9 Eylül 2021 Perşembe

Falcao'ya veda yazısı yazamadım mı, yoksa o an içimden mi gelmedi bilmiyorum


Falcao'ya veda yazısı yazamadım mı, yoksa o an içimden mi gelmedi bilmiyorum. Şu günlere bıraktım yazıyı. Sürekli "gitmesi gerektiği" üzerinden yazılar geliyordu. Limiti açmak, nefes alabilmek adına bu olmazsa olmazdı. Ne kadar zarar edersen et, sana kalan kazanç olacak. Bu işin mutlaka 2.5 - 3 milyon avro'luk bir acı faturası oldu. Maaşı ne kadardı bilmiyorum, kalan senin işte. Limiti rahatlattın, yabancı hakkından da 1 kişi eksilttin.

Kötü taraf şu. Bu isimler takımda kaldıkça, bir şekilde süre buluyorlar. Falcao da buldu, Emre Akbaba buluyordu, Babel de (eğer bugün gitmezse) bulmaya devam edecek. Falcao'yu takımda düşünmesen de, takımla çalışıyor, bir noktada yine kamp kadrolarına girecekti. Sonradan da oyuna bir şekilde kendini dahil ediyordu. Düşünmediğin ismi kullanmak zorunda kalmak kötü bir şey. Falcao'yla yolları ayırmak bu anlamda önemliydi.

Falcao'yla geçen 2 yılda neler yaşadık dersek. Sakatlıkları yüzünden oynamadığı maç sayısı, oynadığı maç sayısının önünde. Ne zaman Falcao'ya ihtiyaç duyulsa, kendisini göremedik. Geçen sezonun son virajı mesela. Falcao sağlıklı kalsa bence şampiyonluk. Kendisini en çok aradığımız dönem diyeyim. Sahada kaldığında, gol atmak yönünde bir sorunu yoktu. Çok klas gollerini de izletti, tek başına kazandırdığı maçları da. 

Sorun, bu maçların sayısının az olması. Sürekli sakatlık konuştuk, uzun ayrılıklar. Büyük maliyet tabii, Sevr Anlaşması tadında sözleşmesi vardı. İsim büyük, sözleşme büyük derken de beklenti doğal olarak arşa çıkacaktı. Ders olmalı işte, artık bu tarz "etiket" işlerinden uzak durmalıyız. Falcao'ya, her şeye rağmen, bizlere izlettiği iyi maçlar için teşekkür ederim. Kadıköy deplasmanı da bunların en başında gelecek. O gün, Falcao'nun ne denli büyük olduğuna şahit olmuştuk.

14 yorum:

  1. 9.5m$ varan maliyet değil Türkiye futbolu için dünya futbolu için bile büyük maliyet yazık ): Eski yönetimin transfer ettik deme şekli bu 1 onyekurunun bonservisini 4.35 gösterip sonra yarısı olduğu ortaya çıkması 2 bunlar büyük fiyaskolar bana göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dev fiyaskolar var, oralara hiç girmeyelim :)

      Sil
  2. Maliyet performans konularinda haklisiniz ama Falcao'nun kötü niyetli bir karakter oldugunu kimse soylemedi ne menajerler ne iki yonetimden de yoneticiler adam hep uyumlu olmaya calisti sadece sagligi el vermedi, su anki Galatasaray'a Falcao ayarindaki oyuncular zaten CL faktörü yoksa gelmez zira Avrupa Fatihi unvanimizi kaybettik son dönemde hatiri sayilir oyuncularin Turkiye'ye gelmek istemedigini görüyoruz bu nedenle pozitif acidan bakip bu denli büyük bir ismi Galatasaray formasi altinda izlemis olmaktan dolayi memnunum, dedigin gibi keske gecen sezon 4 5 mac daha fazla oynayip sampiyon yapip gitseydi Falcao.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü niyetli olduğunu söylemedim ben de. Transferin fiyasko oluşu, hayal kırıklığı söz konusu. Kimse kendisini silah zoruyla getirmedi :)

      Sil
  3. Mancini ayrılırken tazminatı bırakıp gitmişti ve herzaman iyi anılıyor.Falcao ise toplamda 13 milyon euro aldığı söyleniyor.40 maç oynamış 2 yılda.En azından bu sezon alacağını istemeden gitseydi iyi hatırlanırdı.Bu sezon için 3 milyon fesih parası ödenmiş.Maalesef taraftar kendisini iyi anmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimseye tazminatını bırak diyemezsin, hakkıdır.

      Sil
  4. Aldığı para akla sığacak bir para değildi Türkiye şartlarında. Bunun yanında sürekli sakatlanması ve Fatih Hoca'nin her fırsatta sahaya sürmesi takımın dengesini çok bozuyordu. Yani külliyen zarar veriyordu takıma. Gitmesi çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde Falcao varsa, bir şekilde kullanırsın. Bu konuda hocayı suçlayamam.

      Sil
  5. Babel'den çıkabilseydik çok güzel olacaktı.
    barış'ın da sakatlığında ona da hoca yine ister istemez dönecek.
    ama bunların hepsinin 1 yılının kaldığını bilmek de insanı rahatlatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle olacak. Akbaba misali ayrılığını çok bekledim ama olmadı.

      Sil
  6. Maalesef falcao konusunda biz taraftarın da büyük hatası olduğunu unutmamak lazım. Hepimiz düştük bu sevdanın peşine, bedeli de ağır oldu. Daha önceki bi yazında yine yorumlamıştım, kötü hatırlamak istemiyorum ben falcao'yu. Kadıköy deplasmanında golünü yazdıktan sonra havaya zıplayıp yumruk sevincini o taraftara ağzı açık izlettiya, o anı izleyen fb'li için büyük travma olduya o biraz rahatlatıyor beni :) kurtulduğumuza seviniyorum, istedik ama olmadı. Kalitesini kimse tartışamaz, yolu bahtı açık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii. Etiketin peşine düştük ve o rüyaya daldık gittik. Ders olmasını umuyorum.

      Sil
  7. (Emre)
    Hayal kirikligi tabi. Her ne kadar iyi oynadigi maclar olsa da. Ama yine de kendisini køtu hatirlamam. bana guzel anilar yasatti, øzelikle kadikøy deplasmani. Son 20 yilda Galatasaray'a gelmis, Sneijder ve Drogba'dan sonra en buyuk 3.isim Radamel Falcao'dur.

    Yinede Gitmesi dogruydu. Hem en yuksek maasi aliyordu hem en az maca cikan oyuncu oluyordu. Bøylesi daha iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için büyüklük değil de, sahadaki icraat söz konusu artık :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir