7 Eylül 2021 Salı

Amadou Diawara & Galatasaray, inadına Roma derse de şaşırmam


Bu sürecin sonu nasıl biter kestiremiyorum. Öncesinde tekrardan Elneny için teklif yaptığımız söylendi, sonrasında ise Diawara haberlerini okuduk. Belki gece olduğunda bambaşka haberler okuyacağız. Plan değil artık, topyekun hücum söz konusu. Gedson Fernandes'e öylesine çakılı kalındı ki, 1.5 gün kalana kadar bu iş için uğraşıldı. Satmayalım da, opsiyonsuz kiralayalım deseler onu dahi kabul edecek haldeyiz. Gedson Fernandes çok değerli olsa da, tüm transfer dönemini 1 futbolcu üzerinden geçirmeyi anlamsız buluyorum. Al işte olmadı, ne gerek var paniğe?

Elneny için bahsi geçen rakamlar çok yüksek. Futbolcu 29 yaşında ve bonservis, yıllık ücret falan derken, 15 milyon avro'luk bir paket karşımıza çıkıyor. Benim bildiğim Burak Elmas, böyle bir pakete karşı çıkar. Fırsat günlerini geçtik artık, ne tutarsak saatleri başladı. Her yere saldırdık ve takımlar, futbolcular bunu görerek, olmadık rakamları karşınıza çıkarıyor. Ya transferi yaparsınız, ya da yapmazsınız. Şu saatte fırsat bulabilmek zor.

Diawara'da da durum böyledir. Şu avantaj, Elneny'e göre çok daha genç. Henüz 24 yaşında ve Napoli günlerini anımsayınca, çok büyük bir potansiyeldi. Roma'da kalsa dahi süre bulması imkansız. Mourinho kendisini pek düşünmüyor ve Roma'yla da kiralama konusunda anlaşıldığı söyleniyor. Futbolcu ile anlaşma olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Transfer olmak istiyorsa başka şansı yok gibi ama inadına Roma derse de şaşırmam.

Geçtiğimiz sezon toplamda 28 maça çıktı. Bu 28 maçta da genelde kenardan gelmiş. Sakatlıkları da oldu, kadroya hiç giremediği dönem de. Bu sezon ise 1 maçta sadece 7 dakikası var. Napoli günlerinde çok şeyler vaat ederken, 21 milyon avro karşılığında Roma'ya transfer olmuştu. Galatasaray da bu kiralamayı yaparsa, ciddi bir maliyeti olacaktır. Bu da doğal, futbolcunun ayarı yüksek. 1.5 - 2 milyon avro'luk kiralama bedelleri, en kötü ihtimalle 15 milyon avro'luk bir satın alma opsiyonunu konuşuruz.

Diawara, oyunun 2 yönünde ciddi etki sağlayacaktır. 6 numara için, hem iyi bir kesici olsun ve bol top kazansın, hem de iyi pasör olsun diyorduk. Bu 2 olguyu bir araya getirdiğimizde, ortaya çıkacak maliyet az çok belli. Diawara, 6 numara için çok iyi bir pasör. Bir yandan da çok iyi bir kesici. Tarz olarak, Nzonzi / Lemina arası dersem, futbolcuyu tanımayanlar adına bir izlenim olacaktır. Tempolu ve agresif bir futbolcu, Galatasaray orta sahasının mücadele gücünü de kaybetmemesi tarafında bu özellikler çok değerli.

4 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir