15 Eylül 2021 Çarşamba

Boey olsa, Nwakaeme adına özel önlemler almana gerek kalmazdı


Transferde 2 noktada eksik kaldık. İlki yedek yerli kaleci, diğeri de yedek sağ bek. Yedlin maalesef en büyük hayal kırıklıklarımızdan biri oldu. Avrupa'da transferin son günü bu ayrılığın yaşanmasını isterdim. Belki o zaman yeni bir sağ bek için hamle yapabilirdik. Yedlin kalınca, sağ bek transferi lüks kalıyor. Boey sakatlandıktan sonra sorun oluştu ve Yedlin'li günler pek de iyi geçmeyecek. Olay tempo, hız değil, fizik olarak bitmiş, güçsüz.

Trabzonspor karşısında Boey'i aradık. Boey olsa, Nwakaeme adına özel önlemler almana gerek kalmazdı. Karşısında durabilirdi çünkü. Aynı anda hücumu da zorlar, Nwakaeme onu kovalayamayacağı için de etkisi artardı. Önünde bir de Emre Kılınç oynayacaktı, savunma ve hücum katkısı çok iyiydi. Alternatif alamadığımız için, Boey'i her maç aramaya devam edeceğiz. Umarım çabuk döner de, sorun yaşamayız.

Alpaslan Öztürk'e dönülebilir miydi, bu da bir soru. Bu soru da, Yedlin'in durumu üzerine soruluyor. Yedlin o kadar kötü durumda ki, herkes olur diye bakıyoruz. Bir yandan da, "şu pozisyon adına acaba içeriden biri kazanılır mı" sorusu var. Doğru soru, her şey transfer değil. Fatih Hoca da bu tarz kazanımlar konusunda iddialı bir teknik direktör. Sol bek için Berkan Kutlu hayalim var mesela, olur gibi geliyor. Sağ bek için ise böyle birini düşünemiyorum.

Haliyle de, geçmişte o pozisyonda oynamış olan Alpaslan Öztürk'ü konuşmak lazım. Bence çok büyük bir katkısı olmaz da, en azından savunmada ayakta kalabilirdi düşüncesi var. Nwakaeme karşısında iyi tercih olabilirdi. Hücum beklentini sıfırlayacaksın ve işin savunma tarafına bakacaksın. Bu tarz maçlarda, önlem adı altında olur desem de, kazanman gereken maçlarda yine mecburen Yedlin oynayacak. Alternatifsizlik çok kötü.

17 yorum:

  1. Nedense ben Boeyden savunma anlamında bu kadar pozitif bahsedemiyorum. Oyun içi katkı tamamda 1v1 de Nwakaemeyi durdurur demek biraz rakibe de haksızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bahsediyorum, çünkü çok iyi o anlamda da. Durdurmasa dahi, karşısında durur en azından, yavaşlatır.

      Sil
    2. En azindan Nwakaeme amansizca bindiremezdi Yedlin'in savunmasi yok diyoruz da ileriye oyununu da unutmus o etkiyi de göremiyorsun, o vakit de kadroda 11 oynamasi anlamsizlasiyor.

      Sil
    3. Kıyas Yedline olduğu sürece sizi haklı kılar, ilerde görecez nasıl olsa savunmasını. Sağ beke Yedlin dışında kimi koysak daha kötü olamazdı.

      Sil
    4. Boey'in savunması iyi, o kadarı biliniyordu gelirken :)

      Sil
  2. 2-0 öne geçtiğin bir maçta Alpaslan'ı alarak, rakibin en etkili oyuncusuna birebir markaj yaptırabilirdik. Devşirebileceğimiz başka bir oyuncu da yok gibi. Taylan'a Kimmich modeli yapabiliriz belki :D

    YanıtlaSil
  3. sekidika bile yedlin'e göre daha iyi. en azından hücumda bişeyler yapardı.

    YanıtlaSil
  4. Tam hazırlıklı olmamakla şanssızlık birleşti, her takımın her mevkiyi kusursuz yedeklemesi zor mesela BJK'de de Rosier sakatlansa orijinal sağ bek yedek yok ve tokezlerler. Hocaya şanslı falan diyen var hala, Boey'in kariyerinde ilk kez sakatlanması çok şanssızlık oldu (Omar'a hiç girmiyorum) , umarım diğer transferlerimiz nispeten sağlam kalır sezon boyunca.
    Son olarak bence bu yaşında bile Gokhan Gönül olmaz mıydı? Yedlin'den iyi yedeklerdi, yerli ve ekonomik olması da cabası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli bir sağ bek gerekiyordu, alamadık. Gökhan Gönül'ün artık yürümeye dahi temposu kalmadı. O yüzden stoper deniyorlardı.

      Sil
  5. Boey sakatlanmadan önce de sonra da hangi transfer en iyisi deseler herkes mutlaka listesinin ilk 2 sırasına boey i koyardı heralde. Benim 1 numaram kendisi çünkü, bambaşka bir hareket getirdi sağ tarafa. Avrupa ligi elemelerinde attığı gol, ligde bindirip aldığı penaltı falan. Uzun zamandır aradığımız sağ bek performansı. Yine nazarlara geldik, yedline mecbur kaldık. Gel şimdi omar'ın sorumsuzluğuna yanma...

    YanıtlaSil
  6. Boey skills videolarından izlediğim birisiydi adı çıkınca ve herkes defansif derken bana tekniği fena olmayan ofqnaif tarzda biri gelmişti top sürüşü ve topsuz hareketliliğinden yazmıştımda burada ama yanılmışım boey hem ofansif hemde defansif açıdan gayet yeterli işallah çabuk döner son olarak boey oynasa yenilmezdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defansı da çok iyi. Öyle öne çıkması, oynadığı takımın oyun yapısı ile de alakalı olabilir tabii.

      Sil
  7. Elimizi çok zayiflatti bu sakatlık en teknik oyuncularının karşısında defansı en zayıf oyuncumuzu koyduk... İlk yarıda Emre Kılınç bu noktada çok fedakar davranıp sürekli yardıma geldi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir