25 Ağustos 2021 Çarşamba

Nelsson genç, henüz 22 yaşında ama lider bu adam


Nelsson / Marcao tandemini hayal ediyordum. Pres yediğimizde, geriden oyun kurmakta zorlanıyoruz. Bunun nedeni de hem yerleşimlerin iyi olmaması, hem de gerideki ayakların kalitesi. Luyindama'nın pres anında topa sahip olmasından dolayı korkuyorum mesela, hataya müsait. Boey'le de çıkamazsın, Muslera da o anlamda iyi sayılmaz. Nelsson'u oraya ekleyince, Marcao'yla birlikte 2 tane oyunu iyi kurabilen stoperin olacaktı ve topla orta sahaya kadar rahatlıkla çıkabilmeleri de avantajındı.

Marcao'yu kaybettik, iş Luyindama / Nelsson'a döndü. Nelsson'u sağ stoperde düşünürken, sola kaydırmak zorunda kaldık. Artı şu, Luyindama toparlıyor. Diğer artı da, Nelsson'un lider özelliği. Haliyle de Luyindama'nın toparlanmasında, Nelsson'un katkısı büyük olacaktır. Lider bir stoperle oynamak gerçekten farklı. Vida da Wellinton'u iyi gösteriyor, zamanında Ujfalusi'nin Semih Kaya'ya katkısı akıllarda. Popescu'nun Bülent Korkmaz'a dokunuşu ya da.

Nelsson genç, henüz 22 yaşında ama özelliği bu. Kopenhag'da kaptan olması da bu yüzden. Kjaer tarzında bir stoper deniyordu, özellikle de lider tarafı noktasında. Galatasaray'ın da uzun zamandır lider bir stoperi olmamıştı. Marcao kendi haline yansın, bu artıyı Luyindama yaşayacak. Geriden çıkabilme işini biraz çözdüğümüzde de, çok daha iyi bir tandem izleyeceğiz. Nelsson'un, Luyindama'ya topu nerede kullanacağını dahi göstermesi bir lider özelliği.

Hatayspor karşısında 54 tane isabetli pası var. Yüzde 90'lık başarılı pas yüzdesi var. 4 tane ikili mücadele kazanmış, 1 pas arası var ve 8 tane sahipsiz top kazanmış. İlk maçı henüz, bu atlanmasın. Ortada uyum kazanacak bir süreç olmasa bile, direkt etki edebiliyor. Sakin oynuyor, çok kontrollü. Marcao ile yaşanan 1'e 1'lerdeki sorun ve hava topları meselesini Nelsson yaşamaz. Belki oyun kurmakta bir Marcao değil ama savunma özellikleriyle onun önünde. O çok övülen ters toplarını da, 1 - 2 kez de olsa gördük. O da uyum meselesi mesela, zamanla artacaktır.

12 yorum:

  1. Çok iyi tespitleriniz var.Marcao 1 e 1 de kolay çalım yiyen ve hava toplarında sıkıntısı olan bir savunma oyuncusu.Bence Luyindama 'nın kötü görünmesi sakatlık kadar Marcao kaynaklı.Nellson çok iyi bir transfer. Savunmanın sert olması avantaj.Geriden Pva da oyun kurabilir.Ancak Marcao gidecek ise Donk kalmalıydı düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da etken, haklısın. Kötü gösteriyordu. Marcao arkasını toparla, Yedlin arkasını toparla derken kötü görünmesi de mümkündür.

      Sil
  2. daha ilk maçında saha içi liderlik özelliklerini gösterdi. hemen her topu aldığı pozisyonda çevresindeki oyuncuları yönlendirerek nerede durmaları konusunda direktif verdi. marcao'nun artık olmayacağını düşünerek güzel bir scot sol stoper hamlesi olursa daha da bir etkisini hissederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz bir stoperin ihtiyacını yıllardır hissediyorduk bence.

      Sil
  3. marcao'ya yapılan teklif doğruysa bir saniye düşünmeden kabul edilmeli. oyun kuruculuğu ne kadar iyiyse defansif zaafiyetleri o kadar olan bir oyuncu. Daha önce adı çıkan Tomas Ribeiro çok daha iyi bir stoper. 4-5 m bandında onu getirip üstüne halil alınabilir marcao'dan gelen miktarla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu noktadan sonra da tutunması zor gibi. İyi teklifler var gibi, bakalım neler olacak. Mutlaka alternatifleri bellidir.

      Sil
  4. Herşeye rağmen luyindama'nın saatli bomba olması değişmedi, sanırım da değişmeyecek. Karamsarlık değil ama ben biraz olumsuz yönden de bakıyorum konulara. Hantal vücuduna rağmen, kaptırırsa geri dönemeyip pozisyon verdiğimizi bilmesine rağmen ısrarla risk alarak oynuyor. Çok canımız yandı bunlardan. Ama Nelsson tertemiz oynuyor. Nelsson-Marcao tandemini görmeyi çok istiyorum ben herşeye rağmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saatli bomba olayı top ayağında iken. Yanında pasör, lider stoper varsa o iş değişir. Görüntü başkalaşır.

      Sil
  5. Takımı tanıdıkça çok daha iyi olacak belli ki. Kumaşı çok iyi gerçekten. Önemli olan üzerine koyup satabilmekte

    YanıtlaSil
  6. Luyindamanın prime hali yani hızlı hali tam bir premier lig topçusu ki sakatlanmadan everton ilgisi vs vardı. Ama marcao seria a, la liga, bındesliga tarzı geriden oyun kurmanın değerli olduğu hızlı teknik bir stoper ve solak olmasıyla daha az bulunur bir stoper tipi. Bana sorarsanız kaan ayhanı azalan yabancı sınırlaması için marcaoyu satıp kaan ve halili alırsak muhteşem bir iş yapmış oluruz ayrıca kaan boyle yedeğide olur yedlinden umudu kestim çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao büyük takım stoperi ama defansif aksiyon zayıf kalınca, o seviyeler adına sınırlı kalabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir