14 Eylül 2021 Salı

Cicaldau eleştirisi yapan, mantıksız hareket etmiş olacak


Cicaldau eleştirisi yoktur diye tahmin ediyorum. Eleştiri yapan, mantıksız hareket etmiş olacak. Gösteriş üzerinden futbol yorumlanmaz. Bazı katkıların "gösterişi" olmaz çünkü. Cicaldau transfer olurken, gol / asist katkısı üzerinden yorumladık. 8 numaraydı da, 10 numara özelliği barındırıyordu ve özellikle gol katkısıyla ön plandaydı. Galatasaray'da da gol özelliğiyle öne çıktığı anlar olsa da, o noktada, biraz daha ileride beklediğimiz düzeye gelir. Ligde 10 golün altında kalacağını düşünmüyorum. Çünkü sürekli ceza sahasının içinde.

İşin değerli kısmı şu. Cicaldau şu an, Gedson Fernandes'e verdiğimiz rolde oynuyor ve bunları yapıyor. Gedson Fernandes'den farkı da gole yakın oluşu. Trabzonspor karşısında, ceza sahası içinden 3-4 şutu var. Belki zayıf gitti, rakibe çarptı ama orada işte, gole yakın adam. Onyekuru için deniyordu ya, en kötü gününde dahi pozisyona giriyor diye. Cicaldau da giriyor, üstelik bambaşka bir rolde oynarken. Geriden de top çıkarıyor bu adam, rakip ceza sahasının içinde kamp da kuruyor. 

Müthiş bir bağlantı futbolcusu diyelim. Morutan'ı merkezde kullanınca, orta saha / savunma arasındaki dengeyi o sağlıyor. Presi var, çok hareketli ama gösterişsiz oynuyor diye bu performansı konuşulmayacaksa da ayıp edilir. Neyse ki taraftar bilinçlendi ve bu performansı görüyor. Ligin geride kalan 4 haftasında, maç başına en çok kilit pas veren isim de Cicaldau. Ortalaması 4.8. Golleriyle ön plana çıkacak derken, oyun kurulumunun, gol anının da içinde.

Bonservisine takılanlar olacak, bence ederi rakam buymuş. Çok iyi bir transfer olduğunu söyleyelim. Morutan'ı da çok ucuza almışız, o bambaşka bir başarı. Bu 2'liden yana mutluyum ve uyumları oldukça iyi. Galatasaray orta sahasının hücum tarafını geçmiş yıllarda eleştiriyorduk, istikrarlı gol katkısı alamadığımız için. Bunu sağlamış olduk, merkez etkisi çok yükseldi. Zaman içinde bu uyum çok daha yükselecek.

19 yorum:

  1. Fatih hoca Belhandaya verdiyi rolu Cicaldauya verdi
    Belhanda-10milyon (3.35milyon maas)
    Cicaldau-6.5 milyon(1 milyon ya vardir ya da yoxdur)
    Hoca Belhandadan daha ucuz daha disiplinli yeteneklerine xeyanet etmeyen istatistik olaraq Belhandadan daha yaxsi olan birini buldu.
    Zamanla daha yaxsi olacagina inaniram.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Gedson'a verdiği rolü verdi :)

      Sil
    2. Bence gedsona verdiği rolle cicaldau rolü arasında benzerlik yok cicaldau ilk yarı bağlantı oyuncusu olarak ikinci yatı çift 6 önğnde daha serbest tolde oynadı ki bu değişimleri 4 maçtada gördük. Gedson ise sağ ve sol içte box to box rakibi bozan ikili mücadele ve sahipsiz top canavarı olan yani topauz görevi toplu görevinden daha değerli olan birisiydi. Cicaldau skor ve asist canavarı iken görevi gereği gedson başka işlerin canavarı yani alakası yok görevlerinin kanımca

      Sil
    3. Aşağı-yuxarı eyni qapıya çıxırıq abi:)
      Hocanın oynatdığı sistemde iki ön orta saha bir birine oxşar işler görür
      Hoca ona göre son saniyeye kimi Gedson transferini istedi
      Ayağa oynaya bilen preess yapan ağıllı merkez oyunçuları keçen sezonun ilk yarısında en böyük eksiklik idi
      2 ci yarıda Gedson geldi bu sefer de Feghouli(sakatlık) ve Belhanda getdi(kovuldu) yene sorun yaşadıq
      Bu sezon in se Allah o sorunları yaşamarıq deye düşünürem
      Cicaldau var Berkan var Taylan var Emre Kılınc var Morutan var sıxıntılı olsa da Feghouli(heç güvenmesek de) bele var

      Sil
    4. gedson gibi ayağı topta yapan pres yapan ortasaha oyuncusu eksiğimiz var katılıyorum ve ortasahadaki eksik tek parça cidden gelirse level atlatıcak çok yetenekli adam. Ama 2si farklı oyuncular demek istedim gedaonda cicaldau kadar gol asist yapamaz çünkü onun kadar zeki ve yaratıcı değil, bence cicaldauda 15 civarı verilip alınacak topçu hatta tam italya almanya topçusu çok iyi ve bence daha da iyi olucak, ikiside çok iyi ama farklı meziyetleri olan adamlar birbirlerinin ikamesi olmazlar

      Sil
    5. Gedson'a şu yapıda net bir ihtiyaç yok. Cicaldau o rolü aldı, preste de var, bağlantı onun üzerinden dönüyor zaten. Her futbolcu 1'e 1 aynı olmak zorunda değil, rol önemli olan. Rolü de Cicaldau aldı, çok da iyi yapıyor. Görevlerinin alakası net var, hoca bunu söylüyor zaten. Konunun muhatabı hoca, twitter adresine yazmalısın bu dediklerini :)

      Sil
    6. Murat qardaşım Gedsonla Cicaldau eyni oyuncudur demedim.
      Hocanın oynatdığı oyunda merkez oyunçularından istediyi şeylerin benzer olduğunu dedim.
      Cicaldaunu daha çox Belhanda yerine alınmış olaraq görürem ondan en önemli ferqi disiplinli olması.
      Onsuzda burda önemli olan isimler deyil hocanın istediyi şeyleri sahada vermiş olmaları
      Burdada eyni fikirdeyik ki Cicaldau takıma çox faydalıdır.:)

      Sil
    7. Aynı oyuncular olmasına gerek de yok. Orada bağlantı olunmasını istiyor hoca ve Cicaldau'dan da bu anlamda katkı alıyor.

      Sil
    8. Twitterım yok yazamıyorum :)

      Sil
  2. Yanlış hatırlamıyorsam 2002 yılı olabilir GALATASARAY -Barcelona maçına gitmiştim.Maçtan önce takımı tanıtan bir dergi vermişlerdi dergide ERGÜN PENBE için aynen şöyle yazıyordu ''oynadığında değil oynamadığında değerini anlarsınız''....
    Sanırım CİCALDAU için de benzer şeyler söylenecek..

    YanıtlaSil
  3. Bu tip oyuncular her takımda iş yapar.Çok iyi transfer. Altyapı eğitimi çok iyi.Gösterişsiz ve sade oynayıp iyi katkı yapıyor.

    YanıtlaSil
  4. İşin gösterişli kısmında şimdilik yok bence de yaptığı iş çok değerli şu aşamada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gösterişli kısmının olmasına da gerek yok bence.

      Sil
  5. Çok efendi topçu mesela. Trabzon maçında bunun örneğini de gördük dikkatinizi çekmiştir. Bakasetas hiçbir tahrik olmamasına rağmen sırf oyunu germek adına üzerine yürüdü, cicaldau efendiliğini bozmayıp onun üzerine yürümedi. Efendi, işini yapan topçunun her zaman hastasıyız. Cica da öyle. Orta alanın solundan sırtı dönükken sağ kanada attığı müthiş bi pası var hatırlayın, bunları yapmasını çok bekliyor ve istiyorum. Zira bunu her yaptığında bizi gol pozisyonuna sokacaktır. takdiri hakeden bir adam, müthiş transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşine bakıyor, bozmadan devam etmesini diliyorum :)

      Sil
  6. Bu arada Rumen futbolu yine yükselişe geçti.Altyapıya çok önem verdiler ve tekrar yükselmeye başladılar.Şimdiden Rumen liginden yeni oyuncular bakmamızda yarar var.Ayrıca Romanya da Galatasaray 'a geçmişten dolayı büyük sempati var.Oyuncular bizde oynamayı çok istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hagi de o anlamda büyük iş yaptı ve altyapının yapılanmasında, akademisi ile rol oynadı. Hala da devam ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir