27 Ağustos 2021 Cuma

İçerisi Şampiyonlar Ligi


Şampiyonlar Ligi tadında bir Avrupa Ligi grubu. Maalesef son torbada yer aldık ve geçmiş yılların başarısızlıklarının acısını çekiyoruz. Galatasaray'ın kimliği ne kadar "Avrupa" olsa da, bu kimliği son yıllarda çok zedeledik. Yine de marka işte, bizimle karşılaşan herkes bu kimliğin altını çiziyorduk. Avrupa Ligi kura çekiminin son torbasının en güçlü takımıydık. Bizi çeken de aslında bunu istemedi. Tüm rakiplere bakınca, dengeli, sert ve kaliteli bir grup. 

Lazio'nun başına Sarri geldi, daha da sert bir takım oldular. Lokomotiv Moskova ve Marsilya ise, bizim gibi yeniden yapılanan takımlar. Galatasaray bu yapılanmayı Fatih Hoca'yla yaparken, Lokomotiv Moskova'da Rangnick, Marsilya'nın başında ise Sampaoli var. Güçlü takımlar, iyi transferler yapılıyor. Galatasaray da birçok önemli transfer yaptı ve gençleşiyor. Gençler bir arada büyüyecek ve gelişim gösterecekler. O gelişim içinde de, böyle bir grupta oynayacaklar maçlar kaynaklı kazanacakları tecrübe değerli olacak.

2. de olabiliriz, sonuncu da olabiliriz. Bu bilinmez. Galatasaray, grup aşamasında ne duruma gelecek, son transferler kimler olacak, bunları görmemiz lazım. Transfer devam ediyor bir yandan. Nelsson, Cicaldau ve Morutan gibi isimleri ön elemelerde kullanamadık, onlar da takıma katılacak. Elimizde iyi ve gelişim göstereceğine inandığımız bir kadro var. Avrupa kimliğimiz erozyona uğradı, bunu yeniden sağlamak lazım. Öz güven bunun ilk yolu ve bunu da böyle bir grupta sağlayabileceğimiz başarı sağlayacak. Ya da iyi maçlar çıkarıp, elimizden geleni yapmak.

Statü de enteresan. 1. olan, direkt olarak son 16'ya kalıyor. 2. olanlar, Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. olanlarla play-off oynuyor. 3. olanlar ise, Konferans Ligi'ne düşüyor. 3. olmak da bu açıdan önemli. Konferans Ligi'nde biraz olsun yürüyebilir, tur atlarsın. Avrupa'da kazanılacak maç ve puanlara bakıyorum artık. Öz güveni tazeleyelim, iyi maçlar çıkaralım ve bu gençler önemli tecrübeler kazansın. Keyifli, dengeli bir grup. Güzel maçlar izleyeceğiz.

15 yorum:

  1. Gedson'u alabilirsek en az ikinci oluruz burada Lazio'nun ardindan diye dusunuyorum elbette Marsilya bekledigimizden iyi cikmaz ise. Aslinda bu grup icin sevincliyim zira CL'yw gitmeden piyasa yapabilecegimiz bir grup, ozellikle Lazio ve Marsilya cok genis fan baselere sahip eski gunleri hatirlayabiliriz insallah.
    Benim anlamadigim Fenerbahce 4.torbada degildi sanirim o kadar basarisizliktan sonra nasil biz 4ten onlar 3ten katildi bilen varsa yazsin lutfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce transfer dönemi bitsin de, ne durumdayız bir bakalım.

      Sil
  2. Ben de okeyim herkes olmalı :) Denk grup da, o dönem iyi hale gelmeliyiz.

    YanıtlaSil
  3. Yeni statü böyle olunca takımlar son maçlarda 3.olmak için uğraşabilir hatta bilerek yenilebilir bile çünkü clden gelen takım baya sağlam olacaktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilerek 3. olunmaz da, 3. olunursa da mutsuz olunmaz :)

      Sil
    2. Abi şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlar üst düzey oluyor bence 3.olup konferans liginde devam etmek daha mantıklı ve daha ileri gidilebilir bi lig :)

      Sil
    3. Olsun. Sen en iyisini yapmaya çalış :)

      Sil
  4. Bence Galatasaray hala bu grubu q. Bitirme şansı da var 2. 3. 4. De oyle bir grup ki sonuçta en önemli faktör refleksler galiba. Galatasaray transferler ile iyi bir çıkış yakaladı takımda hız konusu baskı konusu arttı. Buda önemli faktör ancak yine de demek de fayda var. On elemelerde bazen çok kötü anlar oldu buda sikinti Galatasaray oyuncular aidiyetin oynasın elinden geleni yapsın iyi sonuçlar kaçınılmaz degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denk grup, her an, her şey olabilir. Bizim o an durumumuz ne olacak, bu mühim. En kötü halde dahi, gençlerin böyle bir grupta kazanacağı tecrübe ve çıkacağı vitrin değerli.

      Sil
  5. Dışardan bakınca çok heyecanlı bir grup gerçekten. Galatasaray adına zor sınavlar olacak ama gelişmek büyümek için de büyüklerle oynamak gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Öz güveni kazanmak adına ideal grup diyelim.

      Sil
  6. Şampiyonlar ligi grubu gerçekten.Genç oyuncularımız için bu maçlarda oynamak büyük tecrübe kazanmalarını sağlayacak.Sonuç ne olursa olsun tam destek şart.Genç bor takım kuruldu.Sabır gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vitrin de olacak, bu maçlarda gözler üzerlerine gelecek.

      Sil
  7. gerçekten şampiyonlar ligi kalibresinde bir grup oldu. açıkçası rakiplerin gücünü görünce çok umutlu olamiyorum. ama elimizdeki genç çekirdeğin daha beraber olacaklar ilk sezondan böyle zorlu bir rakiplerle test edilmesi güzel olacak. umarım güzel bir süpriz yapabiliriz. fakat en gerçekçi hedef ilk etapta üçüncülük olmalı gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuttan ziyade, takımın gelişimi açısından umutluyum. Bu tecrübe değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir