27 Ağustos 2021 Cuma

Harroui'yi Temmuz ayında da istiyordum, yine isterim


Galatasaray'ın transfer politikası son derece "akılcı" işliyor. Geçmişte yaptığımız tüm hataları, bu dönem yapmıyor ve ortaya yeni bir akıl koyuyoruz. Bu yüzden de medyada çıkan her habere kuşkulu yaklaşmak lazım. Tanganga Galatasaray'da dediler, meğer asıl plan Nelsson'mış. Morutan öncesi de Ghezzal başta olmak üzere, farklı isimler konuştuk. Oysa ilk tercih orada da Morutan'dı ve bizim adımıza uygun şartlarda transfer gerçekleşti. Bir yandan da, almak istediğimiz futbolcular için "alternatifiniz" hazır mesajı. 

Gedson Fernandes'i istiyoruz, bu bilinen bir gerçek. Alırız alamayız bilmiyorum. Alamasak dahi, mutlaka bir alternatifi olmalı ve o ismi transfer etmeliyiz. Bu konuyu öncesinde konuşmuştuk. Galatasaray orta sahasında, bağlantı rolünü üstlenecek, topla dikine çıkabilecek bir alternatif eksiği var. Gedson Fernandes, bildiğimiz isim, kaliteyi çok arttırır da, Abdou Harroui de iyi bir alternatif. Tam bir fırsat işi hatta, şu an fiyatı, bu potansiyel için uygun.

Gedson Fernandes'e mesaj diye bu haberleri okuyorum. Alternatifi hazır, elimiz kolumuz bağlı değil der gibi. Alternatif de olmalı zaten, hayat da Gedson Fernandes'den ibaret değil. Olmadığı an, önüne bakacaksın. Gençleşmekten, potansiyel isimleri kadrona katmaktan ödün veremeyeceksin. Harroui'yi de daha önce yazmıştım. 2 yönlü, box to box diyeceğimiz orta sahalardan. Tempolu, topla dikine çıkabilen, bağlantı olacak, şutör ve 2 ayağını da kullanabilen bir orta saha. Yaşı da 23, gelecek onun.

Fiyat da uygun şartlarda olacağı için, fırsat işi diye bakarım. Temmuz ayında da bu transferi isterdim, bugün de isterim. Gedson Fernandes'den bağımsız olduğunu düşünmüyorum yalnız, 1 yabancı orta saha gelecektir. Yabancı sınırı malum ve orta sahada da kalabalık oluşacak. Geniş rotasyon iyi de, yabancı sayısı olarak kalabalığın çok bir anlamı yok. 1 isme ihtiyaç var zaten, profil belli. Harroui olursa, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ana planınıdan da vazgeçmemiş olursun.

7 yorum:

  1. Gedson benim gözümde olmazsa olmaz değil. Çek orta sahaya harroui'yi keyfine bak. Maliyeti de makul ölçüde olduğu konuşuluyor. Tam aradığımız profil olduğunu düşünüyorum. Nokta atışı bir transfer olur gerçekleşirse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de değil. Kimse de olmamalı. Daima alternatifler üretilmeli. Harroui şu an fırsat, maliyetler de düşük.

      Sil
  2. O maliyetlere Gedson'a başından beri karşıyım. Harroui her yönüyle cuk oturur. kankası halil, pva derken uyum sorunu da yaşamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben karşı değilim, alınabiliyorsa alınsın da, bu işe olmazsa olmaz gözüyle bakmak yanlış.

      Sil
  3. Sanmıyorum artık. O zaman da orta sahada lüksler oluşuyor, maliyetler zorlar.

    YanıtlaSil
  4. Feghouli orta sahaya çekilirse Cicaldau biraz daha geriye çekilerek Gedson mevkisinde oynatilabilir. Şu an Gedson olmazsa olmaz değil artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence asıl amaç da o. Transfer edilirken ki hedef buydu. Bağlantı oynuyor da, Gedson olmazsa üzerine gelmiş gibiydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir