3 Eylül 2021 Cuma

Emre Akbaba'nın Alanyaspor'a transferini bekliyoruz


Emre Akbaba'nın Alanyaspor'a transferini bekliyoruz. Bu yazıyı "dün" yazıyorum, yazarken de henüz transfer resmileşmemişti. İdmanda da yer almadı hatta, görüşmelere devam ediyordu. Avrupa Ligi listesinde de adı yok. Kaçınılmaz ve gerekli bir ayrılık. Bonservisiyle mi gider, kiralık mı bilmiyorum. Hangi şartta olursa olsun, ayrılık yaşanmalı. Bağ koptu çünkü. Bu saatten sonra ne Emre Akbaba'nın Galatasaray'a, ne de Galatasaray'ın Emre Akbaba'ya yararı olur. En azından bu sezon için.

Bonservisiyle gitse de bir şey demem, ne kazansak kazanç. Kiralık da gidebilir, o zaman da belki toparlar, gelecek sezon katkı verebilir diye ufak da olsa ihtimal oluşur. Şunu sevmiyorum, bu isimler kadroda oldukça, Fatih Hoca bir şekilde kendilerine dönüyor. Emre Akbaba, her maç kenardan geliyor mesela. Alternatif de var oysa, geçen sezonki durum yok. Hadi geçen sezon, merkez orta sahanda "tabela" yapacak isim yoktu, Belhanda falan da gitmişti. Bu sezon öyle değil. Hala da transfer konuşuyoruz.

Bu sezon daha da felaket halde. Ayakta kalamıyor. Oyuna 85. dakikada girip, ilk 11 başlayan herkesten daha yorgun nasıl görünebilirsin? 5 metreye pas atamıyorsun. Klişe yorum ama doğru işte. Emre Akbaba'nın aldığı şansı Atalay Babacan alsa, daha kötü ne olabilir? En azından genç futbolcumu kazanmak adına uğraş verdim dersin. Ayrılığın kaçınılmaz olduğunun, geç de olsa farkına varmak güzel oldu diyelim.

Hata olan kendisi ile yeni sözleşme uzatmaktı. O da planlama hatası işte. Hem yeni sözleşme veriyorsun, hem de 1-2 ay içinde kendisini gözden çıkarıyorsun. Büyük paralar bunlar. Dur 1-2 ay bakayım, belki toparlarım diye bir isme sözleşme veremezsin. Neyse ki hala etiketi var da, talipleri çıkıyor. Trabzonspor, Başakşehir gibi takımlar da istedi ama onun Alanyaspor'a gideceği söyleniyor. Eski takımı, bildiği yer, umarım özüne biraz olsun döner. Sakatlıklar kendisini çok geri attı ve bir daha geri dönemedi. Çok da uğraştık, kazanmak adına her şeyi yaptık.

10 yorum:

  1. Aytac Kara, Emre Akbaba sozlesmeleri, yedek kaleci alinamamasi ve Emre Tasdemir'in yollanmasi cok net planlama hatalari, transferde strateji dogru ama kadro muhendisligi yine hatali, kilit noktalarda (6 numara, kale, sol bek) yine alternatifsiziz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytaç Kara bence iyi hamle hala. Yeri gelir, katkı sağlar. Bonservisi yokken bu transfer yapılır, zarar vermez. Yollamak istersen rahat yollarsın, büyük de bir maaşı yok.

      Sil
  2. Aytaç yerine bencede beratı alsaydık :) alabileceğin en iyi adamdı free agent emrenin maaşını bu sene hiç ödemiyorsak sözleşme uzatıp göndermek çok mantıklı çünkü belki alanyada sürekli oynayarak toparlayacak fiziğini, emre taşdemirde belki sürekli oynayarak gelişecek aynı şekilde yunusta hepsi mantıklı şuan için bende tek eksik box to boz gedson gelirse bence rahat şampiyon oluruz diyecemde tff yüzünden rahat olmadan oluruz bu kadar net, kümse takım oturunca bu dinamizme dayanamaz. Transferler ve mantık çok çok iyi tebrikler fatih hoca ve yönetim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alsak değil, alabilseydik. Abdürrahim Albayrak'a soracaksın bunu :) Türlü oyunlar da döndü, yar etmediler bize.

      Sil
  3. Emre akbabanın şuan takımda hala var oluşunu geçen sene son dakikalarda boş kaleye yuvarladığı toplar sayesinde potada kalışımız olarak görüyorum. Hatta şampiyon olsaydık heykeli dikilip ömürlük sözleşme imzalanabilirdi (!) . Olmuyor artık olmuyor, bunu görmek için kör olmak lazım. Sahada casper rolüne bürünüyor, sorumluluk almaktan kaçıyor. Milletin futbolcusu sakatlıktan fişek gibi döner, nedense bizimkiler enkaz olarak dönüyor. Bkz; muslera,luyindama,akbaba. Güle güle akbaba, hiç sanmıyorum ama umarım daha güçlü döner ve yüzümüzü kara çıkartırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da özelliği işte, gole çok yakın olması. O yüzden şans buldu ama bu sezon öyle bir ihtiyaç kalmadı. Kadro daha derin.

      Sil
  4. Emre Akbaba ve Emre Taşdemir 'in sözleşmelerini uzatıp kiralık olarak göndermek çok mantıklı.Iki oyuncuda sakatlıklar yaşadılar ve toparlayamadilar.Sürekli oynamaları tekrar kazanımlarını sağlar. Gelecek yıllardaki yerli kuralını da düşünürsek her iki oyuncuda 4-5 yıl daha takıma katkı verebilir.Yakin zamanda anadoluya gidip çok iyi dönen Ozan tufan örneği var. Her iki Emre için benzer durumları yaşayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir tabii, imkansız değil. Umarım da dediğin gibi olur :)

      Sil
  5. Umarım gider yoksa Fatih Hoca'nin değişmez kuralı olarak mutlaka oyuna sonradan giriyor veya bir şekilde ilk on birde şans bulup oyunu çok geriye götürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sıkıntı işte. Babel adına da bu durum söz konusu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir