9 Ağustos 2021 Pazartesi

Robert Muric & Galatasaray, x Anadolu kulübü alınca "biz neden görmüyoruz" oluyor


Transferde agresif hareket ettiğimiz doğru. İddialı bonservisler veriyoruz ve genç, geleceğe dönük bir yapı oluştu. Bugünkü kaliteyi düşürmek istememenin yanında, gençleşmek temel hedef. Robert Muric de sözleşmesinin son yılına giriyor ve kulübüyle olan sözleşmesini uzatmıyor. Doğal olarak iş "fırsata" döndü. Dış basında okuduğumuz üzerine de, Galatasaray'ın yeni gözdesi deniliyor. Kulübünün futbolcuyu 1.5 milyon avro'ya satabileceği konuşuluyor.

Bazı yorumlar klişe. Eminim ki bu futbolcu için de, "madem bu kadar yetenekli, 25 yaşında olmasına rağmen neden hala Hırvatistan Ligi'nde" denilecek. Böyle örnekler çok. Sasa Iliç'in Galatasaray'a gelişini düşünün. Kaç yaşına kadar, hangi takımdaydı? Elbette bazı eksikleri var ki, çok büyük transfer yapmamıştır. Ajax ve Braga gibi altyapılar görmüş mesela, tutunamamış oralarda. Bu işler fırsat, herkes, her yaşta bir yerlere gelebilir.

Elbette futbolcuyu çok fazla tanımıyorum da, tanıyan arkadaşlara sorduğumda ve biraz araştırdığımda, yetenekli bir kanat bence. Dripling özelliği, hareketliliği, topla ilişkisi oldukça iyi. Sağ kanat adına "oyun kurucu" profili ararken, her ne kadar "Kerem Aktürkoğlu" tarzı bir kanat olsa da, bu role evrilir ve uyabilir. Bu arada Fatih Hoca'nın da, Kerem Aktürkoğlu'nu da sağ kanatta bu rol için hazırlayabileceği izlenimine kapıldım.

Maliyet uyar gibi görünüyor. Futbolcu da gelmek isterse, böyle bir fırsat değerlendirilir. Yetenekli isim çünkü, izlemesi keyifli olur. Haber doğru mudur, yanlış mıdır bilmiyorum tabii. Geçen sezon Rijeka'da 38 maçta 12 gol 7 asisti vardı. Lig kalitesi gibi noktaları da düşünüyoruz tabii. Bu tarz isimleri, x Anadolu kulübü alınca "biz neden görmüyoruz" oluyor. Gördük işte, herkesin bilgisi dahilinde. Bakalım doğru mu bu bilgi?

10 yorum:

  1. Alacağımız her oyuncu yıldız olacak diye bir kaide yok. Scout ekibinin şu ana kadar hiç bir falsosunu görmedim, eğer onlar önerdiyse gözüm kapalı güvenirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onlara güvenerek hareket edilmesini doğru buluyorum.

      Sil
  2. Babel ve Emre Akbaba yerine Muric ve Morutan olsun kadroda; santrafor arkasında her rolde kullanabileceğimiz sakatlık hikayesi olmayan, genç, dinamik maaş yükü düşük oyuncular. Rebic'in kariyeri dip yapmak üzereyken nerelere geldiğini gördük, yine Orsic icin de aynı şey söylenebilir, Muric neden olmasın. 4-1-4-1, 4-3-3, 4-3-1-2 gibi formasyonları maç içinde sürekli değişken bir şekilde kullanabilen hareketli, genç hırslı bir takım görmek istiyoruz. Gedson, Morutan, Muric gibi isimler tam da bu yolda olduğumuzu düşündürüyor. Bir fırsat oluşur da bu isimlere Halil'i de ekleyebilirsek Atalanta ve Napoli gibi bir hikayemiz olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her 2si de zor olur, maliyetler biraz çıldırır :)

      Sil
  3. Bonservis olarak bakınca riski yok uygun da bir maaşla kesinlikle düşünülebilir.

    YanıtlaSil
  4. videosunu seyrettim süper oyuncuymuş..

    YanıtlaSil
  5. Bu çocuk skills videolarında 3-4 pasını izledim inceninde incesi o pasları atan adamın baya yetenekli olması gerekir bu kadarıda denk gelmez hatta şutları temiz 1-2 pozisyonda çok etkili ters ayakta kullanmış mutlaka ciddi defoları vardır diye düşünüyorum bu fiyatlara sözleşmesinin son senesinde olsada zor, ama scout ekibinede güveniyorum. 2-3 tane tam maçını izleyenler anlatsa çok merak ediyorum çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yetenekli bir isim. Dripling tarafı ve tekniği harikaydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir