31 Ağustos 2021 Salı

Okay Yokuşlu & Galatasaray, bugünün şartları bambaşka


Diğer gündeme gelebilecek 6 numara adayı da Okay Yokuşlu. Celta Vigo'da devam etmeyeceği net artık. Transfer dönemi de biterken, bugün yarın bir yerlerle anlaştığını duyarız. İş 1 Eylül'e kalırsa da, ciddi adaylardan biri oluruz. O da Diagne gibi, geçtiğimiz sezon WBA'ya kiralanmıştı. Yine Diagne gibi iyi sezon geçirenlerden. Futbolu oldukça iyi olsa da, takımın küme düşmesini engelleyemediler. İmkansız bir ihtimali zorladılar yine de.

O yaptıkları piyasa ile de transfer olurlar diye düşündüm. Okay Yokuşlu adına diğer vitrin de Euro 2020 olacaktı. Celta Vigo sanırım orayı bekleyelim dedi ve kötü performans sonrası iş soğudu. İş soğuyunca da futbolcu elinde kalıyor. Galatasaray, Diagne'den katkı alıyor mesela. Okay Yokuşlu'nun ise Celta Vigo'da geleceği kalmamış. Maç kadrosuna dahi alınmıyor ve transferi bekleniyor. Galatasaray adına 6 numara konuşmaya başlamışken, yerli olması dolayısıyla, böyle bir ihtimal doğar diye düşündüm.

Okay Yokuşlu için geçen sezon da yazıp çiziyorduk. Yaz dönemi, bu transfer bitti gözüyle dahi baktık. O dönem çok istemiştim. Sonrasında Taylan Antalyalı öyle bir performans verdi ki, 3 8'li düzene devam diyerek, Okay Yokuşlu'nun oyun düzenine uymayacağını düşündüm. Ocak ayında adı geçtiğinde, transferi istememem bundan. Tempo yapmaya çalışıp, tempo konusunda sorun yaşayabilen bir takımdık. 6 numarayı da ağır kılarsak, tempo tarafında iyice sorun yaşayabilirdik.

Bugün ise farklı noktadayız. Takım gençleşti, tempo yükseldi. Elneny için yazdıklarım, Okay Yokuşlu adına da geçerli. 2'si de benzer tarzda olsa da, Elneny biraz daha hareketlisi. Okay Yokuşlu ise fizik noktasında daha ön planda. Okay Yokuşlu da geriden oyun kurmana yardımcı olur, orta sahaya sertlik katar, takımın boyunu yükseltir, hava hakimiyeti var. Süpürür orta sahayı, o işleri iyi yapar. Etrafını tempolu ve hareketli kılacağız çünkü. Geçen sezon yaşanır dediğim sorunlar, bu sezon için geçerli değil. Yerli olması da en büyük avantajı, bu sana +1 yabancı demek. 

17 yorum:

  1. Zaten savunma önünü yabancı geçersek iki kanat türk olmak zorunda kalacak 8le birlikte. okay dogru adres ve saçma sapan bi ön yargı var. okayın varlığı marcao-nelsson'u da xoky rahatlatscak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet konusu yerli olacaktır gibi. Belli olmaz o konu.

      Sil
  2. Mence de Okay bizim üçün uyğun oyunçu.
    Ancaq hocanın hazırkı oyunu deyisdireceyini düşünmürem ona göre de olursa Gedson transferi bizim üçün çox vacibdir.
    Sezon gedişinde minimum 50 oyun oynanilacaq bizim mütleq şekilde orta saha rotasyonu geniş olmalı deye düşünürem
    Berkay
    Cicaldau
    Gedson
    Aytaç
    Emre K
    Okay
    Taylan
    Bizim mütleq qapıya forvete stopere de yerli oyunçu almağımız lazımdır ki hocanın başı dinc olsun istediyi oyun düzenini oturtsun

    YanıtlaSil
  3. Son dakika haberine gore Mostafa Mohamed Bordeaux'ya satilmis demek ki Halil geliyor o zaman 6 numaranin yerli olmasi halinde Gedson da kadroya katilabilir, cok ilginc bir transfer sezonu oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonucunda ne olacak onu bekliyorum. Merakla bekliyorum.

      Sil
  4. Okay'a bir türlü ısınamadım. Wba hariç hiçbir takımda tam anlamıyla iyi değildi. Hep eksik bir yanı vardı oyununun.

    YanıtlaSil
  5. Taylanın yarısı kadar oyun kurabilen ve teknik kapasitesi olan okay fatih hocanın bu düzeninde daha da saçmalar euro 2020 yi çok dikkatli izledim okayın 1 tane bile bloklar arası pasını görmedim playmaker rolü olmadan sırf kesicilik bizim şuanki takımımızda her maç küfretrir bu kadar basit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarısı kadar oyun kurabilen yanlış yorum bence.

      Sil
    2. Bencede yarısından da az :)

      Sil
    3. Tanıyorum neyse ki Okay Yokuşlu'yu :)

      Sil
  6. Çalışılıyordur emin ol. Alternatif üretilmeye çalışılıyor burada.

    YanıtlaSil
  7. son dönemde rakipler taylan'a baskı kurarak oyunu bozmaya çalışıyorlardı. okay bu konuda hız dezavantajına sahip ama fizikende çok daha direnç gösterebilir. bu nedenle uygun maliyetle olursa neden olmasın denebilecek bir fırsat transferi ki maç içinde gerekirse üçlü savunmaya bile dönmeni sağlayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiziği iyi, bence pas yeteneği de kötü değil bir 6 için. Çapa olduğu doğru da, Hürriyet Gücer muamelesi yapılıyor adama :)

      Sil
  8. Emre Akbaba'yı elden çıkarıp Okay'ı almamız... Var bir hayalim. Emre Akbaba'dan da fenalık geldi bana valla...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir