28 Eylül 2021 Salı

Boey dönsün de, oyun sağ kanatta biraz daha şekillensin


Kağıt üzerinde bakınca, Yedlin ne iyi kariyermiş diyoruz. Transferi de bundan gerçekleşti zaten. O an fırsat görüldü ve geldi. Performans olarak ise hayal kırıklığı olarak adlandırıyoruz. Boey transferi bu anlamda değerliydi, sağ beke ciddi bir potansiyel geldi. Hatta Yedlin'in ayrılmasını, oraya bir transfer daha gerçekleşmesini isterdim. Nedenini de, Boey'in olmadığı haftalarda gördük. Yaptığımız transferler arasında belki en isimsiziydi ama şu an görünüyor ki, en olmazsa olmazlarından.

Bir anda parladı ve bu beklediğimin çok üzerinde bir çıkıştı. Genç dedik, tecrübe kazanmalı diye beklerken, hoca direkt olarak kendisine şans verdi ve ısrar etti. Savunması iyi diye beklerken, hücumda yaptıklarıyla da farkını ortaya koydu. Zaman geçtikçe daha da büyüyecek, oyunu olgunlaşacak ve değerine değer katacak. Yokluğunda, geleli kısa zaman olsa da değeri daha net anlaşılanlardan. Şöyle diyeyim, Boey olsa, Trabzonspor deplasmanında kazanırdın mesela.

Aslında Yedlin'i de çok yerden yere vurmak istemiyorum. Orayı bir şekilde doldurmaya çalışıyor. Luyindama'yı stoper olarak yanına yazdığımızda, Yedlin'in etkisi aşağı çekiliyor. Lazio maçında Nelsson oraya kaydığında ise, iyi bir Yedlin performansı izledik. Savunma tarafına bakıyoruz, bir şekilde ayakta, iyi geri koşuyor. Hücumda ise varlığı yok, etkisiz kalıyor. Ortaları kötü, teknik özelliği yerlerde. Boey böyle değil, orayı tren gibi kullanıyor.

Marsilya maçında olmaz belki de, Rizespor deplasmanında Boey'i sahada bekliyorum. Milli Takım arasının ardından ise tam anlamıyla hazır olur. Denkleme Marcao da girince, Galatasaray'ın oyunu, özellikle de geriden çıkabilme sorunu ister istemez düzelecek. Sonrası da bazı alternatifleri iyileştirmek, o noktada istemesek dahi transfere ihtiyaç var. Her 2 bek için bunu yazıyorum. Neyse, önce Boey dönsün de, oyun sağ kanatta biraz daha şekillensin.

6 yorum:

  1. Yedlin hücumda koca bir sıfır. Alpaslan oynasa en azından fizik üstünlüğü olurdu. Zaman zaman kaymalar yaparak PvA'nın bölgesi de sağlama alınırdı. Omar keşke iyileşebilse devre arasından sonra, Boey yedeklenirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıfırın da altı hatta. En azından hızını kullan diyeceğim de, oralı değil.

      Sil
  2. Yedlin ve Lyundama ikilisi Morutanin performansını düşüyor müdür sence de. Birde nasıl bir takımsak defanstan çıkarken top dönüp dolaşıp lyundama nin yağına geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan hücumunu oynuyor, top ayağındayken sorun yok. Arkasına pek bakmaz.

      Sil
  3. Erken dönüp tekrar sakatlanmamasi için milli takım arasını beklemeli. Oyunumuza ciddi manada olumlu etki ediyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir