15 Ağustos 2021 Pazar

Kadro genişliği iyidir, iyi olan oynasın


Gedson Fernandes'in transferi konuşuluyor. Süreç belki uzayacak ama bir şekilde bitecek. O transfer edildiğinde de sorulacak soru (hatta şimdiden soruluyor), ligde ilk 11 oynayacak 3 yerli kim olacak? Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu rotasyonu konuşulsa da, o durumda forvete Halil Dervişoğlu gerekecek. Yani Mostafa Mohamed mi yedek kalacak? Avrupa maçları olacak, bol rotasyon göreceğiz tabii. Kadro genişliği iyidir, iyi olan oynasın. Bu da seni güçlü kılacak.

Ben yine de, Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı ikilisinden birinin kesilmeyebileceğini düşünüyorum. Gedson Fernandes'i de kurgunun içine atıp, 4-1-2-1-2 ya da 4-3-1-2 tarzı bir formasyon oluşabilir. Şu an 4-3-3'e yakın dursak da, sürekli böyle oynayacağız diye de bir şey yok. Elindeki malzemeye göre, kurgu her zaman değişebilir. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ikilisi bir arada çok şey vaat ediyor. Lig için birinin kesilmesini istemezdim.

Taylan Antalyalı, sakatlıktan iyi döndü mesela. Berkan Kutlu da takıma girer girmez katkı vermeye başladı. Taylan Antalyalı'nın temposu, Berkan Kutlu'nun da takıma getirmiş olduğu sertliği değerli görüyorum. Her 2 isim de topu iyi kullanıyor ve oyunu 2 yönüyle oynuyor. Hareketlilikten mümkün olduğu kadar vazgeçmemek lazım. Gedson Fernandes'i de bu hattın içine yazınca, ortaya müthiş bir tempo çıkacak.

Muslera
Boey Nelsson Marcao Aanholt
Taylan
Gedson Berkan
Cicaldau
Kerem Mohamed

Böyle bir 11 izlemek beni şaşırtmaz ve iyi de olabilir. Kerem Aktürkoğlu, sağ kanatta zaten serbest rolde. Forvetin yanına da yazdığında, yine aynı görüntüde olacak. Cicaldau da her ne kadar gol özelliği ile öne çıksa da, oyunun 2 yönünü oynayan bir isim. Gedson Fernandes biraz daha sağa, Berkan Kutlu da biraz daha sola kayar. 6 numara ise zaten Taylan Antalyalı'nın oynadığı pozisyon. Tabela yaparsın, öndeki 3'lü o yönde ön planda. Gedson Fernandes ve Berkan Kutlu'nun da skor anlamında gelişim göstermesini bekliyorum. 

19 yorum:

  1. Bu 11'de güzel 11 bence. Kesinlikle katılıyorum. Gedson gibi iyi bir oyuncunun katılması bize zenginlik ve katar. Geçen sezon ki oyunu çok şeyler vadediyor. Bence Halil'le Gedson'u alıp transferi kapatabiliriz. Gedson'u almak için de aceleye gerek yok. Fiyat istediğimiz kıvama gelene kadar bekleyelim.
    Eylül'de Avrupa'da tahta kapanınca Benfica bize verecektir. Zaten alıcısı da yok, olsa bile Gedson'un gönlü bizden yana belli ki.
    Esas Halil çok farklı bir oyuncu. İki yöne de dönebilen, sırtı dönük oyunu bilen, pasör, takımı oynatan santrafor. Bitiriciliğini geliştirirse inanılmaz bir potansiyeli var bence.
    Belki de bir süpriz bir işle Eylül'de kapanışı yaparız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında var. Gerçekleşmezse eğer ve son günlere kalırsak, alternatifsiz kalmak da var ufukta.

      Sil
  2. dortmund-bayern-gladbach-manu-psv-ajax hepsi 4231 oynuyor bizim ligimizde tek yönlü oyuncularla ezbere dizildiği derinlik katılmadıgı icin inanılmaz bir antipatiyle bakılıyor. Ama bizim gibi berkan-taylan-aytaç-gedson gibi cift yönlü dönen topları alan baskıda top cıkaran tempo yapan ama ücüncü bölgede yaratıcılıgı ve skor potansiyeli az oyuncular ile oynanabilecek en iyi sistem cift pivotlu 4231.. ayrıca 38 lig + 6 eleme + 6 grup + tr kupası + eger uefa gruplardan cıkarsak 32-16-ceyrek-yarı diye gidiyo minimum 60 mac oynayacagız yani 4 tane 6,5 numara merkez pivot lazım böyle okursak herkes 30+ maç oynar + 5 degisiklik var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoca da sevmiyor onu hiç. 433 4141 442 her şeyi oynatan bir hoca ama onu sevmiyor işte

      Sil
    2. Hoca pek sıcak değil 4-2-3-1 işine. Arada oynuyoruz, mesela son St Johnstone maçında böyle oynadık. Belki de döner, bilinmez.

      Sil
  3. Bence hocanın kafasında 1.plan olarak 21 sene önceki taktiğin modernleşmiş hali var. Kerem'i yaratıcı ve mobil forvet, Mohamed'i de pivot gibi oynatma planı var gibi. Sağ kanattan önce Halil ve Gedson'un istenmesi de bunu gösteriyor kanımca. Zaten hali hazırda Kerem, Barış, Oğulcan, Emre ve Yunus var kanatta oynayabilecek.

    YanıtlaSil
  4. yerliyi arka tarafta kullanmak daha iyi takım kalitesi için. rakiplerin kalecileri özellikle hep yerli. hadi orada muslera gibi bi kalite var, ona eyvallah da bari defans hattında yerli kullanabilseydik. nellson için harcadığımız paraya kaan ya da mert çetin gibi isimleri almak çok daha mantıklıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Çetin ile Nelsson da farklı isimler. Belki o açıdan düşünüldü ya da Mert Çetin'in ücreti çok olacaktı. Bilinmezler var. Zor transferdi o.

      Sil
  5. Aklımdan geçen ideal 11 aynısı.Taylan -Berkan ve Kerem kesinlikle oynamalı.Gedson sağ kanata yakın oynar. Sadece Diagne sürprizi olabilir.Degişik bir oyuncu.Kendisini sahaya verirse Mohammed 'in işi zor.Diagne takım oyununda ve set oyununda Mohamed 'e göre daha tecrübeli ve daha etkili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabii Diagne. İsimler de değişebilir ama kurgu bu olabilir diye düşündüm.

      Sil
  6. kadro istikrarı da bazen avantaj ama. geçen seneki bjk gibi. geniş kadro çorba olabiliyor. gereksiz denemeler olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonki Beşiktaş hiç sakatlık yaşamadı. Bak Aboubakar son haftalar oynamadı, şampiyonluk gidiyordu.

      Sil
  7. özellikle iç sahada seyircinin de etkisi ile rakibi bol bol boğacamız maçlarda berkan taylan ikilisi önünde cica yada halil ile yada 4231 formasyonu konusunda çok kapalı olunmamalı.

    keza gedson ve halil'in kadroya dahil olması durumunda 433, 442, 4141 gibi farklı formasyonların hepsini ile sahaya çıkılıp maç içinde de geçişler yapılabilir.

    fakat ana plan 433 olacak ise iki sekiz numaranında az biraz kilit açıcı ve skor katkısı olan isimler olması gerekecek. gedson dripling ile cica da oyun kuruculuk vasıfları ile bu gereklilikleri doldurabilecek isimler ama bunları sahada görmemiz gerekiyor. transferin son anlara kalması işte bu nedenle sorun oluyor. ana planı canlı olarak sahada görmemiz çok geçe kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son maçta öyle oynadık, belki de döneriz, bilemiyorum.

      Sil
  8. Kadro genişliğinden ziyade bir şişkinlik var. Bazı oyuncular alternatif bile olmadıkları halde kadrodalar. Onlardan kurtulmak zorundayiz boşuna kafa karıştırıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarla yolların ayrılması gerekiyor işte, çabalar o yönde.

      Sil
  9. Ben fatih hocanın 4312 oynatacağını düşünmüyorum bilakis sneijder drogba burak zamanındaki gibi 433 ün elmas dizilimi gibi oynatıp cicaldauyu sneijder pozisyonunda hamitin oynadığı gibi gedsonu sağ tarafa yakın tek fark olarak burak forveti 2 lerken kerem son 2 avrupa maçında oynadığı gibi serbest rolde rakip defans ve ortasaha hattında boşlukları gezecek şekilde oynatacağını düşünüyorum. Bu hem keremi yıldızlaştırır hemde santrofora çok gol attırır. Keremi 4312 nin en ucuna koymak onun yeteneklerinden kısıtlı faydalanmak demektir. Keremin en büyük özelliği hem sağa hem sola deplase olup topu süratle taşıması, bahsettiğim taktik diziliş ile hem sağa hem sol çizgiye gidip geleceği için markaj yapılması oldukça zorlaşır ki fatih hocanın kesinlikle böyle oynatacağını düşünüyorum. Bir his sadece :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir