4 Ağustos 2021 Çarşamba

Onyekuru defteri, en azından şu aşamada resmen kapandı


Onyekuru defteri, en azından şu aşamada resmen kapandı. İleride belli olmaz tabii, şartlar yine bu birlikteliği doğurabilir. Çok tartışma vardı, alalım, almayalım üzerinden. Olympiakos'a gittiği maliyetlere bakınca, bu transferi gerçekleştirmemek doğaldı. 5 milyon avro bonservisi var, 2 milyon avro'ya yakın da yıllık ücretinin olacağı söyleniyor. Ne kadar "bug" olursa olsun, büyük paralar. Galatasaray da 1 değil, birçok transferin peşinde.

Monaco'yla olan opsiyonda da, bonservisin yüzde 50'si adına 4.75 milyon avro'luk bir bedel olduğunun sonradan farkına varıldı. Kullanılamazdı yani bu. 8+6 gelmiş, bu sayı yıllar içinde daha da aşağı düşecek. Aynı pozisyona bakınca, Kerem Aktürkoğlu gibi bir cevher elinde. Barış Alper Yılmaz'ı da transfer etmişsin. Dolu da sol kanat yani, yapacak bir şey yok. Onyekuru'nun yeri kariyerinde kendisine başarılar diliyorum.

Olympiakos'da müthiş işler başarabilir, başarmasını da isterim. Galatasaray'da emeği çoktur, başarılı geçirdiği dönemi unutmadık. Sonrasında istikrarsızlık, şanssızlık ve disiplinsizlik üçgeninde gelgitler yaşansa da, genel tabloya baktığımızda kendisini çok iyi hatırlarız. Geçen sezon da, kendisini iyi kılmayacak hadiseler yaşandı. Annesinin cenazesi için ülkesine gitti, 1 gün sonra partilerde resmi vardı, geri döndüğünde sakattı. Bunlar yaşanınca, transferi konusunda agresif hareket edilmiyor.

Pişmanlık konusunda da, Galatasaray'ın pişman olacağını düşünmüyorum. Maliyetler büyük, daha önemli ihtiyaçlar var. Galatasaray'ın bazı isimleri "olmazsa olmaz" görüp, o olmayınca başka plan üretememesini de doğru bulmuyorum. Önümüze bakacağız dediğim gibi. Sol kanada bakınca da, elimizde 2 tane cevher var. Onların gelişimini takip edip, mümkün olduğunca yükseltmek zorundayız. 2'siyle alakalı beklentim çok yüksek.

15 yorum:

  1. o rakam yüzde 50'si olduğu için mi sadece 250 bin euro fazlasına olympiakos tamamını aldı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmede yazan maddeyi yazıyorum sana, git Mustafa Cengiz yönetimine yaz bunları :) Opsiyonu bu yüzden karşılamadık.

      Sonradan görüştük desek, 5 milyon avro da büyük para. Sol kanatta, elinde 2 tane cevher varken.

      Sil
  2. Her türlü başarısızlık veya mağlubiyetten sonra "Onyekuru olsaydı" naraları atılmaya devam edilecek bunun önüne geçilemeyecek ne yazık ki! Neyse kariyerinde başarılar diliyorum, bende de gerek yoktu almaya elimizde cevherler varken, hatta geçen sene bile alınmasına karşıydım. Umarım başarılı olur, ilk senesini ve Kadıköy lanetinin bitişini simgeleyen 3. Golünü unutmayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu atanla muhatap olma abi bir zahmet. Ben görmezden geliyorum :)

      Sil
  3. Fayda/maliyet oranina baktigimizda dediklerine katiliyorum yani bir Marcao'daki profesyonellik Onyekuru'da yok bu nedenle de planlar onun uzerine kurulmadi. Yazi da gayet guzel olmus neredeyse kafamdaki cogu seyi kaleme almissin tek farkli dusunsugumuz konu ki bunu daha once de soylemistim, ne Kerem.ne de Baris Alper Onyekuru'nun birebir alternatifi degil bu isimler maca etki edebilir ama Onyekuru gibi derbiyi direkt bir takimdan alip digerine veremez, Onyekuru'nun da hakkini verelim bu sekilde maci getirdigi farkli derbiler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirinin aynısı, birebir aynısı olmamaları lazım zaten. Farklılık gerekiyor, alternatif dediğimiz olay böyle bir şey :) Kerem Aktürkoğlu da Barış Alper Yılmaz da bu takımı sürükler, yeter ki sabır. Elinde 2 tane cevher var.

      Sil
  4. Kerem sağ kanattada gayet verimli oynayan birisi. Yani keremi sağ kanat düşünüp onyekuru bu pazarlığın içinde gs olsa bize gelmek ister ve alınırdı. Onyekuru bu takıma şampiyonluk kazandırmış bütün büyük maçlara damga vurmuş aidiyet duygusu yüksek rakip kanadı hiç çıkartmayan topsuz koşu konusunda çok üst seviyede birisi. 23 yaşında böyle bir cevheri kaçırmamalıydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem sol kanatta çok iyi isim. Sağda 10 üzerinden 6lık potansiyeli varken, solda 9. Onyekuru bu takıma şampiyonluk kazandırdı da, şampiyonluk kazandıran trilyon isim sayarım, hepsini alsak ohohoho :) 2 yıldır nerede mesela Onyekuru, son yılların en istikrarsız adamına dönüştü. Monaco'da hocalar değişti, o kullanılmadı. Bize döndü, 2 yıl yine istikrar yok. Cevher benim lafım, o gönderme bana gelmez. 5 milyon avro'n da yok, en azından sol kanatta 2 tane cevherin varken. 3.sünü almak adına. Başka ihtiyaçların var.

      Sil
    2. kerem sağ kanatta hiç rahat etmiyor murat kardeş. 1-2 güzel iş yapmış olabilir ama net bir sol açık. onyekuru ve garry de sağda yapamazdı mesela böyle bu adamlar. bruma nispeten yapardı.

      Sil
    3. Ben keremin sağ kanattada 7-8 lik oynadığını düşünüyorum tamam sol kanatta daha etkili ama onyekuru gibi bir isme yer açmak için yapılabilirdi. Dün atlamışım tek sıkıntı ortasahada hali hazırda profiller gereğide sağ kanat oyun kurucu tarzda olmalı onyekuru kerem kanatlarıyla bunu sağlayamayız. Ayrıca onyekuru cevher derken gönderme falan yapmadım :) adam iyi oyuncu demek istedim. Yıllardır bu yaşlarda gelip iyi etki eden denayer ve bu çocuk var sadece, kamp yemiş bir onyekuru farklı olabilirdi ki geçen sezon sakatlanmadan 6 ay oynamadan gelip ilk 2-3 maça damgasını vurmuştu

      Sil
    4. Onyekuru gibi bir isme yer açmak için çalışılmaz. Dediğin gibi son 2 yılı dev istikrarsız. 2 3 maça damga vurdu, sonrası yok. Annesi vefat etti, ertesi gün partiledi ve sakat döndü. Çok parametre var. Ayrıca dev potansiyel Barış Alper Yılmaz geldi. Yer acilacaksa ona açılacaktır zaten.

      Sil
    5. Kerem'de Onyekuru'daki patlayici hiz ve adam gecme ozelligi yok yavas degil ama Onyekuru gibi herkesi pesine takip alip yuruyemiyor, Baris'i internet videolarindan izleyebildim bence onda da bu ozellik yok ama baska ozellikleri de Onyekuru'ya gore daha iyi bu cocuklarin su anki maddi durum ve yabanci sinirina bakinca yanlis yapmadigimiza inaniyorum ve Olympiakos'ta patlamazsa yine Galatasaray'a doner diye dusunuyorum.

      Sil
    6. Onyekuru'da adam geçme özelliği hiç görmedim ben. Topsuz oyunda çok iyi ve bir anda hızlanıyor, o da topla değil, topsuz. Gol atarsa yararı dev, gol atamadığı an da hiç çekilmiyor.

      Sil
  5. Umarım orda çok başarılı olur. Çünkü orda kötü oynarsa ilk transfer döneminde mutsuz, Galatasaray'a dönmek istiyor diye haberler çıkacak. Bizim taraftar da 20 yaşındaki Messi geliyor gibi heyecanlanacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir