21 Eylül 2021 Salı

Alpaslan Öztürk'ü çok fazla düşünmüyor gibiyiz ve nedenini bilmiyorum


Alpaslan Öztürk'ü çok fazla düşünmüyor gibiyiz ve nedenini bilmiyorum. Değerli bir "yerli" alternatif olduğunu düşünüyorum. Eksikleri, defoları mutlaka vardır. Sen de "alternatif" diye düşünerek aldın ama hiç katkı almaz oldun. PSV serisi bir yana, oynadığında felaket maçlar da çıkarmadı. Ayrıca, senin oynadığın oyuna daha uygun bir stoper. Marcao ya da Nelsson ayarında top tekniği olmasa da, Luyindama'nın da önünde.

Luyindama toparlıyor, forma girecek diyoruz da, top sende iken, seninle alakası olmayan bir stoper edasında. Marcao'nun önemini Lazio karşısında görmüştük. Marcao ve Boey dönünce de, savunma kaynaklı birçok sorun çözülecektir. Hatta hücuma yansıması da büyük olacaktır. Marcao dönene kadar, en azından topla ilişkisi üzerinden Alpaslan Öztürk'ü düşünürdüm. Kullandığın ve boşa giden duran toplarda gol tehdidi olması da diğer artısı.

Savaşır, mücadele eder, topu fena kullanmaz, +1 yerli yazarsın. Boey'in yokluğunda sağ bek de düşünürsün. Belki hücumu eksik kalır da, savunmada tutar orayı. van Aanholt'u o dönem ekstra hücumcu kullanır, Alpaslan Öztürk ile 3'lü stoper gibi oynarsın. Boey dönünce de, van Aanholt bekler ve stoperleri 3'ler. Alternatif yok değil de, bazı isimler üzerinde gereksiz bir ısrar var ve bu da bizi düşürüyor.

Kayserispor deplasmanında sağ bek ya da Luyindama'nın yerine stoper olarak düşünürüm. Hatta Marcao dönene kadar da ısrar ederim. Alpaslan Öztürk bence iyi bir stoper alternatifi. Şu an Beşiktaş'ın arayıp da bulamadığı adam diyeyim. Stoper alternatifleri yetersiz, +3 yazarken çok zorlanıyorlar. Ellerinde Alpaslan Öztürk olsa, direkt olarak ligde 11 başlatacaklar. Fenerbahçe'de dahi Serdar Aziz'in yerine kullanılırdı.

6 yorum:

  1. Sadece Alpaslan Öztürk değil Emre kılıç aynı şekilde pek düşünülmüyor.Trabzon maçında 11 başladı ve 2 gol attı.Fatih Hoca yerli kadrosu yetersiz diyemez bence.Bizim yerli kadrosu Beşiktaş ve Fenerbahçe den daha iyi.

    YanıtlaSil
  2. Son birkac senedir sakatliklardan en cok etkilenen buyuk takim biziz mesela Besiktas ayni 13 14 oyuncu ile sampiyon olabiliyorken hem cok sakat veriyoruz ve alternatiflerimiz de hep 2 gomlek asagi seviyede oluyor. Hadi önceden FFP diyorduk ama bu sene o kisitlama da yokken hoca en basitinden Emre Tasdemir ve Okan'i gondererek kendi ayagina sıktı zira Emre olsaydi Aanholt'un yerini degistirmezdin veya oraya Emre'yi koyardin. Kaleci Okan da yedek durumuna düstü su an, farkedilmiyor ama Muslera'ya bir sey oldugu an cok daha kötü durumlara dusebiliriz, kisacasi Alpaslan bizim seviyemizde mi Luyindama'dan iyi mi oynar orasina emin degilim zira Vida'nin rezalet oynadigi gunlerden yukseldigi gunlere bakarsaniz stoper isi uygun partneri bulmayla alakali ve Luyindama'nin potansiyeli Alpaslan'dan cok öte ama kadro muhendisligimizde sorun oldugu da kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir o an kulübede olmayabilirdi yalnız, belli olmaz.

      Sil
  3. Stoperde düşünülecek galiba daha fazla

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir