18 Ağustos 2021 Çarşamba

İyi kötü, uzun bir Galatasaray kariyeri işte


Linnes ile 3 yıllık sözleşme uzatıldığında, neden süre bu kadar kısa diye konuşulduğunu hatırlıyorum. O dönem "çocuğunun eğitimi adına", 3 yıl sonra ülkesine dönmek istediği yazılıyordu. Bunun aslı astarı var mı bilmiyorum, söylentiydi. Bugüne bakınca, 3 yıllık uzatmak da çok uzunmuş. O gün imzalarken maaşı konuşmadık da, sonrasında takım üzerindeki etkisi kötü oldu. Daha da önemlisi Linnes'i değersiz kıldı.

Linnes, Galatasaray adına tam bir fiyat / performans transferiydi. O dönem öyle maaşlar ödüyorduk ki, Linnes transfer edildiğindeki maliyetler yüzü güldürmüştü. Bir türlü 1. isim olamadı tabii, hep alternatif olarak bakıldı. O da bu işi iyi yaptı diyebilirim, özellikle Mariano geldikten sonra. Mariano / Linnes rotasyonu yüzü güldürüyordu mesela. Linnes de profesyonelliği, hal hareketleri ve efendi yapısıyla herkesin sevdiği bir futbolcuydu.

Hala da öyle, ben Linnes'i severim. Bu takıma emeği ve katkısı büyük olmuştur. O dönem iyi alternatif, maaş zammı sonrası ise 1. adam olması beklendi ve olamadı. Beklentinin artması kadar da doğal bir şey yok. Linnes'e güvenemedin mesela, Yedlin geldi. Bir ara yabancı kuralı dolayısıyla listede değildi, geri döndü ama yine Mariano oynadı. O da ilginç. Zamlı sözleşmeyi aldıktan 3 ay sonra, yabancı sayısı dolayısıyla kadroya almıyorsun. Tam bir planlama hatası.

İyi kötü, uzun bir Galatasaray kariyeri işte. Emekleri için kendisine teşekkür ederim, iyi ki bu takımın formasını giydi. Efendi ve örnek bir karakterdi. Son yılların en sorunsuz futbolcusu hatta. Molde'ye gidişi de sürpriz değil, başka nereye gidecekti? Geç imzalama nedeni, belli ki Türkiye'de kalabilir miyim diye bir arayıştı ve istediği takımlar olmadı. O da ülkesine dönmeyi tercih etmiştir. Zaten kazanacağını kazandı, bundan sonra işine bakar. Molde de eski takımı zaten.

10 yorum:

  1. Kapasitesine gore iyi para ve iyi bir kariyer yapti, profesyonellik, disiplin ve efendilik seni yukari tasiyor iste en kotu eski takimin geri aliyor seni. Ornegin Marcao cok daha yetenekli ama bu ozellikler onda olmadigi icin cok daha yukari cikabilecekken geriye gidiyor, futbolculuk yetenekten cok daha fazlasi bu nedenle bence de Linnes iyi hatirlanacak, yolu acik olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakter, mental gelişim. O kadar değerli ki.

      Sil
  2. Son sözleşmesindeki maaşındaki absürt artış olmasaydı çok güzel uğurlanırdı o maaş biraz antipatikliğe sebep oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine güzel uğurlanmalı aslında. Silah zoruyla almadı ki sözleşmeyi :(

      Sil
  3. (Emre)
    Donk ve Linnes ayni dønem transfer oldular. Ayni dønem de ayrildilar. Keske son kez taraftar ønune cikabilselerdi.

    Ben Fatih Karagumruk'e gider diye bekliyordum. Yakisirdi oraya. Vatandasi Hedenstad'dan kesinlikle daha iyi bir bek bence. kendisini Molde'de takip etmeye devam edecegim. Son sampiyonlugumuzda katkisi coktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftarın önü olmasa bile, Florya'da bir uğurlama da olabilirdi.

      Sil
  4. Çok karakterli ve örnek bir oyuncuydu.Yolu açık olsun.Ama bir konuda yanlış yaptı.Sözleşmesi biteceği sezon çok iyi oynadı.Zamlı yeni sözleşmeden sonra ise o performansı hiç gösteremedi.Ülkesinde 4-5 yılda kazanacağı parayı burda 1 yılda aldı.Aslında burda zamlı sözleşmeyi yapan yönetim kadar kendisinin hatası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ondan önceki sezonda da iyiydi bence. O konu biraz teknik direktörle alakalı sanki.

      Sil
  5. Standartları belli olan bir oyuncuydu ve üzerine de çıkmadı o standartların. Sağ bek olarak geldi ama sivrildigi performanslari hep sağ bekte geliyor aklıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o standartlarda anlam yüklemeye devam etsek sorun olmayacaktı. Zamlı sözleşme her şeyi bitirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir