2 Eylül 2021 Perşembe

Cristiano Ronaldo bunu da başarırsa, benim adıma tartışılmayacak 1 numaradır


Öyle transferler izliyoruz ki, Cristiano Ronaldo da o furyaya katılacak diye korkuyordum. Bahsi geçen takımlar, PSG ve Manchester City'ydi. Messi ile birlikte aynı takımda buluşmaz gibi düşünülse de, öyle işler oluyor ki, hiçbir şeye şaşırmayacak haldeyiz. Manchester City transferi de ciddi anlamda konuşuldu, hatta bir ara bitti bu iş moduna girdik. Manchester City'nin tek eksiği "uçanı kaçanı avlayacak" bir 9 numara gibi görünüyordu ve Cristiano Ronaldo da o an fırsat hamlesiydi.

Juventus'a transferine sevinmiştim. Real Madrid'de misyon bitmişti çünkü. Premier Lig'i salladı, La Liga'yı salladı, sıra Serie A'nın dedik. Serie A'nın da eski şaşalı günlerine dönmesi adına, Cristiano Ronaldo gibi vitrin bir futbolcunun transferi değerliydi. Juventus'un da Şampiyonlar Ligi'ni alması için tek eksiği Cristiano Ronaldo'ydu diye düşünürken, böyle bir şey olmadığını görmek uzun sürmedi. Dengeler değişti, belki goller atmaya devam etti ama takımın dengesi eskisi gibi olmadı. Her geçen zaman da güç kaybettiler. Hatta şu an enkaz haldeler. Inter'e kaptırdıkları şampiyonluğu geçtim, Şampiyonlar Ligi bileti alamayacak haldeydiler. Bu sezona da felaket girdiler.

Juventus'tan ayrıldıktan sonra, Manchester City olur diye düşündüm. Messi de PSG'e gidip, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için iddia oluşturdu. Cristiano Ronaldo da bu hamlenin altında kalmaz, o kupaya ulaşmak için en kolay adresi seçer diye düşündüm. Beni yanılttığı için teşekkür ederim. Kendisine saygı duyma nedenim buydu işte, kendisine yakışanı yaptı ve Manchester United'e geri döndü. Cristiano Ronaldo'lu Manchester United'ı o kadar özledik ki. O günleri kim unutabilir? Bugün bu seviyedeyse, o günlerin hakkını kendisi de ödeyemez.

Manchester United adına büyük adım. Forvette böylesine bir yıldıza ihtiyaçları vardı ve belki de alabilecekleri en iyi isimlerden birini alıp, üstüne "nerede kalmıştık" dediler. Şampiyon olabilirler mi derseniz bence zor. Chelsea ya da Manchester City'i daha iddialı görüyorum. Hatta Liverpool 11'i de sağlıklı kalabilirse ciddi favorilerden. Manchester United'de ise teknik direktör handikabı görüyorum. Yoksa kadro olarak hiç geride değiller. 

Gea
Bissaka Varane Maguire Shaw
McTominay Pogba Fernandes
Sancho Ronaldo Rashford

Olabilecek en iyi 11'lerden biri. Rotasyon noktasında bazı sıkıntıları olsa da, Guardiola, Tuchel ya da Klopp gibi teknik adamların elinde şu kadro için Premier Lig şampiyonluğunun en büyük favorisi derdim. Şu an diyemem, o da teknik adam faktörü. Solkjaer ile "yeni Ferguson" istikrarı yakalar mıyız diye zorluyor olsalar da, umudum çok yok. Yine iyi ve keyifli oynuyorlar, eskiye nazaran elbette iyi durumdalar. Yeter mi derseniz, Cristiano Ronaldo sonrası artık hedef Premier Lig şampiyonluğudur. Bu çok daha büyük bir meydan okuma ve Cristiano Ronaldo bunu da başarırsa, benim adıma tartışılmayacak 1 numaradır.

7 yorum:

  1. Messi para için kendisini yetiştiren Barcelona dan ayrıldı.Ronaldo ise para yerine kendisini 18 yaşında parlatan takımı seçti.Ronaldo ya saygı duymak lazım.Büyük karakter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük hareket. Manchester United'de bedavaya oynamayacak elbette de, çok daha büyük paralar kazanabilirdi :) Müthiş bir final bu.

      Sil
    2. Daha çok para kazanabilirdi ama doyumsuz davranmadı.Bence en doğrusunu yaptı.

      Sil
  2. Messi, PSG'ye gittiğinde garantiye gidiyor demiştim. Benim için meydan okuyan futbolcu her zaman bir adım öndedir. Messi net bir şekilde daha yeteneklidir ama Ronaldo daha büyük futbolcudur.

    YanıtlaSil
  3. Juventus'tan ayrılıp bu kadar yoğun bir mücadelenin içine tekrar girmesi saygı duyulacak bir olay. Premier Lig daha ilgi çekici bir hale geldi. Aynı zamanda Ronaldo da artık daha fazla göz önünde olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juventus da bu arada iyi bir meydan okumaydı ama olmadı. Dönüşü, daha büyük bir meydan okuma, bende saygı uyandırdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir