3 Ağustos 2021 Salı

Muslera sonrası için Okan Kocuk'u hazırlamayı istemek güzel


Fatih Hoca'dan, Okan Kocuk konusunda beklediğim açıklama geldi. Muslera sonrası için Okan Kocuk'u hazırlamak istediklerini, bu yüzden kiralık olarak gitmesine izin verdiğini söylemiş. Okan Kocuk, 26 yaşında ve oynaması gereken zamanlar. Yedek kalmak kimseyi geliştirmez. Şu an Muslera'nın varlığında, oynayamayacağını bildiği için kiralık olarak gitmek istedi. Ben de bu duruma saygı duyuyorum. Hatta alkışlanması gereken bir hareket.

İstese yedek oturur, parasını kazanır, bir ömür de oradan kalkmazdı. Hedefi olan kaleci, oynamak istiyor. Galatasaray da bu konuda doğrusunu yapmıştır. 2 sezon kiralık olarak forma giyse ve hem tecrübesini, hem yeteneklerini parlatsa, sonrası adına umut olur. Muslera'nın 3 yıllık sözleşmesi var. Okan Kocuk, bu 2 yılı kiralık olarak geçirir, 3. yılında da Muslera ile rekabet eder. Muslera da yaşlanıyor, formayı dahi alabilir. Neden olmasın ki?

Uzun zaman sonra, yetenekli bir kaleci bulduğumuza inanıyorum. Yerli kaleciler konusunda sorun yaşardık. Altyapıdan da gelmezdi, dışarıdan transfer ettiğimizden de istediğimizi alamazdık. Okan Kocuk ise ilk kez, bunu kırmaya yaklaşan bir kaleci oldu. Giresunspor'da göstereceği performans çok değerli. İyi işler yapacağını düşünüyorum, Giresunspor'un da kendisinden yana beklentisi var. İlk etapta tepki gösterilse de, şu an böyle düşünmek lazım.

Galatasaray ise yedek kaleci olarak, altyapısından gelen isimlere güvenmek zorunda. Fatih Öztürk, Avrupa kadrolarına alınmaz oldu. Berk Balaban'ı hazırlık maçlarında beğenmiştim. Bence 2. kaleci o olacak, 3. kaleci de İsmail Çipe kalır. Altyapı çıkışlı 2 kaleci bulundurmanın da, Avrupa listelerinde katkısı oluyor. Berk Balaban'dan da umutluyum, o da iyi yerlere gelebilir. Ayağı modern futbola çok uygun mesela, bu özelliğiyle dikkat çekmişti.

7 yorum:

  1. iyi kaleci bu çocuk. taraftar çok önyargılı. nereden gaza geldilerse doğan alemdar deyip duruyorlar doğan alemdar'ın kaç maçını izlemişler belli değil. ligin son haftası fb maçında yediği gollere bi baksınlar.

    okan hem yeteneği hem gsli olması hem de efendi kişiliği ile bu kaleyi hak ediyor. giresun'daki performansını herkes görecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O güveni de verdi aslında. Ben de çok sıcak bakmıyor, olmaz diye düşünüyordum. Geçen sezonki performansı ve su hareketi beni umutlandırdı.

      Sil
  2. Yıllardır yabancı kaleciler ile oynuyoruz.Okan 'a destek verip gelişmesini beklemek en doğru karar.Umarım Muslera sonrası kaleyi devralır.11'de oynamak istemesi de hedefsiz olmadığını gösteriyor.Aklıma 10 yıl boyunca yedek kulübesinde oturan Aykut Erçetin ve Eray iscan geldi bu yazıyı okurken.Okan 'ı tebrik etmek gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli kaleciden istikrar sağladığımızı benim gözlerim görmedi. Benden öncesi görmüştür :)

      Sil
  3. Oynamaya başladığında taraftar ilk yenilgide yerin dibine gömmezse camia olarak arkasında durabilirsek iyi bir kaleci olacaktır o yeteneği var kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu yorum ne kadar doğru ve acı. altay, ersin, uğurcan. hepsi de bir sürü hata yapıyor. ama bu ligi onlarla götürüyorsun işte abartacak bir durum yok. muslera bile ne goller yiyor.

      ancak kimse bizim taraftar kadar adam asma meraklısı değil

      Sil
    2. Yerli kaleci geleneğimiz yok maalesef. Bunu kırmak gerekecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir