25 Ağustos 2021 Çarşamba

O pas üçgenleri kurulduğunda, çok daha etkin bir sol koridor olacak


Row-Z Report (@RowzReport) 'un grafikleri üzerine konuşalım. Saha içi yerleşimine bakınca, enteresan bir dizilim görünmekte. Sol kanat olabildiğince merkeze kaymış, sağda ise Boey tek başına hakimiyetini ilan etmiş gibi. Boey'in öyle bir temposu var ki, o kanadı gerçekten de tek başına taşıyabiliyor. Aanholt ile alakalı şöyle bir durum var, sağdan her korner atmaya geldiğinde, birkaç dakika o kanatta kaldı. Haliyle de dizilim konusunu etkiliyor.

Yine de Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu ve Diagne'nin birbirlerine çok yakın olduğunu görüyoruz. Şu üçlü arasında henüz bir uyum oturmadı. O pas üçgenleri kurulduğunda, çok daha etkin bir sol koridor olacaktı. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'nun rol çatışması yine devam etmekte. Bu sefer Taylan Antalyalı daha 6, Berkan Kutlu da daha 8 gibiydi ama aralarında dönüşüm olurken, performans çizgisi yükselmiyor. Özellikle Berkan Kutlu'nun hücum tarafında daha aktif olabilmesi gerekiyor. İmkan geliyor çünkü. O da çabalıyor.

Nelsson lider bir stoper, bu da Luyindama'nın biraz daha ön tarafa yaklaşabilmesi demek olacak. Özellikle de ön alan baskısı, rakibi daha önde karşılama noktasında. Stoperlerimiz önde, orta sahaya olabildiğince yakın ve bu da Galatasaray'ın oyun tarzı. Feghouli / Boey uyumu da oturmadı. Daha doğrusu, Feghouli ne kadar iyi mesafe kat etmiş gibi dursa da, eski hızı ister istemez yok. Top onda iken, ağır hareket edebiliyor. Yine de bazı koşuları attığında, Mariano ezberi devam etmekte. Boey henüz onu göremedi.


Gol beklentisi tarafında ise, aslında xG'nin 1.4'ün ötesinde olduğunu düşünüyorum. 3'e 1'ler, 3'e 2'ler değerlendirilemedi. O pozisyonlarda şut atılamadığı için, bunun da xG tarafında bir karşılığı yok diye biliyorum. Buna rağmen 14 şut var, ciddi bir pozisyon zenginliği vardı. Zaten ligin ilk 2 haftasına bakınca da, en çok net pozisyon yakalayan takımıyız. Hatayspor karşısında, özellikle ilk yarıdaki etkiyi oldukça beğendim. Şu final pasları ve şut anındaki rakip müdahalelerine dikkat edilse, sonuç farklı olacaktı.

9 yorum:

  1. Uyum için zaman gerekli.ilk haftaları ne kadar kayıpsız geçersek o kadar iyi olacak.Takımın oturması 7-8 haftayı bulacak gibi.Futbolcular birbirlerine alışacaklar.

    YanıtlaSil
  2. Genç yapı, zaman olmazsa olmaz. Bekleyeceğiz.

    YanıtlaSil
  3. Hocam dikkat ettin mi Hatay maçında berkan çıktıktan sonra daha çok üstümüze geldiler pozisyon buldular. Berkanın dinamo özelliğini çok beğeniyorum, presten mücadeleden asla vazgeçmiyor aslanım benim. Rakibi yıldırıyor. Fakat hücum konusunda dediklerinize yüzde yüz katılıyorum, kendini hücum konusunda geliştirmesi lazım. İşte o zaman bambaşka bir Berkan izleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Berkan ile alakalı değil de, oyuna giren isimler ile alakaliydi sanki :) Emre Akbaba yazdın yerine, direkt -1 oldu.

      Sil
  4. Sol kanat orta sahaya yaklaşmış fakat yine de takım sağ kanat sol kanat olarak ikiye bölünmüş. Biraz daha düzenli bir dağılım olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Bence Morutan oynamaya başladığında, Cicaldau sağ içe, Berkan sol içe geçerse bu sıkıntılar çözülebilir. PvA, Kerem ve Cicaldau içe doğru deplase oldukları için iyi dağılamıyoruz. Ayrıca Berkan'ın sağ içte pas kanalları kapanıyor. Bu değişim yapılırsa oyun aklı daha dengeli dağılır gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir. Cicaldau solda biraz daha kat edip, şutunu kullanır diye düşünülerek oynatılıyor sanırım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir