7 Ağustos 2021 Cumartesi

Victor Nelsson & Galatasaray, ciddi bir yatırım olacağı kesin


Tanganga için yayılan haberleri anlamamıştım. Tottenham'la anlaşma sağlandığını herkes yazdı da, kimse futbolcu cephesini konuşmuyordu. Dış basında ise, Tanganga'nın buraya gelmek istemediği yazılıyor. Tottenham'da kalacağını sanmıyorum da, Premier Lig'de şansını devam ettirmek isteyebilir. Oysa çok iyi örnekler vardı, buraya da gelse, gelişimini sağlardı. Bu iş olur mu, olmaz mı, ne durumdadır bilmem. Şu an farklı bir rotaya girilmiş gibi ve hep bir ağızdan Victor Nelsson ismi yazılıyor.

Zor bir transfer olduğunu düşünüyorum. Kopenhag'ın bu transfer için 8 - 10 milyon avro'lar istediği yazılıyordu. 2 sezon önce 3.6 milyon avro'ya transfer etmişlerdi ve şu an 22 yaşında. Belki o ilk transfer olduğu gündeki havasında değil ama hala büyük potansiyel. Bonservisle transfer yapmak, daima kiralamanın önünde. Galatasaray'ın da şu an 1 numaralı önceliği stoper transferi. Belli ki oraya transfer yapılırken, ciddi bir yatırım yapılacak.

Nelsson ve Tanganga birbirinden biraz farklı stoperler. Tanganga'yı hızı ve atletizmi üzerinden ön plana çıkarırdım. Marcao pasör bir stoperken, yanında hızlı bir stoperle, istediğin ön alan presini daha iyi yaparsın. Tabii Boey de iyi bir oyun kurucu olmadığından, oyun kurma yükü yine sol tarafa yıkılabilirdi. Nelsson ise oyun kurma özelliğiyle ön planda, iyi bir pasör. Geriden oyunu iyi kurar, topla çıkar ama hızlı bir stoper değil. Tabii çalışkanlığı, pozisyon bilgisi, 1.85'lik boyuna rağmen hava hakimiyeti, hatta sertliği oldukça iyi.

Temaslı oyunu sever, hızlı olmasa da, pozisyon bilgisiyle onu kapatır. Lider vasfı olduğunu da düşünüyorum. Marcao'yla iyi bir tandem oluşur ve topa sahip olma oyununda ciddi katkı sağlar. 22 yaşında, gelişime açık olduğunun tekrar altını çizelim. İstikrarlı, sakatlık geçmişi olmayan bir stoper. Bu transfer eğer gerçekleşirse, maliyetini çok merak ediyorum. Ciddi bir yatırım olacağı kesin ve bu yolda devam ediyor olmanın artılarını ilerleyen dönemde daha net yaşayacağız.

10 yorum:

  1. Olabileceğine çok ihtimal vermiyorum. Olmasi demek luyindamanin satilmasi demek sanki. Olursaya gelirsek sistemin işlemesi açısından harika olur. Burada akillara takılan soru Gedson da olursa 3 Türk oyuncu kim olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de vermiyordum ama oldu. Halil Dervişoğlu olacak artık forvet, ancak öyle 3 yerli olur.

      Sil
  2. 2 pasör stoperle defanstan daha iyi çıkılır. Savunma kısmında takım savunmasını daha iyi yaparak halledebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. kopenhag'da kendi ligi için büyük takım tecrübesi bulunan, 22 yaşında, lider karakterli ve potansiyel olarak beklentinin olduğu bir isim. eğer alabilirsek çok çok iyi transfer hamlesi olur. tabi bu yönde bir hamle olduğuna göre luyindama, feghouli ve falcao cephesinde de ayrılıklar söz konusu olacak gibi, sağ kanat, halil ve orta saha hamleleri için de yer açılırsa kadro özellikle lig için yeterli seviyeye ulaşacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence transferde iyi yoldayız. Hamleleri beğeniyorum.

      Sil
  4. Farklı strateji uyguluyor yönetimimiz.Boey transferinde bonservis payı %50 olduğu söylentisi var.Nelsson transferinde de aynı şekilde olacağını düşünüyorum.Aksi durumda Boey ve Nelsson gibi oyuncuları alamayız.Buyuk liglerde alıcıları var.Nelsson transfer edilirse çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  5. 20lik sağ bek, 22lik orta saha, 22lik stoper... Bunlar güzel transferler işte. Tutar-tutmaz ayrı ama Falcao gibi transferlere bir süre (uzun bir süre) ara vermemiz lazımdı. Kendini ispat etmek isteyen, genç ve dinamik isimlerden zarar vermekten çok fayda sağlar bence. Bu stoperi tanımıyorum. Bilen birinden bilgi de alabilsek şahane olur. Ya da ilk maçında izleyip göreceğiz. Bir de çok fazla ıskartaya çıkan yabancı oldu. Elden çıkarma işini de kotarabilirse bu yönetim çok güzel işler yapmış olacak kısa sürede...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da devam ediyor, hala genç isimleri konuşuyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir