25 Eylül 2021 Cumartesi

Diagne / Halil Dervişoğlu 2'lisini bir arada kullanmanın yolunu bulmalı


Galatasaray'ın oynadığı formasyona bir dokunuş gerektiğine inanıyorum. Daha doğrusu, Halil Dervişoğlu / Diagne 2'lisini bir arada kullanmanın formülü bulunmalı. Bu noktada, Halil Dervişoğlu'nun bağlantıda iyi olması, kanatlara deplase olabilmesi gibi özellikleri artı. Rakam olarak şöyle oynayalım diyemem, bunun formülünü hoca bulacak. Diagne / Halil Dervişoğlu 2'lisini aynı anda kullanmak gerektiğini düşünüyorum sadece.

Mostafa Mohamed demiyorum. Kazanmak zorunda da değiliz. Gitmek istedi, son dakika takımda kaldı ve hoca kendisine gereken şansı veriyor. Bir şeylerin değişmediğini görüyorum. Diagne ise Kayserispor deplasmanı, herkesin saldığı ortamda isyan eden tek futbolcu. Ayakta kalıyor, mücadele ediyor. Bazı hareketleri oluyor da, oynamayı hak eden kendisi. Galatasaray'ın oynadığı oyuna uymaya başlamış ve iyi durumdaydı.

Yine de, Halil Dervişoğlu geldiğinde, formayı bırakacağını biliyorduk. Halil Dervişoğlu, bu takımın oynadığı oyuna en yatkın forvet. Yine de gol sayısı belli oranda kalacaktır, yüksek gol beklentim olmaz. Olay bitiricilik değil, gole yakınlık. Diagne, gole daha yakın bir futbolcu. Halil Dervişoğlu bağlantıda iken, Kerem Aktürkoğlu, Morutan ve Cicaldau gibi isimlerin net gol katkısı vermesi lazım. Şu an o istikrar da yok ve gol sayısında geride kaldık.

Haliyle de, Diagne / Halil Dervişoğlu 2'lisini bir arada kullanmanın yolunu bulmalı. Diagne gole yakın olacaktır, Halil Dervişoğlu yine bağlantıda olur. Sola yakın oynar, 2. forvet gibi olur, 4-1-2-1-2 ya da 4-4-2 gibi dizilirsin, yine 2. forvet olur. Sezonun henüz başı, formasyon değiştirmek adına uygun zaman. Geçen sezon çift forvete, en olmadık zamanda dönmüş ve uyum sağlayamamıştık. 2011 - 2012 sezonunda, 4-4-2'ye geçtiğimiz haftalara geliyoruz. 4-3-3 / 4-1-4-1 ısrarından gerçekten sıkıldım.

18 yorum:

  1. Valla son 2 maçta mohamed hiç de kötü değildi genel olarak takım kötüydü ne oynadığımız pek belli değildi. Yoksa bireysel olarak adam gayet diri ve istekliydi, o dışarı vurduğu veya savunmadan dönen toplardan çok değil 2 tanesi girmiş olsa şu an yine kral yapılmıştı Twitterda. Bu arada solda kerem yerine maçına göre Halil oynasa forvete diagneyi koysak bence de daha iyi olur adam sorunlu yada değil sonuçta en net santraforumuz. Mohamedinse sonradan girip enerji koymasını, belki birkaç gol atıp psikolojik olarak toparlanmasını, form tutmasını beklemek daha mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirme noktasında iyi değildi maalesef. İyi bitirici deniyor da, göremedik. Mücadele ediyor, ayakta kalmaya başladı da bu yetmez.

      Sil
  2. 11-12 sezonu çift forvetine benzer bir yapı olabilir aslında, forvetlerden birinin (Necati) bağlantı rolünü üstlendiği, kanatların (Engin-Emre) orta sahalaştığı. Tek sorun o dönem kanatlardan alınan defansif katkının alınabilmesi, Keremden bu katkıyı almak imkansız. Oğulcan burada takım savunmasına en yatkın oyuncu gibi duruyor.

    Birşeyler denenmeli zaten, önemli olan farklı denemeleri yapabilmek, hep aynı şablonu deneyerek bir yerlere varamıyoruz yoksa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da, hoca döner mi bilmiyorum. 4-1-2-1-2 gibi de oynayabiliriz, kadro uyuyor yoksa.

      Sil
  3. Guzel bir konu secmissin gercekten ben de bunu düsünüyordum son zamanlarda zira gecen sene daha kisitli ofansif kadro ve dar rotasyon ile ligin en cok gol atan takimlarindandik bu sene bitiricilikte fersah fersah geriye gidis oldu.
    Diagne konusunu ise hep söylüyorum WBA gibi kısır takimda bile adam yoktan var ediyordu hem de PL'de bu adam bir sekilde sans bulmali tempolu oyuncularla beraber sahaya sürülmeli hem de defansif katkisi Feghouli Babel ve hatta Mostafa'ya göre bir tik üstte bu tarz karakterleri Fatih Hoca yönetemwzse kimse yönetemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne, toparlıyordu da. Kaçırıyordu ama ayaktaydı, mücadelesi vardı, bağlantıda iyiydi.

      Sil
  4. (Emre)
    Cicaldau-Berkan-Morutan li orta sahanin ønunde Kerem-Diagne-Halil olabilir. Tam kanat degilde de daha cok 4-3-2-1 gibi?
    Kerem ve Halil Diagne'nin biraz gerisinde ama orta sahanin da ønunde. 4-4-2'ye karsiyim su an. Cunku 4-4-2'de Kerem ve Morutan'i kanatlara atip rakip kaleden uzaklastirmaktan yana degilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil biraz daha sola yakın gibi, öyle düşünüyorum. 2. forvet gibi yine.

      Sil
  5. Bir sonraki maç yine skor gelmeyince ortasaha boşaltıp ikinci santrfor sokarız 50 maçtır aynı şey, 51.de değişmez gibi

    YanıtlaSil
  6. 4-3-2-1 çam ağacı sistemi de sanki bize uygun denenebilecek bir sistem gibi geliyor. Özellikle Morutan'ı daha efektif kullanmanın yolu, onu kaleye daha yakına çekebilmekten geçiyor. Yay civarına gelirse, ikiyeb bir yapar, şutu var, çalımı var, araya bırakır, freekick kazandır vb...Ama bu çocuğu kanada taç çizgisine atınca, hele de arkasında futbol özürlü Yedlin'le potansiyelinin yarısını bile kullanamaz hale geliyoruz. Sonra da ilk çıkan o oluyor. Kendisi için çizilmiş bir planımız yok. Ha keza Kerem'de dikine kaleye gitmek isteyen bir oyuncu. Bu da kıymetli ve avantaja çevrilebilecek bir vasıf. Bunu da güçlü yön olarak pekala kullanabiliriz. Ha keza Cagne çam ağacının en ucu gibi olursa arkasında Halil ve Moturan da iş yapar. Halil'in zaten oyununun en temel özelliği etrafı ile oynamak. Bağlantı ve ilişki. Arkadaşları ondan ne kadar uzaklaşırsa ne kadar koparsa o da o kadar yanlızlaşıp top kaybı yapıyor. Örnek Alanya maçı. Onu anlayan bir tek Cica var. Ki bence takımın açık ara IQ'su en yüksek oyuncusu. Muazzam bir taktik disiplin oyuncusu. Adeta playmaker gibi oyunun neye ihtiyacı varsa anında bukalemun gibi ona dönüşüveriyor.
    Özetle;
    En uçta Halil veya Cagne
    Arkada Kerem (Halil) Morutan(bazen Cica)
    daha arkadaki üçlü Berkan Cica Assuncao - Ama burdaki üçlüyü yine Assuncao'yu defansın önünde bağlantı oyuncusu gibi konumlandırıp, 4-1-2-2-1 gibi de yapabilirsin. Berkan sol iç, Cica sağ iç olur.
    Gerideki dörtlü de zaten bildiğimiz gibi işte.

    Bu sistemi ben olsam denerdim. Bir de bu sistemde tabi beklerin önü açılacak. Ama zaten orda Kerem - Babel, ve sağda Morutan - Feghouli oynadığında ne kadar defansif katkı yapıyorlardı veya bekleri ile bir kurgu yapıyorlardı ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olur. Kerem Aktürkoğlu ve Morutan, 10 numara rolünü iyi yapar, uygulanabilir. Denensin yeter ki, değişik bir şeyler bekliyoruz.

      Sil
  7. Akıllara 2011-2012 sezonunu getiriyor. Fatih Hoca radikal bi değişiklik yapıp yine süper bı futbol izletebilir belki bize :)

    YanıtlaSil
  8. çok basit. 4231 ve 10 numara halil. kenarda kerem ve morutan.
    ama hocamızın müthiş 4231 antipatisi ile bu seçenek eleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 2 3 1 oynadığımız da oldu çokça. Dönülen bir kurgu ama hiç ana plan olmadı.

      Sil
  9. Bu takım 4141 oynamaz ama 433 oynar onuda pas futboluyla oynamaz 433 iyi oynayan fark yaratan tüm takımlar geçiş oyununu oynar. Yani olmayacak bir şeyi oldurmaya uğraşıyoruz burağında başka bir yazısında dediği gibi bazen bu oyun oturuyor 10-15 maç heba olduktan sonra ama puzzledan 1 parça çıkıyor marcao gibi yine aksıyor. Ben takımdan çok ümitli olmakla birlikte fatih hocanın taktik takıntılarından ve oyuna çok kötü seviyedeki müdahelelerinden ayrıca duran top prganizasyonsuzluğundan dolayı umudumu kaybettim hocam malesef bu pas futbolu garabeti ve oyuncu tercihlerin hiç umut vermiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-1-4-1, 4-3-3 çok fark etmiyor bana. Keşke 4-4-2 oynasak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir