29 Ağustos 2021 Pazar

Şu son günlerde biri sürpriz yapar da, çok çılgın paralar verir mi bilmem


Premier Lig havasını soluması da yaradı. Diagne'nin Galatasaray performanslarından yana eleştirim yok da, şu an çıktığı seviye farklı. Galatasaray'da 3 farklı dönemi var diyeceğiz. İlk transfer olduğu dönem, Club Brugge'ye kiralık gidişi ve neredeyse 1 sezon top oynayamaması. Sonra geri dönüşü, Galatasaray'da devam etmesi. Ocak ayında Premier Lig'e gidişi ve Galatasaray'a tekrar geri dönmesi. Gelecek sezon da sözleşmesi devam ediyor bu arada.

West Bromwich küme düşse de, Diagne orada kalmayı hak etti demiştik. Tabii o günler transferini bekliyorduk. İyi performans, Premier Lig etiketi ve bonservis hayallerimiz. Galatasaray genel kurulu oldu, araya zaman girdi derken iş soğudu. Diagne de doğal olarak geri döndü. Hem de Haziran ayında değil, kiralık sözleşmem devam ediyor dediği için Temmuz ayında. Buna rağmen hazır işte, sahaya adım attığı ilk andan bu yana takımın en iyilerinden.

Mental olarak da gelişim içinde. O "kontrolsüz" halleri yok. Oyun tarzı da, tam anlamıyla hocanın istediği forvet tipine dönüştü. WBA'da da oyun içi katkısıyla, ön alandaki mücadelesiyle daha ön plandaydı. Takımını hücumda tutup, arkadaşlarına bol bol alan açıyordu. Galatasaray'da da bunları zaten yapıyordu da, şu an gösterdiği performansla sürüklüyor diyelim. Oyun içi katkısı üst düzey, rakip yarı sahasında sık sık yer değiştiriyor, dolaşıyor ve dengeyi bozuyor. Açtığı alanları da dolduruyoruz.

Bunun yanında pozisyona da giriyor, kendi pozisyonunu da oluşturuyor. Randers karşısında direkten dönen toplarını gördünüz. Hele ki 2. direkten dönen topunda, o pozisyonu gerçek anlamda kendisi yarattı diyebilirim. "Komple bir paket" halini aldı diyebiliriz. Bu da değer arttırıyor ve takımda kalma olasılığını yükseltiyor. Şu son günlerde biri sürpriz yapar da, çok çılgın paralar verir mi bilmem. Verirse de şaşırmam. Öyle bir teklif gelmediği sürece de, takımda tutar ve katkımı alırım.

16 yorum:

  1. Abi diagnenin sözleşmem 1 temmuzda bitiyor demesine ne diyorsun :) Hocam bunu anlatırken baya güldü ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olayı 1 Temmuz öncesi bloga yazmıştım. İnanılmaz adam :)

      Sil
  2. Ciddi anlamda duygusal bir topçu. Gelen yorumlardan, tepkilerden inanılmaz etkilendiğini düşünüyorum. Son zamanlardaki taraftarla olumlu etkileşimi futboluna yansıyor. Hatta bir paylaşım yapmıştı bana sevginizi verin vs. diye... Hakikaten doğru düzgün idmana bile çıkmadan takımın en hazır oyuncusu... Randers maçında harikaydı, varsın o goller olmasın. İlla ki olacaktır, diagne bunları iyi yapıyor. Kasımpaşa maçında ilk 11 çıkacağını ve mutlaka gol atacağını düşünüyorum. Bir de şu dikkatimi çekti; en son hangi forvet gol atamayıp oyundan çıkarken istisnasız tüm taraftar tarafından alkışlanıp lehine tezahürat edilmiştir? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pohpoh yapacağız, başka yol yok. Katkı veriyor, mücadele ediyor. Bu da böyle bir adam.

      Sil
  3. Sacha boey hakkında mariano Eboue ile karşılaştırmalı bi yazı bekliyorum senden kardesim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok erken öyle yazılar için. Hem de o kadar erken ki. Anlamsız bir baskı oluşur futbolcu üzerinde.

      Sil
  4. 2019 ocak ayından beri yapmamız gerekeni yeni yapıyoruz. sürekli sırtını sıvazlayacaksın bu adamın. o da senin için burnunu bile verir :)

    4.5 sezon diagne ile devam etsek başka kimseyi almasak hem paramız cebimizde kalırdı hem de bu adam ligde 80 gol atardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yapıyoruz, daha önce de yazmıştım ama gömmeyi tercih ettiler :)

      Sil
  5. Eğer ki Brentford çıkıp da Halil ile takas yapalım derse olur. Başka hiç bir şartta 5-6 milyon altına vermem ben olsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o takası yapmam artık, o 1 ay önceydi. Diagne değerlendi :)

      Sil
    2. Katilmiyorum kardesim, gecen sene sac bas yoldugumuz zamanlari ne cabuk unuttunuz, Halil'in son vurusu Diagne'nin yarisi kadar bile iyi degil Halil ile oynaycagimiz oyun alternatif oyun olacak.
      Rakiplerde Gervinho, Alex Teixeira gibi forvetler varken karsilarina Halil ile cikilmaz, kadroda net forvetimiz mutlaka olmali o da Diagne. Su asamada 5-6 milyon Euro bandinda bile Diagne bence gonderilmemeli.

      Sil
    3. Alex Texeira ve Gervinho forvet değil yalnız, o kıyas yanlış. Bir ismin forvet özelliğinin olması onu forvet kılmaz :) Feghouli, Kerem Aktürkoğlu gibi kıyaslar daha doğru.

      Sil
  6. Çok güçlü oyuncu... Kafaya oynamayı koyarsa ligi süpürür. Biraz kendi haline bırakıp olabildiğince sen kralsın dememiz gerekiyor sanırım.

    YanıtlaSil
  7. çok faydalı oyuncu ama bir o kadar da istikrarsız bir oyuncu. ayrıca bizim tribünler de üç maç kötü oynasa yine ona sırtını dönecektir. o nedenle değeri artmışken 10 milyon veya buna yakın bir teklif gelirse hiç düşünmeden satar eylül başı fırsat transferi kovalarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarsız değil de, ona güvenip yola çıkmazsın. Güçlü alternatif lazım. Mostafa Mohamed bunu yapamıyor şimdilik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir