13 Eylül 2021 Pazartesi

Abdullah Avcı'ya değişiklik hakkını versek, o da Morutan'ı oyundan alırdı


Morutan'ı sağ kanatta beklerken, merkezde başladı. Belli ki bundan sonra da, ağırlıklı olarak merkezde oynayacak. Daha önce yazmıştım, sanki merkezdeki potansiyeli çok daha parlak. Özgürleşiyor çünkü, önü daha açık ve rahat hareket ediyor. Kasımpaşa karşısında beğendiğim gibi, Trabzonspor maçının ilk yarısını da bence iyi oynadı. Soru şu, 45. dakikada neden oyundan alındı? Ne düşündü hoca, planı neydi? Abdullah Avcı'ya değişiklik hakkını versek, o da Morutan'ı oyundan alırdı.

Topla dikine çıkar, şut atar, rahat adam geçer. Galatasaray'ın merkezindeki dinamizminin de temel parçalarından. Preste de var, oldukça hareketli. İlk yarıda Trabzonspor kalesini zorlayan isimlerden biriydi. Morutan daha 10 numara, Cicaldau da 8 numara gibi. Ortak özellikleri ise gole yakınlıkları, tabelası olan isimler. Emre Kılınç'la sağ kanatta biraz daha pres gücünü arttırmak doğru tercihmiş. Bunu eleştirmiştim mesela, hoca haklı çıktı.

Vazgeçme işte bundan. Hadi Emre Kılınç sakatlandı, at Morutan'ı kanada. Açık alan çünkü, Trabzonspor skor arıyor. Hücumda fren olacak, topu tutacak değil, önüne atılacak topa hızlı çıkacak isimler gerekiyor. Kerem Aktürkoğlu da zaten sallanıyor, Morutan neden çıkar ki? 2. yarıda tam Morutan'ın ortamı vardı ve onun hücum kalitesiyle de gol, hatta goller bulmak mümkündü. Biz ise freni çektik ve tablo bu.

Yapı genç. Bu isimler de birlikte oynayarak büyüyecekler. Geleceğe dönük iyi ışık var, sabır diyorduk, o sabrı da gösteriyoruz. Benim eleştirim, kenardan "oyuna hamle" adı altında yapılan yanlışlara. 2 maçta da 2-0'dan 2-2'ye geldik, kazanacağımız ve 2-0'a kadar da çok iyi oynadığımız maçlar. Kestirip atma değişiklikleri diyorum, 45'de bir anda kesip atıyoruz. Bambaşka bir futbol arayışları iyi sonuçlar vermiyor.

Artık rutinimiz oldu diyelim.
Blog'daki tanıtımlara da 1-2 tık atmanızı bekliyorum.
Bu anlamda vereceğiniz destek de çok kıymetli..

21 yorum:

  1. Geçen sene de ligi verdik .AYNI ANLAYIŞ.İnsanın içi gidyor..Terim eskiden ne düşürsek onu yapardı..Şimdi akla hayale gelmeyecek şeyler yapıyor.. Buluş yapmaya ne gerek var hocam sen zaten zirvesin kendin ol rahat ol iş bitecek..

    YanıtlaSil
  2. Yedlin sallanıyorsa Alpaslan'ı al, skor 2-0 iken.
    Emre sakatlandı ise Oğulcan'a al defansıf katkı için.
    Yedline yardım için morutan çıkıp Aytaç girmezki😯

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir. Makul değişiklik. Yine de, hücumu birakmayayim dedi sanırım sağ tarafta. Kılınç da çıktı çünkü.

      Sil
  3. yapılan hamlelerle takım ancak bu kadar geriye atılır. hoca yıllar geçtikçe güven sorunu veriyor. kendini toparlamazsa, oluşturulan bu genç ve güzel yapıyı harcar. fatih terim'e çok bağlı ve onu çok seven biri olarak söylüyorum ki; artık zarar veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harcamaz, bu yapıyı kuran o. O olmasa, bu yapı kurulamazdi.

      Sil
  4. Birinde müthiş bir motivasyon var. Yorumları işaretli, direkt spam düşüyor zaten. Otomatik olarak, layık olduğu çöp kutusunda, çöp yorumları yerini alıyor. Yorum da demeyeyim, troll yapmaya çalışan, ergen birkaç adsız arkadaş. Helal olsun, yazıyor paso da, çöp kutusunda yorumlar. Benim silmeme dahi gerek yok, zaten işaretledim. Burada yazanı okuyacaktir kendileri. Çaba nafile :)

    YanıtlaSil
  5. Morutan'i cikardiginda Ciquldau'nun da etkisini kestin ve Trabzon cok acik verirken senin de dedigin gibi tabelaya en yakin 2 oyuncundan yararlanamadin. Zaten bu maci savunarak yenemezdin Trabzon da cok acik oynadi zira Fenerli yorumcular bile Twitter yorumlarinda Galatasaray atar diyordu ikinci yari icin ama ayagina bekleyen Mostafa ve bitmis Babel ile olmadi maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyi kestin. Sağa Kerem'i attın o bitti, orta sahadaki aktifliğin ayrı bitti.

      Sil
  6. Herşeyi geçtim çok doğru yazı bu arada ilk yarı nwakeme etkisizdi kaleye yaklştırmadık, morutan 6/7 ikili mücadele kazanmış yerine giren aytaç 0/2 ikili mücadele bu iş boy posla olmuyor, aytaç rezil bir oyun sergiledi. Hocam ilk yarı 8 tane ben saydım üşenmedim top kaybı yapan kerem ki degansif olarak yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz nasıl nwakeme kanadına geçer aklım almıyor, sonra noldu nwakeme şov yaptı çünkü kanatta keremi sağ içte aytaçı buldu adam dağıttı orayı. Aynı şekilde yedlin luyi arası half space maden olmuş yedlini sahada tutmanın mantığı nedir. Elinde taylan varken aytaç ne alaka, birisi yazmış çok güldüm emre akbaba iyi ki gitmiş oda girerdi diye, cidden şaka gibi. Takıma kızıyoruz oyunu tutamıyor diye ama bence hoca oyunu tutmayı beceremiyor oyuncu değişiklikleri ile bu kadar bir takım geri gidermi yine birisi yazmış anımsadım 1 gol hariç bütün golleri ilk yarı atmışız, hoca formsuz malesef gördüğüm bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca kafasında bir şeyler düşündü de, bu düşüncelerin yürürlüğü yok işte.

      Sil
  7. hoca son on yılın en potansiyelli en izlemesi heyecan verici kadrosunu kurdu belki hemde bu potansiyellerin neredeyse tamamının tapusu bizde (inşallah halil'de alınırsa hepsi olacak) ama özellikle iki haftadır kendi attığı temele ihanet edecek değişiklikler yapıyor.

    morutan'ı çıkarmasından önce ben hemen her maçta skordan bağımsız babel'in bir şekilde oyuna alınması inadını çözemiyorum. tempoya yatkın bir kadro kurup neden tempo konusunu tam manası ile öldüren babel ile benimsediğimiz mantaliteye ihanet ediyoruz ben bunu çözemiyorum.

    morutan konusuna gelirsek şu ana kadar bu sezon oyun zekası hususunca cica ile beraber (halil daha yeni ısınıyor o da üçüncü sac ayağı olacaktır) takımın oyun aklı olacak isimlerden biri olacak gibi görünüyor. böyle bir rolü alacak oyunucuyu tam da istediği boşlukları bulacakken oyundan almak taktiksel olarak açıklaması çok zor birim. hele hele yerine erken açılan sezonun başında kafa olarak darma duman olmuş aytaç'ı almak çok daha kötü bir seçim oldu.

    umarım hoca kendi kurduğu kadroya ve oyun planına ihanet edecek cinsten hamleler yapma hususunda biraz daha dikkatli olur şöyle potansiyelli bir kadro kurulmuşken etrafta bekleyen art niyetli insanlara malzeme vermemek lazım. şu kaliteli, genç ve yüksek potansiyelli kadrodan alabileceğimizin maksiumunu nasıl alırıza odaklanmak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadroyu hoca dışında kimseye kurdurmazlardı, önce bu var. Hoca bu anlamda değerli. Gençlerle de yürüyor zaten. Sorun maç içi hamleler, bunu da çözeriz umarım :(

      Sil
  8. Babel kadar aytaçta bana göre tam bir fiyaskoydu. Özellikle dikkat ettim; berkan orta sahada ordan oraya koşu-pres yaparken yanından geçen adamı kovalamaktan aciz bir Aytaç izledik. Kardeşim sen niye girdin bu oyuna? Hoca sana ne dedi? Stoperlerin önünde armut gibi dur, hava topu gelirse o müthiş (!) fiziğinle kafa mı vur dedi. Açın bakın maçı, yaptığı bütün müdahaleler hatalı. Önündeki adama atamayıp taca atmalar, kafa vurduğu yerde Trabzonludan başkasının olmayışı. Ya eleştirdiğimiz taylanı öyle bir arattı ki bize anlatamam. Umarım hoca farkındadır bunların. Artık kimsenin taylan ve babele tahammülü kalmamıştır. Dakika 85 ve skor 3-0 ise koy oynasınlar hoca lafımız yok ama bu adamlardan kurtarıcı OL-MAZ!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytaç ağır da kalıyor. Şu an hayal kırıklığı. Oysa alternatif olarak beklentim vardı.

      Sil
  9. Skordan bagimsiz cumlesi cok yerinde bir tespit olmus zira farkli takimlara ve taktiklere karsi surekli benchten oyuna giren isim ayni yani Babel, arkadas bu adam oyunu mu tutacak, skor mu bulacak, pas mi dagitacak durum ne olursa olsun Babel giriyor ben anlamiyorum bu inadi, bir kere bile sonuc alinsa neyse savunulacak bir tarafi yok gercekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu tutmak da istemiyor ki, her topu önüne istiyor. Sanki sprinter, hızı ile ön planda olan bir kanat :(

      Sil
  10. Morutan'in 45 dakikada yaptigi istatistik 90 dakika oynayanlarin cogundan cok daha iyi, dripling sayisi 5'te 5 basarili mesela yine kilit ve dikine pasta en iyilerden bunlarin ustune sutu da var, Morutan'in cikmasi o kadar yanlis ki Fatih Hoca bile ikna edemez beni, kahraman olacakken hatali duruma dustu hoca. Aytac hamlesini elestirmiyorum ama Emre-Aytac yapip Morutan'i saga cekebilirdi eski Terim olsa oyle yapardi zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan çıktığı an, takımın tüm dengesi bozuldu. Ders olmuştur diye ümit ediyorum.

      Sil
  11. Oyuncuları böyle saçma sapan oyundan alarak takımdan keserek performanslarını düşürüyoruz. Morutan'da da aynı yolda ilerliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşürüyoruz, bir yandan da o performansları sağlayan hoca. Üzülüyorum hoca için. Kendi eli ile kazandığını kaybediyor.

      Sil
    2. Evet Trabzon maçında da maçın başında Trabzonspor'u kilitleyen de Fatih Hocan'ın hamleleriydi süreklilik sağlayamıyoruz ne yazık ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir