24 Eylül 2021 Cuma

Böyle değilmiş, kullanmayacaksın


Bir ara ben de, "gönderemiyorsan mecbur kullanacaksın" diyordum. Maaşlar yüksek, tribünde bekletmek lüks diye düşünüyordum. Böyle değilmiş, kullanmayacaksın. Olmuyor çünkü, işin gittiği bir yer yok. Feghouli, Ağustos ayında biraz ışık yakmış olsa da, transfer döneminin bitmesiyle birlikte yine kontak kapattı. Geçen sezonun son bölümünde kendisinin yüzüne bakmazken, bu dönem ise "kurtarıcı" rolüyle sahaya atıyoruz.

Alanyaspor maçında yazmıştım. Oyuna sonradan girmiş olsa da, sahadaki herkesten daha yorgun durumdaydı. O performansı ödüllendirildi mi bilmiyorum da, Kayserispor maçında ilk 11'di. Takım mücadele eder, aklı da Feghouli koyar diye hayal ediyordum. Feghouli ise yine sahadaki herkesten daha yorgun haldeydi. Pas almaz, koşmaz, hareket etmez, şut atmaz, zorlamaz. Negatif anlamda sayabileceğim her özelliğe sahip.

Klişe yorum değil işte. 3-0 mağlupken, şov olsun diye 80. dakikada Atalay Babacan'ı oyuna almayacaksın. Feghouli'yi oynatmayıp, Atalay Babacan'ı 11 başlatacaksın. En fazla maçı kaybedersin ki, zaten kaybettin. Belki bu şekilde Atalay Babacan'ı kazanırdın. X'in yerine genç oynasa ne kaybederiz sözü bir klişe değil. Feghouli ve Babel gibi isimler bunu bizlere kanıtladı. Babel süre bile almadı mesela.

Oysa o maça kadar, bu sezon oynanan her maçta süresi vardı. 11 başladığı da oldu, kenardan geldiği de. Hiçbiri, en kritik noktalarda sahada olduğu gerçeğini değiştirmedi. Cezalandırıldı mı bilmem de, Oğulcan Çağlayan onun yerine sol kanattaydı. Sonradan da oyuna dahil edilmedi. Fatih Hoca, taraftar tepkisine göre mi hareket ediyor bilmiyorum. Alanyaspor maçında Yedlin'i çıkarması bu yüzdendi. Artık ben ne olacağını kestiremez oldum.

6 yorum:

  1. Dedigin gibi Feghouli'yi oynatacagina Morutan'i ya da Atalay'i pisireceksin hata da yapacaksa onlar yapsin zira onlarin kredisi var ve sonucta Feghouli ilk firsatta gidici bu cocuklar ise bizim gelecegimiz nereden baslasan yatirima karda olacaksin.

    YanıtlaSil
  2. Alanyaspor maçında da Feghouloli değil Atalay girmeliydi. Atalay, Yunus, Ali Yavuz, Emin Bayram bu oyunculara güvendiğinizi gostermezseniz gelişmezler. madem 3 sene istedi Fatih Hoca o üç seneye bu oyuncular da dahil olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece transferle değil, gençleşmeyi içeriden de çözmek mümkün olacak.

      Sil
  3. Hocam taraftar etkisinde çok kalmaya başladı bence çünkü hocama ilk kez bu kadar eleştiri ve hadsiz paylaşımlar yapıldı sosyal medyadan. Hocam bence bunu beklemiyordu bu da hocamı etkilemiş gibi. Taraftar haddini bilmiyor kin kusuyor çoğu yerde ve bu ben dahil çoğu kişiyi de üzüyor, hocam da bunlardan habersiz değildir bence. Yerli eleştiri yapıcı olur ama hadsizlik olunca iş değişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı değişiklikleri bu yönde olmaya başladı. Hata. Alanyaspor maçını böyle kaybettik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir