21 Ağustos 2021 Cumartesi

Şampiyonlukta iddia olacağı kadar, futbol da keyif verecek


Geçen sezon da iyi transferler yapılmış olsa da, yerli iskeleti, bir önceki sezondan isimler üzerinden oluştu. Yabancı tercihleri de istenilen gibi olmayınca, bir yere kadar gelebilirdin. Ocak transferiyle yine iyi isimler alındı, ligin de yer yer üzerindeydin ama bu sefer de teknik direktör yetmedi. Bu sezonki ligin seviyesi ile, geçen sezondaki seviye asla kıyaslanmaz. Çok daha zorlu ve iddialı takımlar var. Haliyle de kaliteyi çok daha yukarı çıkarmalıydın.

Teknik direktör tercihi gerçekleşmeden bazı transferler yapılsa da, yabancı konusunda erken hareket edilmesi iyi bir tercih değildi. Şu an o yönde transfer edilen çoğu isimle belki de devam edilmeyecek. Yerli transferinde ise hemen hemen herkesin isteyeceği isimleri erkenden bağlaman doğruydu. Gençleştin, yatırım yapmış oldun ve daha da önemlisi yerli kalitesini çok yukarı çıkardın. Mehmet Altıparmak da ligin bir anlamda bug'u diyebiliriz.

Teknik direktör, yerli alternatiflerin yetersizliği, bek kalitesizliği ve bazı yabancı hamlelerinden katkı alamamış olman geçen sezonun büyük sorunları. Buna rağmen Süper Lig geliyordu, o da ayrı hikaye. Balıkesirspor ölçü olacak bir rakip olmasa da, geçen sezon bu tarz takımları açmakta dahi zorlanan bir Samsunspor vardı. Bu sezon ise öyle değil. Ön alan presini iyi yapan, oldukça hareketli, hücumunda organizasyonu olan ve bek kalitesini yükseltmiş bir takım izledik.

4-2-3-1 gibi oynadın ve orta sahanın merkezinde Hasan Kılıç / Osman Çelik ikilisiyle tüm maçı süpürdün. Hasan Kılıç bence bu ligin en iyi 2 yönlü orta sahası. Osman Çelik de 90 dakika boyunca tüm sahayı müthiş süpürdü. Kaç top kaptı, kaç tane sahipsiz top kazandı sayamadım bile. Orta sahanın bu dinamizmi de hücumu taşıyor. Tomane zaten hareketli, oyun içi katkılı forvet. Melih Okutan da sağda çok çalıştı ve Yasin Öztekin'e büyük ferahlık kazandırdın. Organizasyon dahilinde 3 gol geldi, onun imzası gibi. Gökhan Karadeniz de ona katılabilirse, bu tarz maçlarda attığın gol sayısı 3'de kalmayacak.

Geçen sezona göre en önemli nokta ise bek katkısı. Ali Ülgen ve Soner Gönül hem daha genç, hem daha tempolu, hem de daha kaliteler. 2 tane net hücum bekin var ve 2 isim de hücumda o kadar etkili ki, hücumu dilediğin gibi genişletiyorsun. İlk yarıda zaten müthiş bir tempon vardı ve daha farklı da bitirebilirdin. Pozisyon vermeden 1 gol yedin ki, yapabilecek bir şey yok. 2. yarıya biraz temposuz başlansa da, biraz olsun tempoyu yükselttiğinde yine sonuca gitmiş oldun. Rahat bir galibiyet olduğu kadar, keyifli de futbol izledik.

Bu takımın ilk 11'inde 2 yabancı başladı ve onlar da geçen sezon katkı alamadığın Boli, Tomane gibi isimler. Eksikler var, özellikle yabancılar için. Savicevic, Fofana, Diomande, Melunovic gibi iddialı yabancılar işin içine girecek. Cinari de çok iyi bir alternatif olduğunu gösterdi, kenardan getirdiğinde çok etkili olacak. Yerlilerine, hatta gençlerine kadar çok geniş ve kaliteli bir kadro bu. Şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri olacakları kadar, çok da keyifli futbol oynayacaklar.

2 yorum:

  1. Çok güzel bir maç oldu. Oyun olarak keyifli ve tempolu bir maçtı. Bireysel yeteneklere değil takım oyunu ile kazandığımız maçtı. Özellikle iki bonus kafamız(Osman Çelik ve Recep Burak Yılmaz) ın performansına hayran kaldım. Tek beni üzen performans Gökhan Karadeniz oldu.
    Ayrıca belirtmeliyim takımın sakin havası ve sinirlenmemesi çok hoşuma gitti.
    Umarım genel olarak sezona yayabildiğimiz bir performans olur.
    İyi yayınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan Karadeniz bir de ligin bug'u dediğimiz isim. Az eski haline dönse, 10 gol katkısı sürpriz olmayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir