3 Eylül 2021 Cuma

Babel'in gitmesini beklerken


B listesi muhabbetini açalım. Bunu, kadro bildiriminden önce de açmış olsak da, inanmak istemeyene bir türlü inandıramadık. X futbolcunun b listesine kayıt olabilmesi için, 21 yaşından küçük olması ve 15. doğum gününden itibaren en az 2 yıl kulüp tarafından lisanslanması lazım. Barış Alper Yılmaz üzerinden bu b listesi muhabbeti oluştu ve sosyal medyanın gazıydı diye tahmin ediyorum. Biri ortaya attı, sonra herkes peşinden gitti. Dedikleri gibi olsa, Barış Alper Yılmaz b listesinde olur, Oğulcan Çağlayan da a listesinden kadroya dahil edilirdi. Neyse, bu b listesi muhabbeti umarım anlaşılmıştır.

Oğulcan Çağlayan, Emre Akbaba, Aytaç Kara ve Fatih Öztürk, Avrupa Ligi listesinde yer almıyorlar. Kadroya bakınca eleştirebileceğimiz Babel'i ise görmekteyiz. Babel'in gitmesini beklerken, takım kadrosunda yer veriyoruz. Bu yüzden de Oğulcan Çağlayan dışarıda kalıyor. O zaman neden tantana koptu ki, neyin uğraşını verdik? Avrupa'da yer alabilmesi için çabalamadık mı? Gün sonunda kadroda yok işte. Sonra da 3 yıllık plan deriz.

Aytaç Kara / Oğulcan Çağlayan arasında kalsan anlarım. 1 hamle yapabilirsin diyelim, o da ihtiyaç duyduğun pozisyona olur. Babel / Oğulcan Çağlayan arasında kalmaman lazım. Aytaç Kara da yok mesela, bir şey diyemiyorum. Tercihtir, orta saha yeterli görünmüş belli ki. Başka kimseyi liste dışında bırakamazdın. Bu işin bir de Türkiye ve kulüp altyapısı kontenjanı var. Emre Akbaba ve Fatih Öztürk de doğal, bir şey diyemem.

Şunu eleştiririm tabii. Muslera da formsuz ve sen sadece Muslera'ya güvenerek Avrupa sahnesine çıkıyorsun. Muslera'ya bir şey olsa, kalecilerin İsmail Çipe ve Berk Balaban. İntihar resmen. Emre Akbaba da Alanyaspor'a kiralık gidecek diye beklerken, o vakit neden sözleşme uzatıldı diyorum. Aynısı Emre Taşdemir için de geçerli. Bu da planlama hatası işte. Doğaçlama hareket etmenin acı neticesi. 3 yıllık plan dediğin ve iyi işler yaptığın şu ortamda, saçma kararlar da alabiliyorsun.

Marcao'nun kadroda yer alması da doğru karardır. Satılabiliyorsa satılsın diyordum, satılamadı. O vakit katkı alacaksın, elbette kadroda bulunacak, geri dönecek. Kerem Aktürkoğlu ile barışırlar, barışmazlar bilemem. Selçuk İnan / Sabri Sarıoğlu da yıllarca küs şekilde yollarına devam etti. Kulüp cezasını kesti, TFF'den de 8 maç aldı ve bunları çekecek. Geri döndüğünde de süresini alacak, işimize bakacağız. Kadroda yer almasından daha doğal bir şey yok.

Artık rutinimiz oldu diyelim.
Blog'daki tanıtımlara da 1-2 tık atmanızı bekliyorum.
Bu anlamda vereceğiniz destek de çok kıymetli..

21 yorum:

  1. Ben Yedlin ve Babel ile yola devam etmezdim, iyi kötü bir yerlerden teklif alabilecek oyunculardı. Demek ki transfer tahtasını kapattık, çünkü limitimiz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de etmezdim de, yollayamıyorsan böyle kadroda alıyorlar. Sanmıyorum kapattığımızı. Falcao boşuna gitmemiştir.

      Sil
  2. Babel'in Kasımpaşa transferinde kulübün en fazla 1/4'ünü ödemek istediği yazılmıştı. Paşa da aksine kendileri 1/4'ünü önermişti. Babel'i kadroya almak mesaj olabilir. Zaten Kerem-Barış-Sofian-Morutan rotasyonu var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yüksek rakama çıkamazlar maalesef, eder belli. Hoca da o durumda, madem öyle biz devam edelim demiş olabilir.

      Sil
  3. Sanırım Avrupa da beklenti yok. Listedeki Yunus da kiralık verildi. Yinede Oğulcan listede olup bu maçların kadrosunda yer almalı idi. İlk onbir veya yedek. Marcao dan da yararlanmaliyiz. Dengeleri iyi kurmak lazım ne Kerem i havaya sokmalı nede marcao nün yaptığı yanına kalmış gibi hissettirmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın, elimizden geleni yapacağız. Birçok transfer de yaptık.

      Sil
  4. Arda Turan ın yazıldığı listeye Oğulcan'ı yazmıyorsun. Arda'dan ne gibi bir beklenti içerisine girildiğini anlamak zor. Şampiyonlar ligi temposunu bırakın lig temposunu dahi kaldıramıyor. Sen bu evlatçılık lafına kızıyor olabilirsin belki ama Arda yı bu listeye yazıp Oğulcan'ı dışarıda bırakmanın başka nasıl bir açıklaması olabileceğini gerçekten merak ediyorum. Gruptaki her takım çok ciddi bir tempo ile oynayacak biz ise oyunu tutsun diye aynı ligde ki gibi arda ve babel'i mi oyun alacağız? Avrupa ile ilgili herhangi bir beklenti (kulüp düzeyinde dahil) kalmamış demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte burada bir mantıksızlık yapıyorsun. 4+4+17. 4 Galatasaray altyapılı, 4 Türkiye altyapılı futbolcu bildirmek zorundasın. Arda Turan Galatasaray altyapılı, yerine kimi yazacaktın. Ya mantıklı şeyler yaz da üstüne yorum yapayım. Babel neden var, Oğulcan yok de anlayayım. Arda Turan ne alaka. Az kural öğrenin, mantık kurun, mantıklı şeyler yazın.

      Sonra yorum yayınlanmayınca küfür, hakaret yok ki deniyor. Mantıksız yorumları da yayınlamıyorum.

      Sil
    2. Arda Turan'ı hiç sevmem ama burada ondan daha önce eleştirilecek konu İsmail Çipe'nin yazılması. Belkide kaleye geçtiğini gördüğümüz anda televizyonu kapatacağımız adamı Avrupa ligi listesini doldurabilmek için yazıyoruz. Hemde kale uğruna.
      Not: Yanlış bilmiyorsam 2 tane kaleciyi şart koşuyor Uefa. Biz Alt yapı kontenjanını tamamlamak için Fernando Muslera'nın yanına Berk Balaban ve İsmail Çipe yazıyoruz.

      Bu arada internette(ekşisözlük) bir karmaşayı görüyorum. İnsanlar 4 + 4 + 17 de karmaşa yaşıyorlar. Aslında kurar 25 oyuncudan 8 tanesi yerer takımın liginde yetişmiş olacak, bu 8 oyuncudan 4 tanesi'de o kulübün alt yapısından yetişmiş olacak. Sakın yanlış anlama senin açıklamanda doğru. İnternette şöyle saçma şeyler okuyorum." X alt yapı oyuncumuzu Türkiye altyapılı kontenjanından yazdırırız, onun yerine Y oyuncumuzu ekleriz" gibi.
      İyi yayınlar.

      Sil
    3. İsmail Çipe mecbur, yoksa 24 kişi bildireceksin kadronu. Benim açıklamam zaten doğru, ortada karmaşa yok. Yukarıdaki arkadaş mini bir dar açı denemesi yaptı.

      Sil
    4. Burada herkesten özür dileyim. Kurar mı bilmiyorum ama Avrupa listesinde her takım 3 kaleci bildiriyormuş. Tamam İsmail Çipe altyapı kontenjanı yanında kaleci kontenjanından da oynuyormuş. İnsan her gün yeni şey öğreniyor. Acaba 3 kaleci zorunluluğu kurar mı yoksa takımların insiyatifi dahilinde olan bir şey mi?

      Sil
  5. Fatih Hoca yine Babel e tutundu.Gercekten anlamak zor.Fatih Hocayı ne kadar sevsem de inatlaşmalarını anlamıyorum.Takimdaki 4.yılı hala yapilanmadan bahsediyor.Parreria geldi 2 ay sonra Mesut'u kesip, genç oyuncuları oynatmaya başladı.Fatih hocamızda 4.yilimizda hala babel e güvenip 25 yaşındaki ogulcan'ı kadroya almıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel konusunu burada ben de anlamadım, çünkü yarın gitse şaşırmayacağım bir isim.

      Sil
  6. Avrupa'da başarı bekleyen yok da su 6 numaraya Gedson Fernando klasinda olmasa da birilerini almış olsak, kaleye Muslera formsuzken oynayabilecek hatta ondan devralacak birini bulsak, Halil'in opsiyonu olsa, sol bek en azından yedeklenmis olsa çok daha umutlu olurduk. Bi transfer dönemini daha (doğru yaptığımız pek çok hamle olsa da) büyük ihtimal ciddi eksiklerle kapatıyoruz, ideal kalibrede oyuncu alamıyorsan bari asıl mevkii 6 olan ucuz, potansiyelli birini al. Sadece lige odaklanacaksak bile Fener ve BJK ile rekabet edemeyiz.

    Bu transfer dönemi para harcamayagiz demeyi anlarım ama bu kadar para harcayıp 6 numara almama nin mazereti yok. Gerçekten çok üzücü.
    Emre Taşdemir, Okan, Adem gibi rotasyon için çok önemli maliyeti düşük isimlerin habire yollanmasi da cabası. Vay oyuncu gitmek istiyormuş, sözleşmesi var kardeşim. Emre Akbaba ile niye sözleşme uzatıldı? Vsvs. Maalesef hocanın uzun vadeli kadro planlamasında ciddi zaafları var, MC varken tüm hata onun gözükuyordu şimdi daha iyi anlaşılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacağız mutlaka da yapılamadı demek o hamle. Uğraşmadıklarını düşünmüyorum, hala da uğraş vardır.

      Sil
    2. Cok hakli yorum belki hamlelerin cogunda biraz mantik var ama Emre Tasdemir olayinda kesinlikle yok, adam kalmak istiyordu, gayet tempolu bir bek, yerli ve ucreti dusuk bu adami zorla neden gonderdiler hickimseden tatmin edici bir aciklama duymadim.

      Sil
    3. Kalmak istiyor muydu bilmiyorum o kısmı.

      Sil
  7. Şu listede eleştirilecek tek nokta babel oğulcan durumu, onun dışında emrelerin maaşını ödemiyorsak sözleşme uzatıp kiralamak mantıklı özellikle alanya ortasahası boşaldı emre yer bulurur aynı şekilde giresunda emre her maç sakat değilse oynar belki seneye bizim seviyemize gelir ben inanmasamda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynarlar da, döndüklerinde de gelecekleri ne denli parlak olacak soru işareti.

      Sil
  8. Babel imza atarken bu tarz durumların sözünü almıştır. Yoksa su anda Aytaç veya Oğulcan çok daha fazla hak ediyorlar o listede olmayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözünü alsa da, şu an o sözü aldığı yönetim yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir