13 Ağustos 2021 Cuma

Sizce ligin ilk haftasındaki Galatasaray 11'i nasıl olur?


Ligin ilk haftasındaki 11 nasıl olur diye sormak isterim. Siz de yorum kısmında, ligin ilk haftası adına düşündüğünüz 11'i yazın. Aslında bu sorunun cevabını vermek, St. Johnstone deplasmanı sonrası daha kolay olurdu. Hücum adına soru işaretleri var çünkü. Mostafa Mohamed'in kötü görüntüsü, Babel konusundaki soru işaretleri derken, lige kimlerle başlayacağımızı kestirmek güç. Bir de Feghouli kazanım düşüncesi geldi ki, kafalar iyice karıştı.

Babel'in tercih edilmesi noktasında hocayı anlıyorum. Hücumda biraz olsun top tutmak, pas bağlantısı oluşturmak ve akıl katmak istiyor. Babel'in hücumu ağır kıldığı doğru ve bu da sorun oluyor. Arda Turan da olmadı orada, onunla birlikte fizik avantajı da yitiriliyor. Feghouli'nin görüntüsü bir ışık yaktı sanki, hoca da o mesajı verdi. "Oyun kurucu özellikli kanat" derken, Kerem Aktürkoğlu o anlamda gelişim sağlıyordu. Şimdi Feghouli de devreye girebilir.

Mostafa Mohamed de hiç iyi görüntü vermiyor. Diagne daha hazır durumda ama onun da takımdan ayrılma durumu var. Halil Dervişoğlu'nu, yana yakıla arıyoruz diyebilirim. Oynadığımız oyun da ona daha uygun. Tabii ligin ilk haftasını düşünürsek, Mostafa Mohamed oynamaya devam eder ve kendisini kazanmaya çalışırız. Doğrusu da bu, kolayca silinip atılacak isim değil. Yatırım dedik, artık bir şekilde ayağa kaldıracağız. Tabii Diagne'nin St Johnstone deplasmanında 11 başlaması ve gol atması, yine onu sahada tutabilir.

Muslera
Boey Nelsson Marcao Aanholt
Taylan Berkan Cicaldau
Feghouli Mohamed Kerem

Ligin ilk haftası adına düşündüğüm 11. Savunma hattı ve orta sahaya bakınca sorun olmadığını görebiliriz. Aslında kağıt üzerinde hücumda da iyi hat var ama Mohamed oynar mı konusunda soru işaretim var. Feghouli'nin umut vermiş olması da, umarım bir kazanıma dönüşür.. Halil Dervişoğlu ve Gedson Fernandes transfer edilirse, birçok sorunu aşmış olacağız. Kadro oturuyor, genç ve beni heyecanlandıran bir yapı var. Cicaldau'yu da ilk kez 11'de izlemeyi bekliyoruz, o anlamda da merakım büyük.

18 yorum:

  1. Sık maç takviminden dolayı bu maç muhammed ile başlar daha önemli olan avrupa maçına diagne ile ve skor/kötü oyun durumuna göre birbirlerinin yerine girerler diye düşünüyorum savunma sadece nelson eklenir diğerleri aynı kalır birlikte oynama alışkanlıkları artar. Ortasaha taylan berkan cicaldau olur. Sağ kanat babel sol kanat babel olur. Cicaldau avrupada oynayamadığı için fegi haftaiçibe saklar ve feg taylan berkan önünde serbest 10 oynar. Fegden kesinlikle kanat olmaz, adam 2 depar atamıyor, atsa lif atar 2-3 hafta olmaz, ancak arkada onu taşıyan güçlü ortasaha ile ortada oynar kannatta bulunduğu yer otoban olur. Feghoulinin kanat oynama durumu biteli yıl oldu. Bu arada diagne ancak halil gelecekse satılmalı, hatta gelmeden göndermek hata olur gomis olayına döner sezon sadece muhammedle geçmez. Ki diagne premier lig antremanı ve maçlarını görmenin etkisiyle takıma geç gelmesine rağmen çok diri ve en önemlisi istekli. Bu arada fatih hoca babeli oynatır ama bana kalsa emre kılınçı oynatırım ama kesin babel oynar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babeli 2 kanattada oynatmışım :) birinde kerem oynar, en iyi oyuncumuzu sokmayarak ayıp ettim kusura bakmayın :)

      Sil
    2. Ufak rotasyonlar gelebilir tabii. Hafta içi de mühim bir Avrupa maçı olacak.

      Sil
  2. Muslera-Boey-Nelsson-Marcao-Aanholt-Kerem-Cicaldau-Taylan-Berkan-Emre Kılıç-Mohamed gönlümden geçen.Ancak hocanın Emre Kılıç yerine Feghouli ile başlamak isteyeceğini düşünüyorum.Hatta Kerem 'i dinlendirmek için Babel ile de başlayabilir.

    YanıtlaSil
  3. Muslera-yedlin-nelsson-marcao-aanholt-aytac-taylan-cicaldau-emrekilinc-mohammed-barış alper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu denli bir rotasyon olacağını da sanmıyorum.

      Sil
  4. Ben feghouli'nin iyi olduğuna bir türlü inanmadım. İlk yarı hareket etmedi, 2 defa bariz pas hatası yaptı. Kıpırdama var ama maçı sanki o aldırmış gibi bir hava estiriliyor, öyle bir durum yok. Bence emre kılınç'ın son dakika takipciliği ve iceri koşusu daha önemli, bunun ışığında ilk 11'im

    Muslera-boey nelsson marcao anholt-taylan-emreK cicaldau berkan-kerem diagne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahanın merkezinde biraz daha akıl ve tabela aradın. Feghouli de yer yer bunu yaptı. Hoca istediğini aldı bence.

      Sil
  5. Mohammed yerine Diagne oynar galiba gerisine ben de katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Ayni fikirdeyim.

      Umarim bu sene kadro istikrari yakalariz. Gecen sene baslayan takim ve bitiren takim cok farkliydi. Arada da Feghouli'nin sag icte, Diagne, Akbaba, Ogulcan'in sans buldugu ilk 11 vardi. Bir sezon icinde 3-4 tane farkli kadro gørduk. Bu sene daha istikrarli olmaliyiz.

      Sil
    2. Bu sezon istikrar yakalarız umarım da, Avrupa derken o rotasyon ister istemez sık yaşanacaktır.

      Sil
  6. her şeyden önce kerem'in sağ kanatta denenme sürecinde ısrar edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. çünkü o pozisyonda yaratıcı kanat rolünü benimserse kadrodaki en büyük deliklerden birini takımın içinden yamamış olacağız.

    bunun haricinde cica ve nelsson'u sahada görmek için sabırsızlanıyorum. sol kanat hususunda da gençlik ve tempo açısından barış'ı sahada görmek içimden geçiyor ama beynim babel diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradaki görüntüsü zaten, yaratıcı sağ kanat düşüncesi konusunda stratejiyi değiştirmiş olabilir.

      Sil
  7. Gedson gelirse bence en güzeli 4312 oynamak kerem zaten kanat gibş değilde serbest forvet gibi oynuyor yanına kimi koyarsan koy, arkalarında Cicaldau merkez Taylan gedson Berkan..halil i alıp merkez cici gedson Taylan da yaparsın yerli kuralını çözersin ama mesela emre belözoğlu Erol gidince ne yaptı? Kanatlar niteliksiz fbnin, elinde birçok üst düzey 8 10 numara var en doğrusunu yapıp bütün 8leri sahaya attı merkez odaklı bir oyun çıkardı biz de bunu yapmalıyız eğer gedson gelirse, bizde de çok kanat var ama hangisi kerem gibi şu an gözün kapalı oynatırsın? O yüzden gedson Berkan cici Taylan varken hepsini kullanmak lazım bence, Halil gelmezse ister istemez kuraldan dolayı kullanacaksın zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetin yanında, full serbestlik olur. O rolü de kurtarabileceğini düşünüyorum.

      Sil
  8. Muslera
    Boey Nelsson Marcao Aanholt
    Taylan Berkan Feghouli
    Emre K. Mohamed Kerem
    Ben feghoulinin orta sahada daha verimli olduğunu düşünüyorum. Temposu artık kanatta oynamayı kaldırmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç'ı hoca kanatta düşünmüyor sanırım. Kanatta da, bu seviyede istediğimizi bir türlü alamadık ondan. Feghouli konusunda haklısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir