11 Ağustos 2021 Çarşamba

Sportif Cümleler Mobile sürümünde mecburi yeni dönem


Şöyle nostaljik bir fotoğraf eşliğinde, blogda neler oluyor, neler bitiyor konuşalım. Geçenlerde "blog temasında" kendi kendine türeyen bir ayar sorunu çıktı. Onu düzelteyim derken bayağı uğraştım. Sonra web için düzeltmiş olsam da, mobile tarafında ayarı bozduğumu ve düzeltemediğimi fark ettim. Bozulan ayardan kastım da, mobile versiyonunun varsayılan halini kullanıyordum, ondaki reklam gösterim alanlarında, en tepe ve aşağısı kareden dikdörtgene geçti, alana sığmadı. O da kötü bir görüntü oluşturuyordu.

Mobile tarafında önce web sürümünü kullandım, beğenildi de. Ama orada da google'nin hit sayma olayı pek verimli olmadı. Ben de mobile temayı bambaşka bir sürüme aldım. Tabii bu sürümde (mobile hali), üstte Sportif Cümleler banner'ı yok. Ana sayfada da devamını okuyu göremiyoruz. Aslında bakınca daha kullanışlı gibi. Hem Twitter ile paylaşma olayı, hem Facebook beğenisi yapılabiliyor. Etiketler görünüyor, yorum atması da bence daha kolay. Yorumlar önemli biliyorsunuz, yorum atmayı asla ihmal etmeyin. 

Siz de mobile sürümüne bir bakın, nedir, ne değildir. Beğenirseniz böyle devam ederiz. Gerçi çok fazla seçenek de kalmadı. Temayı eski haline alsam, uğraşı büyük olacak. Düzeltmek adına ne yapsam maalesef başarılı olamadım. Haliyle de böyle devam ediyorum bir süre. Web zaten eskisi gibi, değişen bir şey yok. Mobile'de ise yeni bir tema sürümü olacak, ona da alışmak lazım. Alışınca daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Yazıyı okuması, yorum yazması çok daha kolay. Sizler de mutlaka görüşünüzü belirtin.

Bir yol daha var. O daha köklü bir değişim. Blogger altyapısından, Wordpress altyapısına transfer olabilirim. O konuda da bir çalışma var, eğer içimize sinerse bu değişimi de düşünüyorum. Daha kullanışlı ve güzel bir şey ortaya çıkabilir. Henüz ben de tam olarak bilmediğim için fazla konuşamıyorum. Sportif Cümleler benim kıymetlim, sıkı sıkıya bağlıyım. Sizler de ilgi gösterdikçe, yazmaya devam edeceğim. Hepinizi çok seviyorum..

12 yorum:

  1. Reklamlar gelmiş hayırlı olsun.eski sürümde reklam görmüyorduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu 1 tik daha kullanışlı sanki o anlamda. İşlem yapmasi daha kolay. Tek eksik, mobile sürümde tepede bannerim görünmüyor :) Eski mobile sürüme ceviremiyorum maalesef. Bozdum hep o ayarları.

      Sil
  2. Bence daha guzel bu version hem yorumlari, hem butun yazilari direkt anasayfadan goruyor olmak daha kullanisli geldi bana, hayirli olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumlar benim motivasyonunu arttırıyor işte. Çok teşekkür ederim :) Diğer tema aşırı sade kalıyordu. Bunda en azından ana sayfa kullanışlı oldu, yorum atmak bence çok daha rahatladı. Reklamlar da net görünüyor.

      Sil
    2. Evet eskiye gore daha buyuk bannerlar vs ama benim eski sitedeki reklamlara tiklayip ayakkabi almisligim var, hangi reklam uygulamasini kullaniyorsan guzel track ediyor en azindan benim icin diyelim, Amerika'dan selamlar.

      Sil
    3. Türkiye'den de selamlar :)

      Sil
  3. Sayfanın yeni tarzına alışmak zor olacak ama hep burdayız :) yazılarını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Web aynı aslında, mobil mecburen değişti. Ben de istemiyordum yoksa ama elimden bu geldi :) Çok teşekkür ederim, varlığın kıymetli.

      Sil
  4. ben de gün içinde bakamadım, şimdi görüyorum. bence gayet güzel olmuş. arada değişiklik iyidir, bak takım da baştan aşağı değişiyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yakında, çok daha büyük bir değişiklik olacak.

      Sil
  5. Buraya yazmasam olmayacak, tarz vs. fark etmez, hep burdayız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu geçici bir durum, asıl topyekun değişim çok yakında :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir