21 Eylül 2021 Salı

Alanyaspor maçında gelmeyen rotasyon, Kayserispor deplasmanında gelecektir


Alanyaspor maçında gelmeyen rotasyon, Kayserispor deplasmanında gelecektir. Gelmek de zorunda. Fatih Hoca'nın "mücadele" vurgusu bakalım ne ölçüde gerçekleşecek. Hatırlarsınız, kaybettiğimiz bir Beşiktaş maçı sonrası "gençleşme" ve "değişim" vurgusu yapmış ama aynı isimler üzerinden devam etmiştik. Bu sefer bir şeylerin değişeceğine inanıyorum. Bazı ısrarlar anlamsız, kadroya dahi girmemesi gereken isimler var. Gençleşiyoruz derken, kenarda genç beklerken, fayda vermeyecek tecrübelilere dönmenin mantığı yok.

Yuhalama mevzusu da var. Bazısı hiç takmıyor da, Yedlin dağıldı mesela. Taraftara uyup, Yedlin'i oyundan alan hoca da hata yaptı. Aanholt'u oraya çek, sol bek Ömer Bayram derken, hücumda elde kalan tek şey de yıkıldı. Boey dönene kadar Yedlin'e mecburuz. Oraya Alpaslan Öztürk'ü çekersin de, gerçek anlamda katkı alamazsın. Savunması iyi dersin, hücumda var olmaz. Gerçi böyle de Yedlin hücumda ne veriyor diyenler olacak, onlar da haklı. 2 metreye pas atamaz halde ama bindiriyor işte, hızı var.

Boey ve Marcao'nun dönüşüyle taşlar yerine oturur. Sadece Marcao bile, geriden oyun kurabilmenin, hatta topa sahip olmanın yüzde 80'i diyeyim. Luyindama da sallanıyor, bu oyun tarzına uymuyor. Her ne kadar toparlıyor desek de, top ayağında iken mesele büyük. Topla çıkamaz, iyi oyun kuramaz, risk alır. Sol stoperde Marcao ile çıkmak var, bir de Luyindama ile. Alpaslan Öztürk'ü stoperde kullanabiliriz mesela, en azından daha pasör.

Muslera
Yedlin Nelsson Alpaslan Aanholt
Assunçao Cicaldau Morutan
Kılınç Mohamed Barış

Böyle bir rotasyon uygulayabilirsin mesela. Berkan Kutlu da, Kerem Aktürkoğlu da dinlenmiş olur. Gönül ister Cicaldau da dinlensin. Öyle bir tehlike de var. Ne kadar genç olsan da, bu futbolular üst üste, yüksek tempoda oynuyor ve sakatlık riskinden çekiniyorum. Avrupa'da yüksek tempoda oynayıp, lige dönüşlerde sorun yaşayan birçok takım var. Hatta Avrupa'da yer alan takımların sadece yüzde 33'ü kendi liglerinde de kazanmış. Rotasyon şart ve yorgunluk da herkesin sorunu. Alış tamam da, herkes yaşıyor bunu.

10 yorum:

  1. fatih hocanın sezonu tamamlayacağını düşünüyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünüyorum, sezonu net tamamlar. Başarılı da bitirir ligi.

      Sil
    2. başarılı derken ? şampiyon demek istedin galiba

      Sil
    3. Başarılı. Geçen sezon olduğu gibi son haftaya kadar şampiyonluğu kovalayacak, iyi oynayacak, gençleri geliştirecek, Avrupa'da iyi işler yapacak.

      Sil
  2. Rotasyon tamam ama bunu babel, feghouli, aytaç olmadan yapsın.
    Aynı anda PVA, Lyundama, Yedlin'in olduğu bir maçı bizim kazanmamız imkansız. üçü de kazma, yanındaki pas atamayan oyuncular. bu üçlü ile hiçbir sistemi oynayamazsın.
    O sebeple bir rotasyon olacaksa burdan başlasak iyi olur.
    Alpaslan stopere, oğulcan sağ beke mesela veya gustavo sağ beke fena olmadı.
    Ön tarafta Babel, Feghouli belasından uzak durursak emre kılınç, muhammet, barış katkı yapabilir.
    Ama Morutan kesin forvet arkasında olmalı. Cica kesilmez. Ön liberoda Taylan bence kalmalı ya da Berkan. Barışı sağ kanatta deneyebiliriz. Sol kanatta bir devre Kerem, bir devre Halil oynar. Onlar da dinlenirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle ama yapmıyor işte. Gençleri kazanalım derken, maç içi tecrübeli ve katkı vermeyen isimlere dönmeyelim.

      Sil
  3. Yedlin yerine Taylan oynasın ne kaybederiz, hem Taylan teknik pasör daha aklı başında oynar yedlin e göre. Moho ile de herhangi bir bağlantı olmuyor diagne dönmeli artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, sağ bekte Taylan Antalyalı'yı görmedim.

      Sil
  4. Bu maçı kazanıp bir şekilde toparlanmamız lazım. Tepetaklak gideriz olmazsa. 3 haftadır kazanamıyor bu takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş da dramatik şekilde puan vermişken, ayağa kalkmak adına fırsat.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir