5 Ağustos 2021 Perşembe

St Johnstone eşleşmesinin telafisi yok, turu geçmek zorundasınız


St Johnstone eşleşmesinin telafisi yok, turu geçmek zorundasınız. İskoç ekolü, fizik olarak güçlü, tempolu bir takım diyebilirsiniz de, kadro kaliteniz çok yukarıda. Cicaldau bu maçta oynamayacak olsa da, 3 yeni transferin sahada olacak ve Taylan Antalyalı da geri dönmüş durumda. PSV karşısındaki görüntü olmayacağı gibi, daha zayıf ama hafife alınmaması gereken bir takım. Deplasman gol kuralı da kalkmışken, ilk maçı içeride oynamışsın gibi bir dezavantaj olmaz. İlk maçtan işi bitirmen gerekiyor.

Rakip kapalı kutu gibi görünse de, az çok nasıl oynayacakları belli. Burada esas olan, senin ne oynayacağın. Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı'nın orta sahaya geçmesi sonrası, fizik ve tempo anlamında daha güçlü olmamızı bekliyorum. Aytaç Kara da bu isimlerin arasına yazılabilir ve sert, hareketli bir orta saha izleriz. Feghouli'nin bu maçta oynayacağını düşünmüyorum, Cicaldau da olmayacak. Yaratıcılık ve tabela soru işareti olsa da, orta sahanın 2 yönlü oyununa güveneceğiz.

van Aanholt ve Boey'in de 11 başlayacağı söyleniyor. Aanholt, hazır değildir diye düşünsem de, belli ki oynayacak. Boey'i de bu maçta görmüş olacağız. Aanholt'un varlığı, hücumun yükselmesi anlamında değerli. Boey'in de tempo ve işin savunma tarafında artısı olacaktır. Stoper tandemi, Luyindama yerine Alpaslan Öztürk'ü çağırıyor sanki. Muslera ve Marcao'nun ise yeri garanti. PSV 2. maçına oranla, Marcao harici 3 ismi de savunmada değiştirmiş oluyoruz.

Hücumda ise Kerem Aktürkoğlu'nun yeri garanti. Ama solda mı oynar, sağda mı bilemiyorum. Diğer tercih soru işareti çünkü. Babel, Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün. Bence 3 isim de oynayabilir. Babel ile, ön alanda biraz daha top tutalım, şut gücümüz olsun denilebilir. Barış Alper Yılmaz yine denenebilir ya da Yunus Akgün'ü sağ kanada yazıp, kat etmesini bekleriz. Sekidika'yı zannetmiyorum artık. Oğulcan Çağlayan oynayabilse, her 2 PSV maçında olduğu gibi, bu maçta da 11 başlardı.

Forvette ise 2 ihtimal var. Mostafa Mohamed, 2. PSV maçında iyi görüntü vermedi. Bunda da kendisinden ziyade, takımın oynamaya çalıştığı oyuna olan uyumsuzluğu etkili gibi. Diagne ise çok iyi görüntü verdi ve takımın oyununa daha uygun oynadı. Rakip yarı sahasında geziyor, stoperleri taşıyor, faul alıyor, top tutuyor, rakip ceza sahası içini dolduruyor. Hücumda kalabilme noktasında da, onun bu oyunu iş gördü. Golünü de atmışken, bu maçta da 11 izleyeceğiz sanki.

2 yorum:

  1. Geçen sene bu takımın ölüsü bile bir gol daha fazla atsa ligde şampiyon oluyorduk. Yani lig bizim için asla ölçü olamaz. Bu sene Avrupa'da olmak zorundayız. En kötü Mart ayını görmek zorundayız Avrupa'da.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir