14 Ağustos 2021 Cumartesi

St Johnstone karşısında, biraz daha 4-2-3-1'e yakın bir 11 vardı diyebiliriz


St Johnstone karşısında, biraz daha 4-2-3-1'e yakın bir 11 vardı diyebiliriz. Taylan Antalyalı sağ, Berkan Kutlu da biraz daha sol içte, çift 6 gibi oynadılar. Sinan Yılmaz da bu yorumu daha öncesinden yapmıştı ve geriden oyun kurabilmekte yaşanacak zorluk açısından önemli olduğunu söylüyordu. Luyindama / Boey tarafından oyun kurmak zor, oraya Taylan Antalyalı'yı kaydırmak gerekiyor. Taylan Antalyalı ise daha çok stoperlerin arasına girdi diyebilirim.

Luyindama / Marcao tandeminin problemi, Marcao'ya baskı yapıp, Luyindama'nın oyun kurmasını sağlamak. Luyindama topu her ayağına aldığında, minik çaplı kalp krizleri yaşıyoruz. Artık pası kadar, topu tutması da problem. Risk alıyor, geneli hatayla sonuçlanıyor, çok kontrolsüz. Nelsson takıma katıldığında, bu problemlerin çözüleceğini düşünüyorum. Nerede, ne yapacağını bilen ve o kadar risk almayan, sağlam bir stoper.

Feghouli'yi orta sahaya yazınca, üretim ister istemez sağlanıyor. Arkasında 2 tane tempolu, mücadele gücünü yukarıda tutacak orta sahayı da bulunca, çok daha rahat hareket ettiğini söyleyebiliriz. Taylan Antalyalı iyi bir maç çıkardı, Berkan Kutlu ise o kadar ön plana çıkmamış gibi görünse de, geçmişte ihtiyaç duyup da bulamadığımız özellikleri barındırıyor. Mücadelesi, temposu, topu iyi kullanabilmesi gibi artıları var. 4-2-3-1'de çift 6 gibi kullanıldı bu 2'li ve o kadar hücum destekleri yoktu. Rakibi açmak için, rakibi biraz daha üzerimize çektik ve biz de alan kovaladık, ilk golü de öyle attık.

Kaleciden yana riskliydik. Galibiyet için, o kadar da kontrolsüz oynayamazsın. Kaleci bir yana, sürekli pas hatası yapan bazı isimler de sahadaydı. Hem kontrollü oynayıp, hem de hücumu düşündük. Yer yer iyi pas yapıp, rakip yarı sahaya yerleştik. Maçın 1-1'den bir anda 3-1'e gelmesi de öyle bir baskıyla oluştu. Rakip yarı sahada, birkaç isabetli ve hızlı pas yaptığında zaten afallıyorlar. Bunu genele yaymak mesele. Goller organize de, devamlılığı yok. Özellikle de ilk yarıdaki görüntü çok kötüydü.

Hoca kafasında bir plan yapmış ve sahaya yansımasına bakınca da istediğini aldı. Arda Turan'ın 11 tercihini eleştirsek de, biraz daha yaratıcılık ve oyun aklı diyerek oynatıldı. 2. golde attığı pas yüzünden sahadaydı ama bu durum yanlış tercihi değiştirmez. Tüm maç da 1 kişi eksik gibiydin. Feghouli de sahadayken gerek yoktu bence. Ama plan kağıt üzerinde iş gördü, hocanın rakibe bir tuzağı oldu ve rakip de buna takıldı.

5 yorum:

  1. Bence fatih hoca rakibin istanbuldaki maç gibi sahasında bekleyeceğini düşünüp kilit açabilecek arda feg ikilisini sahaya sürdü aslında kağıt üzerinde mantıksız gözükmesede sahada beklediğimiz gibi olmadı birincisi rakip istanbuldaki kadar sahasına gömülmedi ikincisi arda ve feg fiziken çok kötüydü hadi feg oynamadı vs kötü maç temposu yok diyelim ki olsada görüntüsü biraz iyileşir kanımca ama arda fiziken bu kadar kötü olması şaşırttı beni açıkcası. Ayrıca takım ancak 1 tane koşmayan adamı kaldırabilir. Katılıyorum Taylan berkan çift 6 gibi oynadı ve ikisinde 6-8 oynayabilmesi bize inanılmaz bir taktik esneklik kazandırıyor, sadece ilk yarı sonunda işlerin yolunda gitmediği ortadayken oyuncu değişikliği beklerdim, geçen senede yapılmayan/yanlış yapılan oyuncu değişikleri sonucunda çok sıkıntı yaşadık işallah bunu bu sezon lehimize çeviririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilidi de açtı, öyle görünüyor. Tabela yaptı bu isimler. Feghouli'den istediğini aldı diye de düşünüyorum. Arda Turan bunu yapamadı bence ama o da an geldiğinde sahnedeydi.

      Sil
  2. Muslera
    Boey Nelsson Marcao PvA
    Taylan Berkan
    Gedson Cicaldiu Kerem
    Mohammed

    Asimetrik bir kadro olur Gedson tarafından dolayı
    Bu kadroya yorum yaparsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum böyle olsun, 4-2-3-1 gibi oynamayız, hele ki Gedson'u sağ öne atıp. Benim yaptığım dizilim daha olası gibi.

      Sil
  3. 4231 noktasında o forvet arkasındaki isim üretim konusunu çözebilirse son bi kaç sezondur yer yer olan keçiboynuzu tadı veren futboldan daha gollü bir oyuna dönebiliriz. bu noktada tempolu bir orta ikili arda yada feghouli gibi bir ismi taşımaya yeter. ama bu isimden ikisi birden yada bunlardan birisi ile babel sahada oldumu takımın geri kalanı gedikleri kapamada yetersiz kalıyor.

    433 konusunda inat edeceksek o zaman da nelsson, cica ve gelirse gedson'un performansları kaderimizi belirleyecektir. nelsson sağ taraftan oyun kurma hususnda gerekli sorumluluğu alır gedson veya cica 8 numaradan hem direk skor üretir hemde takıma skor ürettirebilirlerse o zaman bu planda işleyebilir. tabi bu planın işlemesi için kanatlardan birinin de en az 10 asist barajına çıkması gerekecek gibi görünüyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir