transferini değil defanstan çıkma şemalarını planlarını çalışması lazım takımın plan yok. Geçenlerde shaktarın defanstan çıkış set videolarını izledim tamamen çalışma eseri yoğun pres kıran üçgen dörtgen hatta beşgen konumlanmalar verkaçlar. Herşey transferle olmaz iddaa ediyorum 6 numarada hiçbir sıkıntımız yok eksiğimiz box to box ortasahadır

      Sil
  2. Maalesef yine Fatih hocanın absürt oyuncu değişikliklerinin kurbanı olduk. Bir türlü babelden, ömer bayramdan vazgeçmiyor. her maç illaki alıyor oyuna. arda sakat olmasa oda girerdi. ya olmuyor işte niye zorluyorsun hocam.Bırak gençler oynasın, takım birbirine adapte olsun. Oynayarak bu cocuklar uyum sağlayacak birbirine. Defans meselesi ise tam bir kaos. herkes 2. gole yorum yapıyor ama ilk gol tam bir komedi. halı sahada o kadar kolay gelmez, o golü atmaz rakip. 2. gol ise alıştık artık bunlara. bireysel hatalardan gol yemediğimiz bir maçımız yok. acaba kim yapacak diye bakıyoruz. luyindama mı muslera mı taylan mı diye bekliyoruz. bu seviyelerde bu hataların affı var mı? yarın lazioya karşı, marsilyaya karşı bunları yaparsan ne olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişiklikler artık klişe hal aldı, bu problem. Gerçekten de sorun.

      Sil
  3. Garip bir maç oynandı. 2.yarı ne amaçladık anlayan var mı?
    Stadın diyetini mi ödedik Kasımpaşaya 2.yarılar böyle olmamalı Giresun maçı da böyleydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarı rakibi kovaladık olabildiğince. Kaybedebilirdik de.

      Sil
  4. Morutan ve Cicaldau çok iyi kumaş.Kısa sürede kendilerini gösterdiler.Sabredersek iyi yerlerde olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Gençler iyi, sabırlı olmak, gelişimlerine bakmak lazım.

      Sil
  5. Zamanla anlayacaklar bu değeri daha da :)

    YanıtlaSil
  6. Cica gösterişsiz ve faydali. Morutan çoktandır beklediğimiz keyif aldığımız oyuncu. Bizde herşey bir arada olmuyor. Mesela muslera en kotu sezonu olabilir. Marcao 8 maç yok. Taşları yerine tam oturtamiyoruz. Diagne eldeki en kullanılabilir forvet ama orijinal haline döndüğünde felaket. Muhammed girdiğinde şartlar dönüp dolaşıyor hep eski üretemeyen takıma dönmek zorunda kalıyoruz. Ömer, Babel, sosa. Takımda tek defansci var Danimarkalı atarak kazanmamız lazım. Tutarak yapamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala transfer dönemi devam ediyor, bakalım son durum ne olacak.

      Sil
  7. Cika'yi begenmeyenler son macin ilk yarisi ve ikinci yarisi arasindaki farka baksinlar, resmen takimi sanki ortadan ikiye kesmisler gibi oynadik ikinci yari, ayrica gole cok yakin bir oyuncu Emre Akbaba'nin sakatlanmadan onceki halinin iki yönlüsü gibi hem de daha 1.5 mac oynamis bizimle.
    Morutan'i zaten anlatmaya gerek yok 2 hareketiyle maci 2.0 yapti ki eksik olan buydu dedik aninda izlerken, hele orta sahada adam eksilterek hizlanmasi buyuk keyif verdi bu tarz hareketleri en son Sneijder'da gormustuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau için o algılar çabuk kırılacak gibi. Bu sefer tam bağlantı rolündeydi ve müthiş iş çıkardı.

      Sil
  8. Oyunu oturtma döneminde böyle sürpriz sonuçlar olacak... Önemli olan belli bir süre sonunda Gözle görülür şekilde bir oyun oynayabiliyor olmamız. Şimdilik bu konuda biraz geriden gidiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacak tabii de, böyle bir puan kaybı üzdü doğal olarak.

      Sil
  9. Genç bir takımın bu tür maçları oynaması doğal. İlk 11' de 7 oyuncu 24 yaş ve altı.Bunu Anadolu kulüpleri dahi yapmıyor.Sabredersek iyi olacak.Ama Fatih Hocanın sürekli aynı oyuncuları oyuna alması ve garip değişiklik yapması beni çok düşündürüyor.Emre Kılıç ve Aytaç neden oyuna alınmadı anlamadım.Aytaç Kasımpaşa'nın geçen yıl en iyi oyuncusuydu.Emre Kılıç ise yine geçen sene takımın en etkili oyuncularından biriydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır şart zaten, 1 maçla hiçbir şey bitmedi. Genç yapı gelişecek, sabredeceğiz. Yeni de takım, uyum gerekecek.

      Sil
  10. gedson çok uç bir yetenek ama bizim orta sahada esas ihtiyacımız tempolu amiyane tabirle adam yiyen ama yine amiyane tabirle çok kazma olnayan en azından defanstan ilk topu alıp önünde oynayan orta saha oyuncularına aktarabilecek kadar pas yetenği olan bir oyuncuya ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicaldau da Gedson rolünü üstlenebilir gibi. 6 ihtiyacı açığa çıktı.

      Sil
    2. Katiliyorum, Gedson hayrani olmama ragmen 8 milyon civarina bile alinamiyorsa yari fiyatina kaliteli bir 6 alip Cicaldau'yu Gedson'un yerinde kullanmak uzun vadede avantaj saglayacaktir. Ayrica Gedson'u simdi alamazsak bile ikinci yari transfer doneminde alma sansimiz var sonucta uzun sure yedek kalinca mutlaka gitmek isteyecektir ve oyle bir durumda da ilk tercih Galatasaray olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir