7 Eylül 2021 Salı

Mohamed Elneny & Galatasaray, bugün yarın adını duymaya başlarız


Elneny ismini daha önce de konuşmuştuk. Geçen yıl da gündeme gelmişti, şu günlerde de gelecektir. Beşiktaş'ta iyi bir performans vermişti ve Arsenal'e geri dönmüştü. Arteta da o dönem için kendisinden faydalanmak istiyordu. İlk etapta ciddi şanslar verse de, sonrasında bu süreler azaldı. Bu sezona bakınca da, kötü Arsenal içinde dahi pek yeri yok gibi. Avrupa'da transferin son günlerine doğru gelmişken, "fırsat kiralamaları" başlamıştır.

Fatih Hoca'nın, Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı açıklamalara bakınca, 3 8'li düzenden vazgeçebileceği sonucu çıkıyor. Oyunu değiştireceğini pek düşünmüyorum. O oyunda da, Muslera / Luyindama / Taylan Antalyalı üçgeninde geriden çıkabilmek zor. Taylan Antalyalı'yı silmiyorum, çok değerli bir futbolcu. Sadece oynamaya çalıştığımız oyundaki 6 numaranın meziyeti konusu var. Ben de 6 hamlesi gerekli değil diyenlerdendim. Bugünkü oyuncu profilinden sonra, bu hamle gerekiyormuş.

Geriden çıkabilmek kadar, önde haldır haldır hücum ederken, seken topları alabilmek, şok pres, sertlik gösterebilmek de önemli. Atak sonlanmadığı an eksik yakalanıyoruz ve orta saha direnci kayboluyor. Orayı süpüremiyoruz çünkü. Berkan Kutlu'nun temposu mükemmel olsa da, 6 numarada şu an için soru işareti. Taylan Antalyalı da sırtı dönük top aldığında, yediği baskı sonrası problem yaşıyor. Bu oyun ile, oraya bir 6 numara gekecektir.

Elneny ismi herkes gibi benim de aklıma geldi. Yönetimin de gelmiştir, yapılmıştır öneriler. Gelir, gelmez bilmem de, aranan profillerden biri işte. Senin geriden oyun kurmana yardımcı olur,  orta sahada o süpürme, baskı işini iyi yapar, temponu da düşürmez. Sertliği de arttırsın, geriden oyun kurabilmen adına opsiyonun da güçlenir. Beşiktaş'tan biliyoruz zaten, Sergen Yalçın kendisinden müthiş bir katkı almıştı. Arsenal'de pek geleceği yok gibi, bugün yarın bir yerlere kiralanırken adını duyabiliriz.

30.08.2021 tarihli yazı..

17 yorum:

  1. aslında 3 8'den vazgeçme durumu gibi bir şey yok. elneny de bu kategoride yer alabilir uzun zaman 8 oynadı, tekniği iyi. gedson'dan daha elzem görüyorum. 8'i berkanla hatta feghouli ve morutanla da geçeriz ama taylan-berkanla savunma önü gecilmemeli. bir çuval incir berbat olur

    YanıtlaSil
  2. Anonim arkadaş kusura bakmasın, yorumu yanlışlıkla silindi. Elden paylaşıyorum :)

    "Abi sen daha geçen diagne Taylan savunurdun, geçen yazıda diagneyi gömdün şimdi Taylan gömüyorsun, oyuncular kötü günlerinde olunca ne yapalım her seferinde yeni oyuncu mu alalım?"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanıtım da şu olsun. Eleştiri yapmayıp, günü konuşmayalım mı. Kimseyi sildigim yok ayrıca, yine savunurum. Diagne'yi nerede gömdüm. Geçen diyorsun, dün yazdığım yazı ortada.

      Ben takımın mevcut yapısı ne istiyorsa, kendime göre onu yazıyorum :) Sen bir elestiri yapılınca, o oyuncu gömülüyor mu zannediyorsun. Ya da bir isme takılı kalıp, övüyorsak hep ovelim mi.

      Sil
  3. Yerli kaleci almamız gerekiyor. Bence alınacak 2 kaleci var:biri İrfan diğeri de Muhammed şengezer.İkisi de zor gibi gözüküyor açıkçası ama zorlanmalı bence çünkü yerli noktasında sıkıntı yaşayabiliriz eğer yabancı 6 ve gedson veya o tarz yabancı bir merkez gelirse.Tabi Halil i almak da gerekiyor, sanırım babası yan çizmiş biraz her takım olur bize farketmez gibi şeyler söylemiş.7 eylüle kadar vakit var ne olursa olsun, yerli kaleci+Halil i çözmemiz gerek diğer bölgeler de yabancı kullanmak istiyorsak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekiyor da, çok fazla alternatif yok. Bir yandan bonservis durumları. Çok karışık iş.

      Sil
  4. Elneny mantikli isim maliyet olarak da cok uygun olacaktir bizim ligi de taniyor bence cok iyi olur.
    Yerli kaleci olayinda da neden bu kadar Fatih Ozturk gömülüyor anlamiyorum, son macta kalecilik bir olay yoktu ki tamamen disiplinsizlikten ve takimin oturmus olmamasindan puan kaybettik, Fatih Ozturk her turlu goturur bu ligi ancak Ismail Cipe ile olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Öztürk'ü izledik çünkü, maalesef olmadı. Ben de olur diye düşünsem de, tutmadı :(

      Sil
  5. Elneny şuandaki 11e cuk oturacak bana kalırsa net kalite ve tecrübe katar gençler için de iyi olacaktır özellikle de mostafa mohammed için de :) Ama ben okaya da varım çünkü hem yabancı sınırı hem de tarz olarak stoperi 3ler hücum da bekler rahat eder bu arada geçen seneki premier lig maçları ve milli maçlarda okayı izlediğim de eski hantallığını attığını gördüm belki İngiltere yaramış olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mostafa Mohamed için artık bir önemi kalmadı :)

      Sil
  6. Okay Yokuslu ismi de geciyor ikisi de olur hatta Okay daha iyi olur bence avantajlari var Elneny'ye göre ve gecen seneki WBA performansi cok iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda da ayrı olarak bir yazı yayında. Görüşlerimi detaylıca yazdım :)

      Sil
  7. Elneny tarzı oyuncular bizim ligde her türlü iş yapıyor. Uzun yıllardır en tepe performansıni Türkiye'de vermişti. Bir yandan da bakıyorum biz Fernando'dan bile doğru dürüst yararlanamadık düzensizliğimiz sebebiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıkları da etkendi ama o istikrarı gösterememesinde.

      Sil
  8. Sürekli yaşanan problemleri futbolcu transferi ile çözme anlayışı, sürekli alacağız söyleminin bitmemesi bence can sıkıcı olmaya başladı.
    Bu takım sadece bu sene değil yıllardır geriden top çıkartırken baskı yediğinde en iyi ihtimalle topu rakibe verir. Ama çoğunlukla hepimize soğuk terler döktürür. Zamana, farklı oyunculara yayılan bunca hatanın sebebi futbolcu yetersizliği midir yoksa hoca yetersizliği mi? Bu soruyu soralım.
    Geriden topun çıkabilmesi için yerleşim, şablon ve setler lazım. Bizim oyuncularımızdan kat be kat az yetenekli, az kariyerli, çok daha az kazanan oyunculardan kurulu takımlar bu işi becerirken, st psv, johnson, randers, hatay, giresun, paşa seviye farketmeksizin bize pres yapanın sonuç aldığı bir ortam biz hala 6 numara transferini mi konuşmalıyız? Taylan bence muhteşem bir oyuncu. Üstelik de yerli. Yani onu kesip yerine yabancı aldığında zaten sallantıda olan 3 yerli işini nasıl çözeceğiz?
    Ben futbolda bireysel hataya inanmıyorum. O golde, Markajdaki sırtı dönük Taylan'la kısa pasla çıkmaya çalışan Muslera'nın hiç mi hatası yok? Ya da yakına gelip top almayan diğer oyuncuların.
    Ya bu iş teknik direktörle ilgilidir. Başka bir şeyle değil.
    Bir takım bu kadar saçma sapan, amatörce ve aptalca basit goller yiyorsa o zaman ortada bir hoca problemi vardır.
    Oynatmaya çalıştığı oyun her ne ise olmuyor. Manasız kısa paslarla oynama hastalığı bitmeli. Bugün kale önündeki baskıdan yersin, yarın tacı rakibe verip yersin, öteki gün ayağındaki topu dolama yapıp yersin, sonra stoperden stopere enine atılan pasla yersin, kaleciye atılan tembel pastan yersin de yersin. Bunların hepsini yedik. Farklı zamanlarda, mekanlarda, kişilerin hatasından yedik. Daha neyin EL Neni mel neni konuşuluyor ben anlamıyorum.
    Eğer Fatih Terim bu taktisizlikte ısrarcı olursa bedeli ağır olur. UEFA'da ve ligde çok ağır mağlubiyetler alırız. Takım genç ve çok çabuk dağılırız.
    Umarım bu manasız pas futbolundan vazgeçilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer konusunda ihtiyaç varsa yapılır. Şu anda ihtiyaç var.

      Geçen sezon transfere yine ihtiyaç yapıldı ve yapılmadı. Fatih Hoca da elden bazı isimleri kazandı ama alternatif olmayınca ilk sakatlıkta düzen bozuldu. O gün övgü yoktu. Bugün eleştiri var. Bu bana ters geliyor. Sen yaptın anlamında söylemiyorum. Genel bu yorum.

      Sil
  9. 2 yıl önce keşke Nzonzi yerine Elneny gelseydi çok yazmıştık o zaman Elneny kazma tek yönlü bir 6 değil 8 oynama kapasitesi de var 6 da.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir