16 Ağustos 2021 Pazartesi

Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu'na yeni sözleşme önerileceği yazılıyor


Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu'na yeni sözleşme önerileceği yazılıyor. Beklenen ve olması gereken bir gelişme aslında. Her 2 isim de takımın en az kazanan futbolcularından ve şu an takım içindeki önemleri de düşünülünce, yeni sözleşmenin gerekliliği ortaya çıkıyor. Takım içi denge diye de bir şey var. Sonrasında oluşacak transfer ihtimali durumunda da elini güçlendirecektir. Yeni sözleşmelerin çok kısa bir zamanda geleceğini düşünüyorum.

Taylan Antalyalı, Galatasaray'a gelirken 4 yıllık sözleşme imzalamıştı ve şu an 3. yılında. Bu sezon kazanacağı yıllık ücret de 2.5 milyon TL. Emre Taşdemir, Ömer Bayram gibi isimlere verilen yeni sözleşmeler düşünülünce, Taylan Antalyalı'nın bu rakamda devam etmesi haksızlık olur. Kendisini de fazlasıyla kanıtladı. Ayrıca sezon sonunda sözleşmesinin son yılına girecek ve sonraki transfer adına tüm ipleri eline almış olacak.

Kerem Aktürkoğlu da Galatasaray'la 4 yıllık sözleşme imzalamıştı ve şu an 2. yılında. Bu sezon 900 bin TL'lik bir yıllık ücreti olacak. Kerem Aktürkoğlu, bir şeyler daha kanıtlamalı diyebilirsiniz, ona saygı duyarım. 23 yaşına gelecek, gelişiyor ve takım içindeki rolü büyük. Anlamadığım şekilde de, bu sözleşmeler neden 4 yıllık yapıldı da, 5 yıllık değil bilmiyorum. Bugüne bakınca, genç isimlerle 5'er yıllık sözleşmeler yapılıyor.

Kerem Aktürkoğlu ile de 5 yıllık sözleşme yenilemek ve ücretinde doğal olarak zam yapmak gerekecek. Hatırlarsınız, Garry Rodrigues'in sözleşmesini, süreyi de uzatmadan iyileştirmişlerdi. Neyse ki artık öyle yönetilmiyoruz. Bir diğer yenilik de, bu tarz isimler için koyulan serbest kalma bedelleri. Cicaldau ve Nelsson'da bu rakam 25 milyon avro. Bu sözleşme yenilemelerinde de eminim ki serbest kalma bedelleri olur ve tavanı belirlemek de bir anlamda iyi. Türkiye'den zaten x ismin edebileceği en yüksek bonservis bedeli belli. Tavan olarak düşünülen bu rakamı hedef olarak belirleyip, futbolcuların o noktaya gelmesi bekleniyor gibi.

7 yorum:

  1. Vakit kaybetmeden hakettileri paralara sözleşmeleri yenilenmeli.Takımın neredeyse en az kazanan ama en yaralı futbolcuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Dengeler de bu şekilde sağlanacaktır.

      Sil
  2. Bu paralar gerçekten oldukça düşük kesinlikle süreler uzatılıp 500 bin euro civarlarına çıkması lazım bu ücretlerin

    YanıtlaSil
  3. Taylan ve kremin sözleşme bitimine 2 yıl kala sözleşme yenilenmesi çok akıllıca bir davranış eski yönetimler olsa son 1 yılı bekler futbolcuda ipleri eline alırdı. Şimdi ikiside çok çok az kazanmanın verdiği durumla 8-9 milyon tiye evet der bence ve 4-5 yıl sözleşme yapılır. Kereme 25 milyon euro çıkış bedeli koymak az kalabilir, ülkemizin tavanının bu olduğunu bilsemde bazı yeteneklere inanılmaz rakamlara çıkılabilme ihtimalini gözardı etmemek lazım bakarsınız 2-3 dev kulüp kapışır fiyat 50-60 bandına çıkar. Bu rakamlarada ancak milli takım ile büyük bir turnuvada kendini gösterirse ulaşır türkiye liginde biraz zor, yada avrupa liginde kasıp kavurması lazım yine şampiyonlar liginde de. Burak 8 gol attığı zaman dahi türkiye liginin etiketi sebebiyle avrupada tercih edilmemişti ama şimdi avrupada türk futbolcusuna bakış açısı olumlu ölçüde değişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden bu hamlelerde geç kalıyorduk, artık kalmamalı.

      Sil
  4. Makul bir serbest kalma bedeli mutlaka konulmalı transfere girecek takımları biraz daha cezbediyor bu sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir