4 Ağustos 2021 Çarşamba

Transfer döneminin sonlarına doğru fırsat doğabilir


Ozan Kabak'ın transferi konusunda anlamadığım noktalar var. Schalke 04'de kalmayacağı kesin ve henüz 21 yaşında, bu kısa görünen kariyerine de, çok büyük tecrübeler katmış bir futbolcu. Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi gördü, Stuttgart ve Schalke 04 formalarını giydi, Liverpool'a kadar yükseldi. Milli Takım'da da o kaliteli stoper rotasyonunu, kaliteli kılan isimlerden. Schalke 04, Ozan Kabak'ı kamp kadrosuna dahi almıyor, mutlaka satmak istiyor. Yıllık ücretini karşılamakta zorlandıkları yazılıyordu.

Fırsat yani, belki de değerinden daha aşağıda bir rakama gidecek. Böyle bir potansiyeli de, Avrupa'dan birçok önemli takımın havada kapmasını beklerdim. Ne bekleniyor bilmiyorum da, adı geçen takımların da şu ana kadar aldıkları bir aksiyon yok. Haliyle de, Galatasaray açısından acaba mı sorusu soruluyor. Bu transfere imkansız gözüyle bakmam ama elbette zor. Yarın biri çıkıp da, iddialı bir bonservise bu transferi gerçekleştirebilir. O vakit zaten şansımız kalmaz.

Ama böyle süre geçtikçe, şans olabilir diye düşünmekteyim. Ozan Kabak'ı transfer edebilmemizin tek yolu kiralık. Al / parlat tarzı kiralamalara da, sattığın kadar al sarmalından kurtulduğumuz şu zamanda karşıyım. Yine de söz konusu Ozan Kabak olunca kapıyı açık tutuyorum. Hem kaliteni yükseltir, hem genç, uyum sorunu yaşamadan, direkt olarak katkı verecek isim. Schalke 04 de bu dönem bulamadığı miktarı, Galatasaray'da geçireceği 1 sezonun ardından bulabilir.

8+6'da da elini güçlendiriyor. Belli de olmaz gerçi, belki işin opsiyonu olur. Yine yazıyorum, zor tabii. Gerçekleşme ihtimali düşük ama bu şekilde zaman ilerledikçe de ihtimal oluşuyor. Ozan Kabak'ı son güne kadar bekler misin derseniz de, şu an alabileceğim başka bir isim varsa beklemem. Gedson Fernandes için olan durum geçerli. Tanganga diyorlardı, o da bu seviyede iş yapacak, değerli bir potansiyel. Tabii satın alma opsiyonunun olması kaydıyla.

7 yorum:

  1. Ozan, Galatasaray'ı ne kadar çok severse sevsin, dönmeyi tercih etmeyeceğini düşünüyorum. La Liga'ya uygun bir stoper, talibi vardır oradan da mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum bence de dönmez, dönmemeli de zaten sonucta vitrin yapacagi yerden 5 yiyerek elendik burada parlayacagi bir ortamin olacagini da sanmiyorum sonucta direkt oynadigi ligler belli Super Lig Ozan'in kariyeri icin "step down" olacaktir.

      Sil
    2. Başka yolu kalmazsa mecbur dönecek. Şu an da o yola giriyor gibi.

      Sil
  2. Ozan eğer gs dönerse vizyonundan şüphe ederim, adam rahatlıkla milan, valencia, lille vb seviye bir sürü takımda oynayıp tekrar üst seviye 7-8 takımın peşinden koşacağı seviyeye gelebilir gs kariyerinde 1-2 basamak geriye girmek olur. Bizim tek yapmamız gereken kendisiyle gururlanmak ve potansiyelini gösterebileceği bir takıma gitmesi için şans dilemek olmalıdır, gelmesini ga için isterim ama kendisiningeleceği için istemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar diyoruz da, o takımlardan teklif yok ki. Olsa zaten gidecek.

      Sil
  3. Ozan Kabak transfer süreçlerinde hep ince eleyip sık dokuyor. Şu anda mutlaka isteyenleri vardır ama o karar vermek için acele etmiyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç yaşında çok fazla takım değiştirmiş olacak. Bu da iyi değil aslında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir