13 Eylül 2021 Pazartesi

Babel'i değil, her fırsatta ona dönen hocayı eleştiririm


Babel'i "günah keçisi" yapmak gibi bir amacım yok. Suçlu o da değil. Her fırsatta Babel'e dönen hocayı eleştiririm. Bazı işler bile bile lades. Emre Akbaba giderken, "en azından oyuna girmeyecek" diye seviniyordum. Babel de gitse, sevincim bu yönde olurdu. Geçen sezonun son haftalarında, şampiyon olmak adına virajı dönerken, Babel iyi iş çıkardı. Sorun ise orada kalmış olması, öteye geçemedi. Bu takımın ana unsuru hız artık, bundan ödün veremezsin. Verdiğin an da, topu rakip yarı sahada tutayım derken, rakibin peşinde koşmak zorundasın.

Bir mantıksız taraf daha var. Transferin son günlerinde, Babel ve Aytaç Kara'yı "takımdan gidecekler mi" üzerinden konuşuyorduk. Aytaç Kara'nın gitmesine hoca izin vermedi de, Babel'i göndermek için uğraştık. Gitmediler, kaldılar tamam da, hemen ertesi maçta, 45. dakikada oyuna giren isimler oldular. Mostafa Mohamed'i var daha, gitti derken kaldı ve bu maçta Diagne değil de o oyuna giriyor. Bunun adı plan içinde plansızlık.

Babel'i ancak forvet gibi kullanırsın ama orada da rotasyon derin. Artık kanat oynayamaz, forvet oynamalı derken, biz onu yine kanatta zorluyoruz. Boyu uzundu da, uzun topları toplayacaktı gibi bir taktik olamaz. Toplayamıyor çünkü. Açık alanda biraz fiziğini kullanabiliyor ve orada da vurup gidemiyor. Israrla topa basma, hatta geriye çekme peşinde. Bunun da adı el freni olmak. Freni çekip, hızdan ödün veriyorsun.

Aytaç Kara değişikliğine biraz anlam vermiştim. Takım kısa kaldı çünkü, orta sahada fizik olarak ezilmemiz olasıydı. Hava topları özellikle, hiç alamadık. Aytaç Kara 1.88, bence bu düşünülerek oyuna girdi. Taylan Antalyalı girerdi yoksa, neden tamamen boy ile alakalı. Hadi o hamle geldi, Morutan'ı kanada at işte. Açık alan, hızlı isimler öne çıkacak. Babel ile neden frene basıyorsun. Olası avantajların hiçbirini kullanamadık.

10 yorum:

  1. benim ve birçok Galatasaraylının artık aytaç ve babeli sahada görmeye tahammülü kalmadığını düşünüyorum. hoca formsuz taylana anında neşteri vurup kesip atıyor ancak haftalardır hatta aylardır böylesine formsuz babel bir şekilde oyuna giriyor, girmeyi başarıyor. umarım taraftarla ve kendiyle inatlaşmayı bırakır ve de bu takımın en hantal en bitik en yavaş , kısacası ölmüş ağlayanı yok diyeceğimiz Babel'e de neşteri vurur.

    YanıtlaSil
  2. halil'in o çok beğenilen özelliklerinin hepsi babel'de var. sırtı dönük top alır verir, kafaya çıkar indirir, arkasına stoper dayandı diye sinmez, first touch var vs..

    yani bu adam artık sadece santrfor oynar. ama hala sol kanada inatla koyuyoruz o da inatla el freni oluyor. oysa dün halil yorulunca ileri uca geçse baskı yemezdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komple forvet. Kanatlara da deplase olur, 2. forvet gibi de oynar. Ona takılmıyorum ben. Her yerde gezerek oynuyor zaten.

      Sil
    2. takıl bence valla. ısrarla solda oluyor çünkü her yere deplase olmuyor. solda topa basıp el frenini çekiyor. bu adam sadece ileri uç olmalı

      Sil
    3. Halil Dervişoğlu için yazdım, nasıl takılayım sence valla.

      Sil
  3. babel ve feghouli gibi isimlerin bu takımda yeri yok
    hem yüksek maaşları, hem atletizmden uzak oyunları ile artık gitmeliler.
    Babel artık taraftarın sinir uçları ile oynamaya başladı
    ilk iç saha maçında oyuna alındığı taktirde kesinlikle yuhalanacaktır. Sanırım hoca bunun olmasını bekliyor. Çünkü Fatih Hoca bir kere taktı mı vazgeçmez. Adaleti Taylan'a Oğulcan'a, Muhammed'e inanılmaz keskin çalışırken Babel bitmez tükenmez bir sabır içinde. Anlamak mümkün değil. Herkesin gördüğünü inadına görmüyor işte.
    Aytaç, Arda, Babel, feghouli bilmem ne bunlar bitti hocam. Ağır vasıta adamlar bitti. yeter artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın gidecekler de, şu an kullanılmalarını anlamıyorum.

      Sil
  4. Satamadiysak kiralık gonderseydik de kadroda olmasaydı hiç olmazsa .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden bir şekilde gitmesini çok istiyordum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir