10 Eylül 2021 Cuma

Hele ki böyle büyük değişimler içinde, tam isabet sağlamak zor


Yüzde 100 isabetli bir transfer dönemi geçirmek imkansız. Hele ki böyle büyük değişimler içinde, tam isabet sağlamak zor. Mutlaka bir noktada eksikler, noksanlar olacak. Bu transfer döneminde de, bazı transferler ya da değişimler ister istemez gerçekleşmedi. Transfer dönemine girerken, gelecekler kadar, gidecek futbolcuların da önemini belirtmiştik. Falcao, Babel, Feghouli, Yedlin gibi isimler de liste başıydı. Falcao'dan çıkmış olsak da, diğer isimler takımda kaldı. Hadi Feghouli'den katkı alıyoruz diyelim. Babel ve Yedlin'in pek gider tarafı kalmadı.

Gönül isterdi ki bu isimlerden de çıkalım. Babel'in o maaşla takımdan ayrılmasını beklemiyordum da, Yedlin için bir fırsat olabilirdi. MLS ihtimalini hep konuştuk ama olmadı. Transferin son günü ise Watford ihtimali belirmiş olsa da, zaman mı yetmedi, onlar mı vazgeçti bilmiyorum. Yedlin'den çıkıp, oraya Bünyamin Balcı ya da İsmail Çokçalış gibi bir potansiyelin gelmesi müthiş olurdu. Babel ayrılığı sonrası ise kimseyi almasan bile olurdu.

Yerli yedek kaleci konusu da noksan kaldı. Hatta orada büyük bir risk aldık bile diyebilirim. Okan Kocuk'un oynama isteğine saygı duyuyorum desem de, Muslera'nın sezona bu kadar felaket gireceğini tahmin etmiyordum. Yedek kaleciler de buldukları tüm şansları kötü değerlendirdi ve o noktada büyük bir sıkıntı oluştu. Kimseyi alamıyorsan, Okan Kocuk'u salmayacaktın. Alınabilecek bazı kaleciler olsa da, başarılamadı bu.

Sol bek için de bence alternatif gereği vardı. Aanholt'a bir şey olduğu an, sol bekte Ömer Bayram kalıyor. Bana kalsa, Emre Taşdemir'le yolları ayırmazdım. Sözleşmeyi uzattık, ertesinde kiralık olarak verdik. Ömer Bayram'ı çok sevsem de, sol bek oynadığı an yetersiz görüyorum. Her 2 bekin de alternatif problemi çok ciddi şekilde var. Kaleci konusunda da maalesef büyük risk alındı. Onun dışında ise büyük bir eksiklik görmüyorum.

4 yorum:

  1. Defansif yedek oyuncuları yeni kurguda tekrar görmek lazım .Stoperlerin oyunu ve önlerindeki orta sahanın onlarla uyumu ile ilintili olarak bakmak lazım.Netice de elimizde ki yedek bekler hucumcu bekler olarak duruyor ve bizim oynamak istediğimiz oyuna uygunlar..
    Sorun bana göre 14 yabancı kuralı olduğu için kadronda yedek tutacağın yabancı sağ bek olmamalı.Onda da kadro artık kuruldu ve önümüze bakmalıyız. Profil olarak bu oyuncular rekabete girebilecek kalibrede.
    Bu yapılanma serüveni muhtemelen devre arası transfer sezonunda da devam eder gelecek sene de takım oturur.( bu sene şampiyon olamayız anlamına gelmez.)
    En önemli husus dünya standartlarında takımımız olmalı Avrupa maçlarına çıktığımızda rakibi çok düşünmeden takımımıza güvenmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmamalı da, alamadık işte. Ben de isterdim Bünyamin Balcı ya da İsmail Çokçalış olsun :)

      Sil
  2. Devre arasında hedefler muhtemelen sağ sol beke takviye olacak. Sağ bek için omar ın döneceği söylentileri var dönerse şahane olur gerekirse yedlinin lisansını iptal edersin :) haftasonu yüksek ihtimalle yedlini nwakaeme karşısında izleyeceğiz. Saç baş yolmamız muhtemel, zira nwakeme içinden geçebilir. Sol bek rotasyonumuz hakikaten kötü oldu, aanholt olmadığında ömerle o eziyet bitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım farklı bir kurgu görürüz diyorum o yüzden :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir