17 Eylül 2021 Cuma

Erken hüküm verildiğini söylememin üzerinden 2-3 gün geçmiştir


Erken hüküm verildiğini söylememin üzerinden 2-3 gün geçmiştir. Bonservis üstünden eleştiriliyor bir de. Gençleşiyoruz, sabır gösterelim, bu gençler zamanla, birlikte oynadıkça büyüyecekler dememize rağmen, her şeyi hemen isteyenler var. Nelsson'u da ödenen bonservis üstünden yerden yere vurdular. Kolay değil, ilk kez ülkesi dışına çıkıyor ve tahmin edilemez şeyler oldu. Nelsson / Marcao tandemini düşünürken, Luyindama / Nelsson'a döndük ve Nelsson sol stopere kaymak zorunda kaldı.

Sol stoper oynamakla, sağ stoper oynamak fark ediyor. Bu iş biraz da alışkanlık meselesi. Nelsson da doğal olarak bocaladı. Luyindama'yla tandem olmak da kolay değil. Luyindama'yı yükseltiyoruz da, Galatasaray'ın bugün oynamak istediği futbol başka. Saha içinde kim olursa olsun, pas oyunu oynamak istiyoruz ve geriden iyi oyun kurabilmek olmazsa olmaz. Luyindama'yla bunu yapamazsın, Nelsson da sol stoperde beklenen etkiyi vermez.

Geriden pasla çıkabilmenin ana etmeni "Marcao" zaten. Hatta bu oyunun yüzde 80'i diyeyim. Marcao sol stopere geçip, Nelsson'u sağa çekince taşlar yerine oturuyor. Nelsson'un lider özelliği var, bu değerli. Savunma tarafında ise, 2'li mücadele ve hava topu kaybetmediğini görüyoruz. Immobile / Muriqi gibi forvetler karşısında bu performans değerlidir. Yüzde 93 de isabetli pas yüzdesi var. Nelsson / Marcao tandemi oldu yani.

Nelsson'u sağ stopere çekince, Yedlin'in performansına dahi etki eder. Lider oyuncu çünkü, seni yönlendiriyor. Daha kontrollü hareket edip, arkanı toplaması da cabası. Yedlin / Morutan kanadından delik deşik olabiliriz derken, Lazio'nun o kanatta etkisi yoktu bence. Özellikle Yedlin'in savunma performansı beklediğimin üzerindeydi. Nelsson / Marcao tandeminin bir artısı da, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu gibi isimlerin, geriden oyun kurabilmek adına "amansız" şekilde geri gelmek zorunda kalmaması. Savunmayı daha önde kurabiliyorsun çünkü, topla çıkıyorsun.

12 yorum:

  1. Diger baslikta konustugumuz her seyi yazmissin guzel de bir ekleme yapmissin Taylan acisindan bakarak zira Ligde dökûlen Taylan Lazio karsisinda sacmalar diye beklerken öyle bir sey olmadi saniyorum eldekilerle en dogru formasyon bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşlar yerine oturursa, Yedlin'den dahi katkı alırsın :)

      Sil
  2. Adam asmaya çok meraklıyız. Birkaç maç daha kötü gitse gönderelim devre arası yenisini alalım kafasına girilirdi.

    YanıtlaSil
  3. Ligde 4 maç daha luyi-nelson tandemine tahammül edeceğiz sanırım. Dün nelson-marcao'yu gördükten sonra attan inip eşşeğe binmiş gibi hissedeceğiz. Şu 4 maçı kazasız belasız atlatıp luyindama'yı artık ihtiyaç halinde kullanmalık bir yedek olarak tutmalıyız. Ciddi bir yatırım yapıldı ama sakatlıktan sonra kendine gelemedi. Nasıl olacak bilmiyorum ama sanırım luyindamayı aldığımız paranın üzerinde satamayacağız. 3-4 milyon euro'ya ben fitim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama tam da geri donuyorken Fatih Hoca mutlaka bir yolunu bulur onu yeniden parlatir bu uzun maraton sadece iki stoperle gecmez zaten Trabzon macinda da görduk ki fizikli forvetleri dize getirebilen tek isim Luyindama baskasi degil.

      Sil
    2. kesinlikle hocam bir anda iki stoperi bile kaybedebiliyoruz bazen. kart cezası sakatlık vs. tamamen silmeyi kimse düşünemez ama 4'ü de oynayabiliyorken bu takımın tandemi artık nelson-marcao'dur.

      Sil
    3. Rotasyonu yapacağız bir şekilde. Sezon 2 stoperle asla geçmez. Alpaslan Öztürk'u dahi hazır tutmak gerekiyor.

      Sil
  4. Şu çoçuğu sadece trabzon maçı ile eleştiren ve kötü olduğunu aöyleyen futbol cahilidir kusra bakmayın. Herkesin kötü maçı olabilir ama nelson oynadığı maçlar ile şunu net gösterdi ayağı iyi, konsantrasyonu iyi, pozisyon bilgisi iyi, lider özellikli (kendinden büyüklere pas alması için gelmesi gereken yerleri falan gösteriyor) 21 yaşında arkadaşlar ne bekliyorsunuz prime ramos falanmı bu çocuk daha gelişecek ki şu hali dahi çok yeterli ben kendiainden çok memnunum çok iyi transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekirse birkaç maç daha beklerdin. Popescu gibi bir ismin dahi ayağa kalkması 6 ay sürmüştü :)

      Sil
  5. Zaten yedlin tarzı İngiltere görmüş bir futbolcunun boeyi biraz rahatsız etmesini formanın kolay olmadığını göstermesini bekliyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe var, cv iyi de, geriye bir şey kalmamış gibi performans vermesi ilginçti. İş sistemde, en kötüyü bile iyi gösterir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir