14 Eylül 2021 Salı

Bu bir yapılanma hamlesidir, günü kurtarma değil


Milli Takım teknik direktörlüğü ile, kulüplerde çalışmak başka işler. Milli Takım teknik direktörlüğü diye bir kavram olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de bu iş daha çok, kulüp takımlarında gösterilen performans üzerinden yürüyordu. Kim formda, kim çıkış yakaladı, o gelsin. Oysa bu planlama, programlama işi, daha uzun vadeli hareket edilmeli. İşin saha içi boyutu, tekniği, taktiği elbette önemli de, Milli Takım'ın genç potansiyelinin çok daha aktif kullanılması lazım.

İşin Ümit Milli Takım boyutu da sorun. İsim isim bakarsak, gelecek adına umutlu olduğumuz çok fazla genç var. O takımın daha başarılı olması gerekirken, başlarında Tolunay Kafkas var. Hatta tüm genç takımların başında da yine kendisi bulunuyor. Yusuf Demir hadisesini hatırlayın, Şenol Güneş'in açıklamaları ortada. İkna edemiyorsun, iş bitiremiyorsun, bir de futbolcuyu tanımamazlıktan geliyorsun. 

Milli Takım'ın potansiyel olarak çok sayıda genç ismi var. Bir yandan da geliyor. Sol bek haricinde her noktada ciddi alternatif sahibiyiz. Alttan gelenleri direkt entegre edebileceğin, gurbetçileri ikna etme kabiliyeti yüksek, genç ağırlıklı yapıyla yola devam edecek ve gelecek adına umut olacak bir teknik direktör hamlesi lazım. Sadece A Milli Takım'ı yönetmeyecek, Milli Takımları olduğu gibi yapılandıracak. Bu anlamda da Stefan Kuntz ideal isim.

Ülkeyi bilmesi de artısı. Uzun zamandır, Almanya U21'in başında ve büyük başarılar kazandı. Löw yerine A Milli Takım'ın başına geçmeyi beklerken, tercih edilmedi ve bu durum da şu hamleye sebep oldu. Bizim şansımıza yani. Yabancı bir teknik adam gelmesini isterken, Milli Takımlar düzeyinde gelebilecek en iyi isim geldi. Sabretmeli ve bugünden ziyade, daha çok geleceği düşünmeliyiz. Bu bir yapılanma hamlesidir, günü kurtarma değil.

Hamit Altıntop da nihayet sorumluluk alabildi. Futbol oynadığı dönemde, kendisi adına büyük umutlarımız vardı. Şu düzende, onun da "herkes gibi" olduğunu düşünsem de, yine de futbol adına yapabileceği işler var. Kuntz hamlesi onlardan biriydi işte. Futbol yönetimi noktasında daha fazla sorumluluk sahibi olmalı. Saha içinden geliyor, Almanya altyapılı ve futbolculuk döneminden bu yana kafayı yorduğu konu konuştuğu şeyleri icraata dökme vakti. Umarım bir şeyler değişir.

8 yorum:

  1. Ben kabul etmem. Yapilanma olacaksa bile artik bir buyuk Turnuvayi es gececemeyiz abi. Ha gelir 4’te 4 yapariz eyvallah. Ama bugun Kuntz ve Hamit Altintopa tm yetki verilsin o zaman. Ligler icin, ne icin varsa gelsinler dizayn etsinler. Mesela hep dedim, U19 3.lig lere girmeleri lazim superligde oynayan takimlarin. Bunu Kuntz yapamazsa o zaman makas hic bir zaman kapalmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ederim. Elimizden geleni yine yaparız da, olmazsa eğer, bu hocayı da direkt infaz ettirmem. Kuntz geliyorsa, geleceği kurgulamak zorundasın. O zaman neden getiriyorsun?

      Sil
  2. Sadece Kuntz'un gelmesi bir yapılanma hareketi olarak görülemez. TFF'nin yapması gerekenler çok basit. Süper lig u19 takımlarının 3.lige girmesine izin vermek, yabancı kısıtlamasını kaldırmak, süper ligde bulunacak takımların altyapı şartlarına uymasını sağlamak, süper lig aş'nin kurulmasına izin vermek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kendisi başarılı olamaz, boşa masraf. Yapılanma hareketi olarak görülmek zorunda, ben bunu anlatıyorum. TFF ne görüyor bilmem, benim bakış açım bu.

      Sil
  3. Çok doğru bir hamle umarım ülkemizdeki yerli teknik direktör çetesinin medyadaki silahşörlerine yem edilmez. Ülke futbolu olarak hak ettiğimiz yerlere gelebiliriz sabredersek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkenin sabır eşiği düşük, tehlike bu :(

      Sil
  4. İlk mağlubiyetinde eleştiriler başlayacaktır, kaderi bu maalesef. Güzel oyun + skor , hakedene hakettiği formayı vermek her geçen gün kredisini artıracaktır. Beklenti büyük, işi zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, bu dediklerim olmazsa, bu hamle anlamsız kalacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir